Aan de kustlijn van de regio Abruzzo kan je typische vissershuisjes vinden, de trabocchi. Vandaar de naam Costa dei Trabocchi. Cantina Frentana maakt van de Montepulciano een heerlijk zachte, fruitige en frisse rosato. Zet je lekker op je terras, voetjes in de lucht en genieten ... Je herkent direct een hele fruitmand van kersen, rozenbottel, mandarijn en meloen. De nodige zuurtjes zorgen voor frisheid en zin in een tweede glas. Een heel plezierige wijn aan een superprijs.
De rode instapwijn van Romagnoli is een blend van drie rasechte Italiaanse druivenrassen: Montepulciano, Sangiovese en Lacrima. Lacrima heeft een zacht, zeer fruitig en aromatisch karakter dat erg herkenbaar is in deze wijn ondanks de sterke aanwezigheid van de krachtige Montepulciano. Deze druivenstokken staan op kleihoudende en licht zanderige ondergrond. De Rosso di Casa is robijnrood met paarse rand. De smaak is rond en vol en we herkennen rijpe kersen, zachte kruiden en pruimen. Dankzij de aanwezigheid van de Montepulciano is er voldoende structuur en kracht. Sangiovese zorgt voor de frisheid.
Deze Montepulciano d'Abruzzo Sangro komt van de zuidgerichte wijngaarden rond de gemeente Fossacesia, in de provincie Chieti. Deze heerlijke rode wijn past helemaal in het rijtje van de volle, krachtige en fruitige wijnen uit de regio Abruzzo. Na een zachte persing en een klassieke vinificatie, inclusief malolactische gisting, volgt een rustperiode in verglaasde cementkuipen. Diepgekleurd, aromatisch van geur, fruitig en gestructureerd van smaak zijn de hoofdkenmerken.
Eén van de typische druivenrassen voor de regio Abruzzo is de witte Trebbiano. Een hoogproductief druivenras dat de hand van een goede wijnmaker nodig heeft om er geen banale wijn van te maken. Cantina Frentana weet dat perfect te doen. De wijngaarden zijn eerder naar het Noorden gericht en liggen op koeler terrein en iets vruchtbaardere ondergrond. Het aroma is floraal, frisfruitig en delicaat. We herkennen citruszeste en kruisbes. In de mond hebben we een frisronde en sappige smaak. Een wijn waarvan je kan genieten als aperitief of om te combineren met lichte voorgerechten.
De Cerasuolo d'Abruzzo Sangro van Cantina Frentana is een pittige rosé, gemaakt van Montepulciano-druiven. Het is een bekend type rosato uit de regio Abruzzo. De koraalrode kleur doet al direct vermoeden dat we hier met een krachtigere versie te maken hebben. Na het persen van de druiven laat men de schillen tot 12 uur in contact met het druivensap. Daarna volgt een vinificatie die te vergelijken is met het maken van witte wijn. Het aroma doet denken aan vers rood fruit en mediterrane kruiden op de achtergrond. De smaak is fris en levendig. Een rosato die je perfect kan combineren met gegrilde kip of een mooi stukje zalm.
Renato Romagnoli, wijnbouwer in Morro d'Alba, maakt een Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico met de romantische naam Amor. Het meest typische witte druivenras uit Le Marche wordt hier alle eer aangedaan. De wijngaarden, tussen 190 en 230 m boven de zeespiegel en gedeeltelijk gericht naar het noordoosten, deels naar het zuiden, liggen op de heuvels van Morro d'Alba, op het platteland rond Castelli di Jesi. Een kleine productie van slechts 5.000 flessen komt van de klei- en zandhoudende wijngaarden aan de Adriatische kust. Geel fruit, citruszeste en wat mediterrane kruiden in de neus gevolgd door een geelfruitige smaak die eindigt op een licht amandelbittertje. Op het etiket staat een detail van het werk "Amore Oltre" van Sulmana Ramazzotti, een kunstenares die vlakbij de Adriatische Zee woont en werkt.
Een Soave gemaakt van Garganega en Trebbiano di Soave. De druiven groeien op een bodem van vulkanische oorsprong gemengd met tufsteen. De wijnstokken zijn meer dan 30 jaar oud. De wijngaard ligt op een hoogte van 350m, in Castelcerino. De Garganega is de belangrijkste witte druivensoort in dit deel van de Veneto, de provincie Verona. De druiven zijn begin september manueel geoogst. In de cantina worden de druiven zacht geperst in een afgesloten systeem met beperkte zuurstof. Het sap en de schillen macereren een hele nacht op ongeveer 14°C. De alcoholische gisting, onder gecontroleerde temperatuur, gebeurt in inoxtanks. De wijn blijft in contact met de droesem gedurende twee maanden. Sappig, droog en mineralig.
Passerina is een wat onbekend wit druivenras uit de regio's Le Marche en Abruzzo dat in de schaduw staat van de populairdere Pecorino en Trebbiano. Het heeft beslist evenveel kwaliteiten. De Passerina Sangro van Cantina Frentana heeft leuke florale aroma's en iets van wit fruit en passievrucht in de neus. De smaak is fris, harmonieus, licht vettig en heeft voldoende fijne zuurtjes wat zorgt voor een fris einde. Men oogst de Passerina in de eerste helft van september en na een zachte persing volgt een temperatuurgecontroleerde fermentatie in inoxtanks. Een leuke sparringpartner voor zeevruchten, prosciutto en halfharde kazen. Laat de temperatuur in je glas gerust naar 10° à 12°C gaan.
Deze regio van Noord-Italië is een ideaal productiegebied voor de Pinot Grigio. Het telen van goede Pinot Grigio-wijnstokken betekent niet alleen dat er een harmonie moet zijn tussen bodem, temperaturen, regenval en ventilatie. Het betekent vooral een zorgvuldige, gepassioneerde en professionele wijnbouw. De wijngaarden van Bonotto delle Tezze bevinden zich in Romanziol, dicht bij de Adriatische kust, boven Venetië. De ondergrond bestaat uit grind en klei. Na uitdunnen van de druivelaar in de lente volgt de oogst op het einde van de zomer. Na een kort schilcontact met de most fermenteert de Pinot Grigio op lage temperatuur. Kenmerken zijn een briljante kleur, strogeel en frisse en bloemige aroma's die doen denken aan vers geplukt fruit. Een aangename Noord-Italiaan met een hoge drinkbaarheidsfactor. Vol, fris en zacht van smaak.
De Verdeca is een inheems wit druivenras van Puglia. De wijngaard van Angiuli Donato ligt in Cisternino, in de buurt van Locorotondo. De Verdeca is een laatrijper en levert zeer toegankelijke, frisfruitige, zachte en aangename wijnen op. Drinkbaarheid ten top! Angiuli Donato oogst handmatig bij het eerste licht van de dag in kleine open bakken. Uit dit nauwgezette proces van een zachte persing en vinificatie bij lage temperaturen komt een frisse en geurige wijn met citrusnoten. Een wijn die goed past als aperitief of o.a. bij gerechten op basis van vis, zeevruchten, schaaldieren, verse kazen of salades.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.