6 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina
  Raboso Rosato
  Sale
  De Raboso-druif is de oudste en bekendste druif van de Piave-streek. Dit druivenras komt er al minstens 600 jaar voor en heeft een rustiek karakter en is goed bestand tegen allerlei ziekten. De hoge tannines en aciditeit zijn belangrijk voor de productie van sprankelende wijnen. Deze complexloze wijn is een frizzante, een wijn gemaakt om van te genieten bij lichte maaltijden, salades en voorgerechten
  De druiven worden met de hand geoogst, geperst en het druivensap blijft voor een korte periode op lage temperatuur in contact met de druivenschillen wat de rosékleur verklaart. De hergisting gebeurt in stalen vaten voor botteling. Deze Raboso Rosato heeft een frisse geur van kersen en wat eucalyptus. De smaak is droog, frisfruitig en doet denken aan framboos en veenbes.

  € 8,50

  € 6,80

  Soave Classico CimAlta
  De Soave Classico CimAlta is een pure Garganega-wijn afkomstig van het hoogste deel van het oorspronkelijke herkomstgebied van de Soave, de Soave Classico. Jaargang 2015 is de tweede jaargang die Corte Adami van deze wijn op de markt brengt. Een wijn met een uniek karakter waar de minerale frisheid en sappige smaak worden versterkt door nobele fruitige en bloemige noten.
  In de wijngaard, gelegen in de historische cru Castelcerino, op de hoogste piek van de Classico zone ( 338 m) is de gemiddelde leeftijd van de wijnstokken 35 jaar. De ondergrond is een mengeling van vulkanische tufsteen en kalksteen.
  € 8,95
  Vermentino
  De Vermentino is van oudsher verbonden aan de Toscaanse kustgebieden. Maar ook in het binnenland van deze regio is dit wit druivenras aangeplant. De klimatologische omstandigheden zijn wat harder maar door voldoende temperatuurverschil tussen dag en nacht slaagt San Ferdinando er in een fruitige en fluwelige Vermentino te presenteren.
  De manuele oogst eind september, de selectie van de druiven, de temperatuurgecontrolleerde fermentatie en het weglaten van de malolactische gisting leveren een zeer mooi en toegankelijk eindproduct op.
  € 9,95
  Donna Orgilla Pecorino
  De Donna Orgilla van Azienda Fiorano is een witte Pecorino en vernoemd naar de middeleeuwse leenvrouw van de gemeente Cossignano. Deze prachtige witte wijn is een 100% Pecorino zoals hij gemaakt moet worden. Maar al te vaak komen we van dit autochtoon druivenras uit Le Marche, wijnen tegen die te rustiek en vlak gevinifieerd worden. Paolo weet de ware identiteit van dit wit druivenras te bewaren. De druiven worden biologisch geteeld. De wijn ondergaat een lichte filtering voor het bottelen. Als erkenning van hun werk heeft Fiorano voor de jaargang 2014 de felbegeerde "Tre Bicchieri" van de Gambero Rosso ontvangen. De nieuwe jaargang doet daar niet voor onder met een topwaardering van 5 druiventrossen in de Bibenda!
  € 11,95
  Mania - Cabernet Sauvignon
  Sale
  Deze Mania, een Cabernet Sauvignon pur sang komt onder de DOC Sant' Antimo op de markt. De DOC Sant' Antimo is door het Consorzio del Vino Brunello di Montalcino in het leven geroepen om alle wijnen uit het Montalcino-gebied die geen Brunello of Rosso di Montalcino zijn een herkomstbenaming te geven.
  De Cabernet Sauvignon-stokken van Maté zijn aangeplant met een redelijk hoge densiteit van 6.200 stokken per hectare. De opbrengst is echter zeer laag door drie groene oogsten gedurende de groeifase van de druiventrossen. Ook hier past Maté tijdens de manuele oogst een extreem strenge selectie toe en enkel volledig rijpe trossen komen in aanmerking voor vinificatie. De Mania rijpt voor een derde op nieuw eik, een derde op 1 jaar oude eiken vaten en een derde op 2 jaar oude eiken vaten.

  € 25,00

  € 20,00

  Malanotte
  Nieuw
  De Malanotte is gemaakt van 100% Raboso del Piave. De naam is afgeleid van een klein middeleeuwse versterkte boerderij, de Borgo Malanotte in Tezze. Een zeer exclusieve wijn waarvan slechts 2.000 flessen per jaar gemaakt worden. De Raboso is een autochtoon druivenras uit de Piave-streek in de Veneto.
  De familia Bonotto heeft de "appassimento"-techniek weer nieuw leven ingeblazen waarbij een deel van de druiven ingedroogd worden tijdens de winterperiode. Het duurt in totaal 3 jaar om deze Malanotte te maken en 20% van de druiven worden gedurende de winterperiode ingedroogd op stromatten op de zolder. De wind die vanaf de Dolomieten naar de Adriatische kust waait droogt de druiven langzaam en op natuurlijke wijze in.
  € 30,00

6 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina