Grappa/Likeur/Gin

  • Limonello
    Rossi D'Angera | - | 500 ml
    Limocello - Rossi D'Angera - Lombardia
    Limonello, een creatieve naam voor een limoncello uit Lombardia. Deze likeur is gemaakt van citroenen die gerijpt zijn aan de Amalfitaanse kust en in Sicilië. Karakteristiek zijn het intense aroma met een fluweelzachte, rijke en sappige smaak die perfect doet denken aan geurende citroenen.
    Meer info
    € 26,00
  • Dry Vermut 12 Sagrestan
    Fred Jerbis | - | 750 ml
    Dry Vermut 12 Sagrestan - Fred Jerbis - Friuli
    De bekende Vermut 25 van Fred Jerbis heeft er een bijzondere metgezel bij: de Dry Vermut 12 Sagrestan. Deze originele, ongefilterde en handgemaakte vermouth is een ode aan Fred’s grootvader, die als wijnmaker én ‘Sagrestano’ – koster – werkte op het land waar nu de botanicals groeien.
    Meer info
    € 28,00
  • Sambuca
    Rossi D'Angera | - | 500 ml
    Sambuca - Rossi D'Angera
    Sambuca is een klassieke anijslikeur, gemaakt door de meesterdistilleerders van Rossi d'Angera uit Lombardije.Groene anijs, steranijs en vlierbloesem, samen met andere aromatische kruiden, geven leven aan deze zoete en karakteristieke likeur.
    Meer info
    € 28,00
  • Vermut 25 Sagrestan
    Fred Jerbis | - | 750 ml
    Vermut 25 Sagrestan - Fred Jerbis - Friuli
    De bekende Vermut 25 van Fred Jerbis zit in een nieuw jasje. Sagrestan staat voor Sagrestano, een eerbetoon aan Fred's opa, wijnmaker op het land waar vandaag de botanicals groeien en Fred's opa was de Sagrestan van het land. Elke druppel Sagrestan is een viering van authentieke smaken die we in het verleden en het grondgebied van Friuli Venezia Giulia terug vinden.Het nieuwe label is met de hand getekend door de Friuliaanse kunstenaar Marta Lorenzon die opa Piero vertegenwoordigde met een uilenkop, een typisch dier in de berggebieden van Friuli Venezia Giulia.
    Meer info
    € 28,00
  • Fernet Chestnut Barrel 25
    Fred Jerbis | - | 700 ml
    Fernet Chestnut Barrel 25 - Fred Jerbis
    Deze Fernet hoort tot de groep van typische Italiaanse digestieven met een uitgesproken gebalanceerde bitterheid. 25 botanicals zorgen voor een pittige toets en munt en eucalyptus brengen frisheid in deze likeur. Gebruikte botanicals zijn o.a. kamille, citrus, rabarberwortel, hennep, laurier en munt. 25 verschillende kruiden, wortels en bloemen worden individueel in graanalcohol gedrenkt en vervolgens gemengd en gerijpt in kastanjehouten vaten gedurende 40-60 dagen.De kleur van amber met roodachtige tinten komen van de gebruikte planten. In de rijke en delicate geur herken je direct munt, rabarber en zoethout. De smaak is rijk, bitter, fris en kruidig met een heel lange afdronk. Deze likeur is artisanaal gemaakt zonder toevoeging van kunstmatige kleur- of smaakstoffen.Perfect te drinken "on the rocks" voor de liefhebbers of een zeer mooie toevoeging aan een cocktail. Denk bijvoorbeeld aan de klassieker "Hanky Panky", een cocktail gemaakt van gin, vermout en Fernet, een bittere Italiaanse digestivo, gecreëerd door Ada "Coley" Coleman, hoofdbartender bij het Savoy Hotel in Londen.
    Meer info
    € 29,00
  • Bitter 34
    Fred Jerbis | - | 700 ml
    Bitter 34 - Fred Jerbis
    De Bitter 34 Chestnut Honey is intens en evenwichtig bitter. Een delicate maar aanhoudende kruidachtige smaak waarbij de toon van kastanjehoning zacht aanwezig is.  De alcoholische perceptie is zeer discreet voor een traditioneel recept waarbij honing al in de neus aanwezig is. De body wordt gegeven door de bittere tonen dankzij de maceratie van planten zoals de gentiaanwortel en de rijkdom aan plantaardige ingrediënten die het complex en persistent maken. De afdronk is aanhoudend bitter door plantaardige ingrediënten, maar afgezwakt door de frisheid van citrusvruchten. Alles wordt vervolgens doordrenkt met hibiscusbloemen die een zeer intense en natuurlijke koraalrode tint geven.Een ideale match in traditionele Italiaanse cocktails en perfect gemixt met andere Fred Jerbis producten.
    Meer info
    € 29,50
  • Amaro 16
    Fred Jerbis | - | 700 ml
    Amaro - Fred Jerbis
    Een originele Italiaanse Amaro bekomen door één enkele infusie van alle plantaardige ingrediënten volgens de oude traditie van de monniken.16 botanicals liggen aan de basis van dit typisch Italiaanse digestief waaronder: limoen, es, moerbei, cipres, berk, zwarte den, sinaasappel, rabarber en bessen.Intens amberkleurig met een plantaardig aroma van bomen, bladeren en pas op het einde typische aroma's van wortels. Amaro betekent niet voor niets bitter in het Italiaans.De smaak is kruidig, evenwichtig en delicaat, met intense en ronde tonen en een aangename lichtbittere toets. Hints van schors, knoppen, vruchten van bomen, zoals in een kreupelhoutbos waar het net geregend heeft.De nasmaak is zacht bitter, aanhoudend en rijk.Naast het meer klassieke gebruik als afsluiter van de maaltijd, is het ook zeer geschikt om te gebruiken in de klassieke Italiaanse cocktails.
    Meer info
    € 29,50
  • Amaretto
    Rossi D'Angera | - | 700 ml
    Amaretto - Rossi D'Angera - Lombardia
    Amaretto is een zoete likeur met een intense amberkleur door de infusie van zoete en bittere amandelen samen met andere kruiden en wortels en een klein vleugje Bourbon-vanillebonen uit Madagaskar, ook wel ‘het zwarte goud’ genoemd. De geur is delicaat maar overduidelijk die van amandelen. De smaak is aangenaam, evenwichtig en zacht.
Ontstaan uit een traditioneel recept dat beroemd werd in de vroege jaren 1900. Om puur of met ijs van te genieten.
    Meer info
    € 33,00
  • Grappa Pinot Nero Trailaghi
    Rossi D'Angera | - | 700 ml
    Grappa Pinot Nero Trailaghi - Rossi D'Angera
    Rossi D'Angera gebruikt voor de Grappa Pinot Nero Trailaghi de vinacce van Pinot Nero-druiven uit Franciacorta en Oltrepò Pavese. Het sterke aroma doet denken aan zwart fruit en kruidige geuren van hooi, lavendel en zoethout.De smaak is een ​​aangenaam gebalanceerd en harmonieus. Een jonge grappa met hints van wilde bessen en gedroogd fruit.
    Meer info
    € 44,00
  • Gin 43
    Fred Jerbis | - | 700 ml
    Gin - Fred Jerbis
    43 botanicals van Italiaanse oorsprong en 5 extractiemethoden definiëren de strogele gin van Fred Jerbis. Jeneverbes, engelwortel, citroen, sinaasappel, mandarijn, tijm, lavendel, munt, anijs, venkel, bergden, citroenmelisse, iris, meesterwortel, bonenkruid, salie, duizendblad, saffraan en oranjebloesem zijn slechts een deel van de 43 kruiden en planten die we mogen kennen. De rest is het geheim van de meester ...Tonen van jeneverbes, viooltjes (gegeven door de iris), lichte lavendel en citrus bepalen het aroma.De smaak is kruidig, delicaat en citrusachtig.
    Meer info
    € 45,00

Items 1 to 10 of 15