Wie zijn wij?

Ik ben Paul en samen met mijn vrouw Anne heb ik in 2010 onze wijnwinkel bere.bene geopend.

 

Onze liefde voor wijn begon enkele decennia geleden tijdens vakanties in Frankrijk waar het bijna onmogelijk is om aan de wijn te ontsnappen.

 

Na onze eerste vakantie in Italië zijn we echter helemaal voor dat land en zijn wijnen gevallen en toen ik in 2010 een ommekeer in mijn professionele carrière wilde maken en een wijnhandel wilde starten was de keuze snel gemaakt: het zouden Italiaanse kwaliteitswijnen worden.


Het resultaat is bere.bene geworden, Italiaans voor « goed drinken », een professionele wijnhandel die zich voornamelijk op de particuliere markt richt.

 

In onze voorstelling van de wijnen vertrekken we steeds vanuit het wijnhuis waarbij het persoonlijk contact met de wijnbouwer voor ons van heel groot belang is. We werken vooral met kleinere familiale domeinen die gaan voor kwaliteit en authenticiteit en wijnen maken van autochtone druivenrassen. Door het wijnhuis zelf te gaan bezoeken zijn we goed op de hoogte van de wijnen die we verkopen. We weten wie ze gemaakt heeft, waar ze gemaakt zijn en we weten hoeveel zorg en aandacht er aan besteed werd wat maakt dat we kunnen werken met echt kwaliteitsvolle wijnen.

 

Met bere.bene creëren we graag een zo kort mogelijke link tussen u, wijnliefhebber en/of Italië-fan en onze wijnproducenten.

 

We blijven steeds op zoek naar nieuwe wijnen en wijnhuizen om ons assortiment uit te breiden. Daarvoor gaan we jaarlijks naar enkele grote professionele wijnbeurzen en uiteraard ook in Italië zelf op zoektocht.

 

Twee keer per jaar organiseren we in Lier een grote proeverij waarop de wijnbouwers zelf hun wijnen voorstellen. In de winkel organiseren we ook regelmatig kleinere proeverijen rond een bepaald thema. 


Kom voor alle info op ontdekking in onze winkel, surf rond op deze website, neem een kijkje op onze facebookpagina en blog en schrijf u in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle acties en evenementen.

 

 

Grazie mille!

 

 

Paul & Anne