De Langhe Arneis Centofile kan met haar vrij rijk aroma, frisheid en lengte met opgeheven hoofd naast de overbekende rode druivenrasssen van Piemonte staan. Na de oogst en zachte persing volgt een fermentatie gedurende ongeveer 15 dagen waarbij één keer per dag een batonnage wordt gedaan, om hem zo rijk mogelijk te maken aan de aroma's die alleen deze procedure kan geven. Aan het einde van de gisting laat men hem ongeveer 4 maanden rusten op zijn eigen gistresten bij een temperatuur van ongeveer 15 graden. De kleur is intens geel en de geur doet denken aan bloemen en aromatische kruiden met eenzelfde sensatie in de mond, waar de aanhoudende frisheid en de typische noot van amandel in de afdronk opvallen, de elegantie is verrassend. Het past perfect bij voorgerechten en visgerechten.
Dit is een heerlijke Barbera d'Alba, één van de lievelingen van Marco Brangero. Naast de typische kenmerken van de Barbera; de fijne bessenzuurtjes en het vers rood fruit, zit er ook body en fruit in de wijn. De Barbera-wijngaarden liggen in Diano d'Alba, iets ten zuiden van het stadje Alba. Na de zachte persing volgt een fermentatie en maceratie gedurende ongeveer 15 dagen. De Barbera d'Alba rust 10 maanden in barriques. Drinkbaarheid en authenticiteit zijn de hoofdkenmerken. Viooltjes, cederhout en geuren van rijp rood fruit kenmerken de geur. De smaak is fris, soepel, krachtig en goed gebalanceerd.
Een volbloed Chardonnay uit Diano d'Alba in Piemonte. Direct na de oogst worden de druiven in de pers gedaan waar ze gedurende ongeveer 5 uur een cryomaceratie ondergaan. Onder het gewicht van de trossen komt er spontaan druivensap vrij. Deze vrijgekomen most (mosto fiore) wordt vervolgens gescheiden van de minder edele droesem en gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur in barriques, waar hij ongeveer 8 maanden op de fijne droesem zal rusten, voordat hij in de lente na de oogst wordt gebotteld. Intens geel van kleur met een aroma van exotisch fruit en een volle smaak met voldoende frisse zuurtjes. Bedenk er een mooi stukje gegrilde vis bij en genieten maar.
Marco Brangero slaagt er altijd in om een zuivere Nebbiolo met finesse en drinkbaarheid te produceren. Ook met de nieuwe en goed aangeschreven jaargang 2017 van de Nebbiolo Quattro Cloni krijgen we een zeer typische en zuivere Nebbiolo-wijn voorgeschoteld. Opnieuw een leuk opstapje naar de Barolo aan een merkwaardig mooie prijs/kwaliteitsverhouding. De vinificatie duurt ongeveer 20 dagen waarna de Nebbiolo onmiddellijk in vaten van 500 l wordt opgeslagen waar hij bijna twee jaar zal rusten op de edele droesem. Het bottelen vindt plaats in augustus, twee jaar na de oogst. De kleur is robijnrood. In het aroma zijn de kenmerkende rozenblaadjes en fris rood fruit aanwezig. In de smaak zijn de tannines, rood fruit en houtlagering aanwezig. Jong geweld met een mooie toekomst. Past goed bij hoofdgerechten op basis van rood vlees en bij oude kazen.
Barolo is ontegensprekelijk de icoonwijn van Piemonte en iedereen kent deze naam. Nochtans is de Nebbiolo-druif niet het meest toegankelijke ras. Gekenmerkt door veel tannines moet de wijnmaker zowel qua maceratie als lagering een echte vakman zijn. De wijnstijl die Marco Brangero nastreeft kan men tot de moderne Barolo's rekenen. Een kortere maceratietijd, een kortere lageringstijd en een lagering in kleinere vaten. Dit levert een Barolo-wijn op die op jongere leeftijd al toegankelijk is. De wijngaarden van Marco Brangero liggen in Monvigliero, beschouwd als een "grand cru" in Verduno, ten noorden van de gemeente Barolo. Een toplocatie die een zeer mooie, elegante en complexe Barolo oplevert. Na een maceratie en vinificatie gedurende ongeveer 40 dagen volgt een rijping in tonneaux van eerste en tweede passage gedurende ongeveer 30 maanden. De resterende zes maanden op fles maken de Barolo klaar om 4 jaar na het oogstjaar te worden geproefd.
De nieuwste wijn van Marco Brangero is deze Alta Langa Extra Brut, een mousserende Chardonnay uit Diano d'Alba in Piemonte. De wijngaard ligt op een heuvel die historisch gezien als zeer geschikt erkend is voor het verbouwen van druiven. De eerste fermentatie van deze wijn vindt plaats in inoxtanks bij een gecontroleerde temperatuur gedurende 20 dagen. De tweede fermentatie beslaat ongeveer 40 maanden op fles volgens de metodo classico. Het is een heerlijke strogele mousserende wijn met een fijne en aanhoudende pareling. Het aroma is breed, complex, uitnodigend, delicaat, met hints van lindebloesem, citrus, honing en aangename mineralen. De smaak is complex, droog, fris, elegant en intens, met een rijke knapperige textuur en een lange minerale afdronk.
De heuvel Monvigliero wordt historisch erkend als de meest prestigieuze "cru" van Verduno en is een van de meest representatieve van het hele Barolo-gebied. De wijngaarden van Marco Brangero liggen in Verduno, ten noorden van de gemeente Barolo. De Barolo Monvigliero is gemaakt van de oudste wijnstokken op dit perceel, terwijl Marco's andere Barolo van jongere druivelaars komt. De vinificatie van deze wijn omvat een ondergedompeling van de schillen gedurende ongeveer 40 dagen na de gisting, gevolgd door een rijping in tonneaux van de tweede passage gedurende ongeveer 30 maanden. De resterende zes maanden op fles maken het klaar om 4 jaar na de vinificatie drinkklaar te hebben. Granaatrood van kleur, een fris aroma van rode vruchten met een vleugje munt die ook in de mond te terug vinden is. Zoals alle grote wijngaarden van Barolo, is de rijkdom ervan echt belangrijk. De Barolo Monvigliero is perfect te combineren met fijn wild, rood vlees en oude kazen.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.