6 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina
  Rosso Piceno
  Sale
  De meest geproduceerde wijn in Le Marche is de Rosso Piceno. De naam Piceno verwijst naar het preromaanse volk, de Piceni, die in deze streek van Le Marche gewoond heeft.
  Deze ongefilterde rode wijn wordt gemaakt van een combinatie van Sangiovese- , Montepulciano- en Merlot-druiven. Het is met 14% alcohol een stevige versie van de Rosso Piceno. Failoni produceert 10.000 flessen per jaar van deze Rosso Piceno. De wijnstokken zijn aangeplant in 2003 en 2004. Deze wijn ondergaat voor de helft een houtlagering op Sloveense eiken vaten van 30 Hl gedurende 12 maanden en voor de andere helft in inox tanks.

  € 8,00

  € 6,40

  Raboso Rosato
  Sale
  De Raboso-druif is de oudste en bekendste druif van de Piave-streek. Dit druivenras komt er al minstens 600 jaar voor en heeft een rustiek karakter en is goed bestand tegen allerlei ziekten. De hoge tannines en aciditeit zijn belangrijk voor de productie van sprankelende wijnen. Deze complexloze wijn is een frizzante, een wijn gemaakt om van te genieten bij lichte maaltijden, salades en voorgerechten
  De druiven worden met de hand geoogst, geperst en het druivensap blijft voor een korte periode op lage temperatuur in contact met de druivenschillen wat de rosékleur verklaart. De hergisting gebeurt in stalen vaten voor botteling. Deze Raboso Rosato heeft een frisse geur van kersen en wat eucalyptus. De smaak is droog, frisfruitig en doet denken aan framboos en veenbes.

  € 8,50

  € 6,80

  Albatro
  Sale
  Naast de Sangiovese Grosso, Cabernet Sauvignon en Syrah heeft Maté ook de Merlot aangeplant. Deze Albatro, de naam voor een specifieke kersenboom, is een blend van 50% Sangiovese en 50% Merlot. Een mooie combinatie die we in heel Toscane veelvuldig tegenkomen. De Merlot groeit op het deel van het domein waar voornamelijk een kleihoudende grond te vinden is.
  De druiven worden manueel geoogst. De vinificatie van beide druivenrassen gebeurt in stalen tanks. Het rijpingsproces in 225 liter houten vaten van Franse eik. Na bottelen rust de wijn nog 9 maanden op fles. Het aroma is prominent aanwezig. Een boswandeling in de herfst met geuren van champignons, mos en kruiden. De smaak is stevig en de afdronk heerlijk lang. Een krachtpatser met behoorlijk wat bewaarpotentieel. Deze Albatro mag zeker genieten van wat zuurstof, een groot glas en vooraf openen is aan te raden.

  € 15,00

  € 12,00

  Il Ceppo
  Sale
  Il Ceppo is één van de twee niche-wijnen die Esther Hauser maakt in het voor de rest door de witte Verdicchio overheerste wijngebied rond het stadje Jesi. Deze rode Marche Rosso is een blend van Montepulciano, Sangiovese en Cabernet Sauvignon. De Cabernet Sauvignon-druiven komen van één rij wijnstokken die Esther Hauser heeft geërfd van haar voorganger. Ook de Montepulciano- en Sangiovese-stokken komen van oude klonen uit het binnenland van Le Marche en zijn geselectioneerd door haar oenoloog Giancarlo Soverchia.
  Zoals al het andere werk in haar wijngaard verloopt de oogst volledig manueel en kleine mandjes om de druiventrossen maximaal te beschermen. De cantina ligt vlak naast de wijngaard. Na de vinificatie lagert Esther Hauser de wijn 8 maanden op eiken barriques en minstens 1 jaar op fles. Van Il Ceppo 2010 zijn 2600 flessen gemaakt. Het is een delicate, droge en verfijnde wijn met rijp rood fruit, kracht en versmolten tannines

  € 17,95

  € 14,36

  Mania - Cabernet Sauvignon
  Sale
  Deze Mania, een Cabernet Sauvignon pur sang komt onder de DOC Sant' Antimo op de markt. De DOC Sant' Antimo is door het Consorzio del Vino Brunello di Montalcino in het leven geroepen om alle wijnen uit het Montalcino-gebied die geen Brunello of Rosso di Montalcino zijn een herkomstbenaming te geven.
  De Cabernet Sauvignon-stokken van Maté zijn aangeplant met een redelijk hoge densiteit van 6.200 stokken per hectare. De opbrengst is echter zeer laag door drie groene oogsten gedurende de groeifase van de druiventrossen. Ook hier past Maté tijdens de manuele oogst een extreem strenge selectie toe en enkel volledig rijpe trossen komen in aanmerking voor vinificatie. De Mania rijpt voor een derde op nieuw eik, een derde op 1 jaar oude eiken vaten en een derde op 2 jaar oude eiken vaten.

  € 25,00

  € 20,00

  Malanotte
  Sale
  De Malanotte is gemaakt van 100% Raboso del Piave. De naam is afgeleid van een klein middeleeuwse versterkte boerderij, de Borgo Malanotte in Tezze. Een zeer exclusieve wijn waarvan slechts 2.000 flessen per jaar gemaakt worden. De Raboso is een autochtoon druivenras uit de Piave-streek in de Veneto.
  De familia Bonotto heeft de "appassimento"-techniek weer nieuw leven ingeblazen waarbij een deel van de druiven ingedroogd worden tijdens de winterperiode. Het duurt in totaal 3 jaar om deze Malanotte te maken en 20% van de druiven worden gedurende de winterperiode ingedroogd op stromatten op de zolder. De wind die vanaf de Dolomieten naar de Adriatische kust waait droogt de druiven langzaam en op natuurlijke wijze in.

  € 38,00

  € 30,40

6 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina