Olijven

  • Taggiasche Denocciolate
    Uliveti del Maro | - | 170 g
    Olive Taggiasche - Uliveti del Maro - Liguria
    Uliveti del Maro werd in 2009 opgericht op initiatief van Pellegrino Antonello. De olijfgaarden zijn eeuwenoud en behoorden historisch toe aan de Signoria del Maro en vervolgens aan de familie Pellegrino di Borgomaro, die sinds de Renaissance in het gebied aanwezig zijn en die altijd actief zijn geweest in de productie van olijfolie verkregen uit Taggiasca-olijven.De Taggiasca, is een cultivar van olijven die voornamelijk wordt verbouwd in de regio Alpes-Maritimes in de buurt van Nice en de Riviera di Ponente, Liguria, Italië.De naam is afgeleid van de stad Taggia, een gemeente in de provincie Imperia in de Italiaanse regio Ligurië.Een kleine, fruitige olijf, meestal dieprood van kleur met variaties van blond en violet. Een delicatesse, want de verhouding vlees-pit is vrij laag. Een olijf met een zoete en fruitige aanwezigheid, hints van nootachtige amandel en een stevige bite. De fruitigheid van de Taggiasca-olijf past mooi bij visgerechten en frisse salades. Serveer ze als een prachtig antipasto-accent in combinatie met romige, milde kazen zoals mozzarella of provolone en een knapperige Pinot Grigio.Deze Taggiasca-olijven worden onpit en in extra vergine olijfolie bewaard. De fijne smaak van de olijfolie combineert uitstekend met de olijven.
    Meer info
    € 4,50
  • Olive Taggiasche Denocciolate
    Uliveti del Maro | - | 900 g
    Olive Taggiasche - Uliveti del Maro - Liguria
    De Taggiasca, is een cultivar van olijven die voornamelijk wordt verbouwd in de regio Alpes-Maritimes in de buurt van Nice en de Riviera di Ponente, Liguria, Italië.Een kleine, fruitige olijf, meestal dieprood van kleur met variaties van blond en violet. Een delicatesse, want de verhouding vlees-pit is vrij laag. Een olijf met een zoete en fruitige aanwezigheid, hints van nootachtige amandel en een stevige bite. De fruitigheid van de Taggiasca-olijf past mooi bij visgerechten en frisse salades. Serveer ze als een prachtig antipasto-accent in combinatie met romige, milde kazen zoals mozzarella of provolone en een frisse Pinot Grigio.Deze Taggiasca-olijven worden onpit en in extra vergine olijfolie bewaard. De fijne smaak van de olijfolie combineert uitstekend met de olijven. De glazen pot van 900 gram behoudt de versheid en authenticiteit van deze olijven, klaar om de meest veeleisende fijnproevers te verrassen en elk gerecht te verrijken met de unieke smaak van Ligurië.
    Meer info
    € 16,50

2 Item(s)