De Montefalco Rosso 2017 van Antonelli San Marco is nog steeds een ongefilterde blend van Sangiovese, Sagrantino en Montepulciano. Het is een klassieke en stevige rode wijn uit Umbrië, waar de Sangiovese alomtegenwoordig is en samengaat met de lokale Sagrantino en Montepulciano. De drie verschillende druivenrassen worden tussen begin september en half oktober, manueel geoogst. Na de afzonderlijke vinificatie worden de wijnen geblend en 12 maanden in grote vaten, botte, van 25 hL gelagerd, gevolgd door 6 maanden in cementkuipen. Fris rood fruit, pittig, wat zoethout, chocolade en fijne zuren maken er een wijn met ruggegraat van.
De naam van de wijn, Contrario, verwijst naar de tegendraadse manier waarop Filippo Antonelli de Sagrantino heeft gevinifieerd. Dit druivenras wordt namelijk bijna uitsluitend op eiken vaten gelagerd om de kracht en potentie enigszins in te tomen en af te ronden. Maar hier, zoals de naam al aangeeft, gaat Filippo Antonelli tegen de stroom in en interpreteert hij de Sagrantino di Montefalco op een nieuwe en moderne wijze. De oogst is vroeger, de maceratie is korter en de vinificatie en lagering gebeurt enkel in inoxtanks. De Contrario is een jongere, frisse en ondanks de jongere leeftijd toch een toegankelijke variant van dit geweldig druivenras. Transparant robijnrood van kleur, rijk en intens in de neus met geuren van kersen, bosvruchten, citrus, eucalyptus en kruiden. In de mond is de Contrario droog, elegant, licht uitdrogend met een persistente licht fruitige finale.
De icoonwijn uit Umbria is zonder twijfel de Sagrantino di Montefalco. De Sagrantino is een lokaal druivenras waarvan de oorspong niet met zekerheid kan geduid worden. Het is in ieder geval een krachtpatser van formaat die qua tanninegehalte en kracht best getemperd kan worden door een lange houtlagering en jaren geduld. De Sagrantino di Montefalco verdient absoluut een plaats op het hoogste schavot van de Italiaanse kwaliteitswijnen naast bekendere soortgenoten uit Toscane en Piemonte. De Sagrantino di Montefalco van Filippo Antonelli is een ongefilterde en biologische wijn. De druiven worden manueel geoogst rond half oktober. Na de persing volgt een maceratie gedurende 20 à 25 dagen. Tijdens en na het vinificatieproces komen er geen pompen aan te pas. Het volledig proces volgt de weg van de zwaartekracht. Initieel rijpt de wijn 6 maanden in 500 L eiken vaten, gevolgd door een lagering van 12 maanden in grote vaten van 25 hL. De eindfase bestaat uit een rustperiode van 12 maanden in de fles. De botteling gebeurt zonder filtering. Donker briljant robijnrood van kleur met een intens en complex aroma. Naast elegante fruitige tonen zijn in de droge en warme smaak ook de typische fijne tannines van de Sagrantino herkenbaar.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.