Ca' di Sopra maakt de Pinot Bianco de hoofdrolspeler van deze witte wijn en dat is absoluut een goede keuze. De UAIT 2019 is ongecompliceerd lekker. De inzet van temperatuurcontrole tijdens de vinificatie en het niet toepassen van een malolactische gisting zorgt dan weer voor een aangename frisheid en mineraliteit. Na de vinificatie rust deze wijn 6 maanden in verglaasde cementkuipen. Een fijne, zachte en delicaat geurende witte wijn uit Emilia Romagna. En als u wil weten waar de naam vandaan komt, spreek dan het Engelse woord voor wit uit op z'n pseudo Italiaans-Engels...
De Sandrona van Ca' di Sopra is gemaakt van het witte paradepaardje van Emilia Romagna, de Albana di Romagna. 20% van de most heeft gedurende een korte periode van 6 dagen schilcontact ondergaan wat extra complexiteit en diepte aan deze mooie wijn meegeeft. Dit schilcontact is korter dan in de jaargang 2016. Na de vinificatie rust de Sandrona 6 maanden in cementkuipen. Deze jaargang is minder extreem dan jaargang 2016, waar de term "orange wines" van toepassing is. De kleur is diep strogeel en in het aroma herken je gekonfijt geel fruit en kruiden. De smaak is vol, droog en fijn. Combineer ze met antipasti op basis van vis of groenten, gestoomde vis of een kaasschotel.
De tweede witte wijn van Ca' di Sopra is van het witte paradepaardje van Emilia Romagna gemaakt, de Albana di Romagna. Een wijn van Camillo en Giacomo Montanari die mag ondergebracht worden in de categorie "orange wines". De most van deze Sandrona heeft een periode van schilcontact ondergaan wat extra complexiteit en diepte aan deze mooie wijn meegeeft. De term "orange wines" is dan wel modern, de techniek die de broers Montanari hier hebben toegepast is eigenlijk een eerbetoon aan hun vader, die deze wijn altijd zo gemaakt heeft. Men zegt niet voor niks, alles komt terug... De kleur is licht goudgeel en in het aroma herken je gekonfijt geel fruit en kruiden. De smaak is vol en intens met een verrassende streepje tannine. Combineer ze met wit vlees, paté, paddestoelen of een kaasschotel. Lekker apart! Drink hem niet te koud.
De Cadisopra Podere Ca' del Rosso Marzeno Riserva 2016 uit de subzone Marzeno in de buurt van Brisighella is recent gebotteld. Sinds het oogstjaar 2011 mogen wijnproducenten uit 12 subzones van Romagna een geografische benaming toevoegen aan volgens de overeenkomstige regels gemaakte witte Albana- en rode Sangiovese-wijnen. De Cadisopra Podere Ca' del Rosso Marzeno Riserva 2016 komt van het oudste perceel, de Podere Ca' del Rosso en is een ongefilterde 100% Sangiovese di Romagna. Na de manuele oogst volgt de fermentatie die 60 dagen duurt. Vol finesse en nog jong van hart is deze gedurende 12 maanden houtgelagerde Sangiovese. Na deze periode rust de wijn nog 6 maanden in cementkuipen en 18 maanden in de fles.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.