Feudo Bannera brengt sinds 1990 wijnen op de markt op basis van de belangrijkste autochtone druiven. De Inzolia maakt daar zeker deel van uit. De wijn geurt fris naar limoen, wit fruit en wat kruiden. In de sappige smaak zit een aangename frisheid met een lichte toets van mineraliteit gevolgd door een pittige en smaakvolle afdronk. Combineer hem rauwe vis of pasta met groeten en schelpdieren en waan je op Sicilië. Ook hier dus passie en traditie gekoppeld aan moderne technologie en grote expertise.
De wijnen van Feudo Bannera moeten de kenmerken van het huis reflecteren: respect voor traditie en autochtone druivenrassen, moderne technologie en grote expertise. De Grillo van Feudo Bannera is een mooi voorbeeld van een droge en aangename wijn met een hoge drinkbaarheidsfactor. De Grillo-druif is vooral bekend als leverancier voor de Marsala-wijn. Deze fruitig-frisse Grillo heeft een heldere strogele kleur en een boeket vol fruitigheid, gecombineerd met kruidachtige aroma's van brandnetel, groene peper, citroenmelisse en jasmijn. Droog en sappig in de mond met een frisse afdronk en een goede zuurtegraad. Heerlijk als aperitief en lekker bij gerechten op basis van groenten, vis en wit vlees.
Nerello Mascalese is een van de oudste en meest typische autochtone druivenrassen van Sicilië. Het herkomstgebied moet je situeren rond de Etna-vulkaan. De wijnen van dit druivenras zijn vaak net zo krachtig als dit bekend natuurfenomeen. De Nerello Mascalese van Feudo Bannera is 100% van dit ras gemaakt. Een donkergekleurde rode wijn met soepele tannines, body, een goede zuurtegraad en mineraliteit en met een intens en fruitig aroma. Perfect te combineren met lamsvlees, rundsvlees, wild en pastagerechten met vlees- of wildsaus.
Deze Nero d'Avola, het rode druivenras van Sicilië, komt uit het warme oogstjaar 2021. De druiven groeien in de wijngaarden, gelegen in het centrale deel van Sicilië. De ondergrond bestaat er vooral uit kalkrijke kleigrond. Feudo Bannera blijft trouw aan de stijl van het huis en maakt ook hier een heel mooie vertegenwoordiger van de icoondruif van Sicilië. Na de oogst en fermentatie rust de wijn nog 6 maanden op gebruikte eiken vaten. De kleur is diep robijnrood. In de neus ontdekken we aangename en warme geuren van zwart en rood fruit, een beetje vanille, toast en kruiden. De smaak is pittig, licht peperig, vol, aangenaam lang en begeleid door een fijn zuurtje.
De Catarratto van Cossentino is 100% gemaakt van biologisch geteelde Catarratto-druiven die groeien op een bodem rijk aan tufsteen en kalksteen. Het levert een geurige wijn op met een goede structuur die uitstekend past bij gerechten van alle seizoenen. De Catarratto heeft een karakteristiek aroma, met een breed boeket van geel fruit, mediterrane kruiden, citrusvruchten en zoete specerijen. De smaak is fris, pittig en je geniet van een middellange afdronk. Uitstekend als aperitief of bij visgerechten en zeevruchten.
Het wijnhuis Cossentino ligt in de provincie Palermo op 350 meter hoogte in de heuvels aan de Golf van Castellamare. De bodem van tufsteen en kalksteen biedt uitstekende omstandigheden voor de wijnbouw, ook voor dit populaire druivenras op Sicilië, de Syrah. De hoge plantdichtheid van de wijnstokken (5000/ha) en lage opbrengsten vormen garanties voor de hoge kwaliteit van de druiven die alleen op volle rijpheid worden geoogst, volledig manueel. Na de fermentatie in inox tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 25°C gedurende 10 dagen, rijpt de Syrah gedurende 12 maanden in grote vaten van 25 hl. De kleur is donker en neigt naar paarsachtig. Het geeft een aanhoudend, intens en complex aroma van violet, chocolade, tabak, kruiden, rood fruit en theeblaadjes. De smaak is vol en toch elegant en licht mineraal. Je herkent donker fruit, kersen, bosbessen en zoethout. Een heerlijk complexe wijn met volle body, fluweelzachte tannines, warmte en diepte. Denk voor food pairing aan rood vlees, wild, pasta al forno, geroosterde eendenborst, zwaardvis, en harde of rijpe kazen.
Een verrassende Siciliaan! Perricone, een autochtoon Siciliaans druivenras, gedoemd om te verdwijnen, is nu o.a. door Cossentino nieuw leven ingeblazen met uitstekende resultaten. De oorsprong ervan is te vinden in het oostelijke Middellandse Zeegebied, door de Grieken naar Calabrië gebracht en daar kruiste ze waarschijnlijk het pad met een voorouder van de Calabrese Gaglioppo en migreerden ze later naar Sicilië. De naam Perricone vinden we vooral terug in de provincie Palermo. In Trapani noemen ze de druif Pignatello en in Catania, Tuccarino. In de 18e en 19e eeuw werd Perricone, met andere Siciliaanse druiven, voornamelijk gebruikt om Marsala rubino te produceren. Geen eenvoudige jongen, de Perricone. Door de belangrijke aanwezigheid van tannines is het aangewezen te werken met een lage opbrengst, een nauwgezette oogst van rijpe druiven, een langzame gisting en een lange rijping. De Perricone heeft een robijnrode kleur met violette toetsen. In de complexe neus vinden we rood fruit, peper en kruiden. De mond is ze stevig en vol met veel compact fruit. De wijn heeft een vrij lange, volle en krachtige afdronk.
Deze Etna Bianco van het kleine domein Monteleone is een 100% Carricante. Carricante is een oud wit druivenras dat sinds lang op de hellende uitlopers van de vulkaan wordt verbouwd, vooral op grotere hoogten, waar Nerello Mascalese soms moeite heeft om zijn rijping te voltooien. De naam is afgeleid van de Siciliaanse uitdrukking "u carricanti", de druif die karren kan vullen. De wijngaarden gelegen in de gemeenten Milo en Sant'Alfio aan de oost- en noordzijde van de Etna en liggen op hoogtes die variëren van 700m tot 900m. De ondergrond verschilt licht maar gemeenschappelijk is het vulkanisch gesteente die zorgt voor een grote frisheid en mineraliteit. Men oogst manueel en zeer selectief. Na de zachte persing die tot 48 uur kan duren volgt een temperatuurgecontroleerde vinificatie. Na deze stap rust de Etna Bianco op eigen droesem. Een bijzonder elegante en finesserijke wijn is het resultaat. Wat floraal in de neus met aroma's van wit fruit, vlier en citrus. De smaak is fijn en delicaat met een mooi evenwicht tussen zuurtjes en geel fruit. Deze Etna Bianco past perfect bij antipasti, carpaccio van vis, schaal- en schelpdieren, gebakken vis en pasta met vis of groenten.
De Etna Rosso van Monteleone is het resultaat van het zorgvuldig werk van Giulia Monteleone en haar man Benedetto Alessandro. Het domein is piepklein en zeer jong, gestart in 2017 en gelegen in Castiglione di Sicilia. De Nerello Mascalese en Nerello Cappuccio-druiven komen van een 500 m hoog gelegen wijngaard met 50 jaar oude stokken die groeien op een stenige, zanderige en vulkanische ondergrond. Men oogst manueel in de vroege ochtend ergens tussen eind oktober en begin november. De fermentatie gebeurt met bij 23°C in conische stalen vaten en duurt ca. 10 à 12 dagen. Na de malolactische gisting rijpt de wijn 12 maanden deels in grote houten vaten van 500 en 700 liter en inoxvaten. De kleur is briljant robijnrood. In het aroma ontdek je klein rood fruit, gedroogde kruiden, een licht rokerige toets, wat tabak, peper en iets aards. Deze Etna Rosso is één en al finesse. Delicaat van smaak, balancerend tussen zachte tannines en sappigheid. Deze Etna Rosso gaat goed samen met geroosterd en gestoofd vlees en halfbelegen en gerijpte kazen.
Dit wijnpakket bevat 3 witte en 3 rode wijnen van het wijnhuis Feudo Bannera en Cossentino uit de regio Sicilia. In dit pakket zitten de typische druivenrassen van het grootste Italiaans eiland, de Inzolia, Grillo, Catarratto, Nerello Mascalese, Perricone en Nero d'Avola.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.