Piemonte

  • Barbera d'Asti
    Laficaia | 2023 | 750 ml
    Barbera d'Asti - Laficaia - Piemonte
    In 2013 besloot Enrico Piantato om de advocatuur te verlaten om zijn droom waar te maken en de lange familietraditie als wijnmakers voort te zetten. Laficaia was geboren. Het vruchtbare land van Casalotto di Mombaruzzo, de geboorteplaats van de grootvader, samen met de prachtige klimatologische omstandigheden zorgen voor de teelt van zowel druiven als ander fruit zoals vijgen en olijfbomen.De druiven voor deze Barbera d’Asti komen van de wijngaarden in de heuvels rond Nizza Monferrato. De druiven worden zacht geperst en vervolgens wordt een korte schilweking toegepast. De vinificatie vindt plaats in inox tanks, gevolgd door enkele maanden rijping in inox tanks.De kleur is robijnrood. Het aroma is geconcentreerd, licht kruidig en fruitig met aroma’s van kersen, bramen en rode bessen. De smaak is fris en elegant, met zachte tannines en een mooie sappige finale.
    Meer info
    € 11,95
  • Gavi di Gavi
    Guasti Clemente | 2024 | 750 ml
    Gavi di Gavi - Guasti Clemente - Piemonte
    De Gavi di Gavi van Guasti Clemente is een 100% Cortese. Gavi is bekend als één van de betere Piemontese witte wijnen. Cortese is een nobel en oud druivenras.Na de manuele oogst start de vinificatie in inoxtanks.Het aroma laat je genieten van geuren van witte bloemen, citrus en wit fruit. De smaak is fris, droog en mineralig.De medium zuurtegraad en de lichte citrussmaken van deze Gavi di Gavi geschikt als aperitiefwijn of begeleider van zeevruchten en visgerechten.
    Meer info
    € 12,95
  • Gavi di Gavi
    Guasti Clemente | 2023 | 750 ml
    Gavi di Gavi - Guasti Clemente - Piemonte
    De Gavi di Gavi van Guasti Clemente is een 100% Cortese. Gavi is bekend als één van de betere Piemontese witte wijnen. Cortese is een nobel en oud druivenras.Na de manuele oogst start de vinificatie in inoxtanks.Het aroma laat je genieten van geuren van witte bloemen, citrus en wit fruit. De smaak is fris, droog en mineralig.De medium zuurtegraad en de lichte citrussmaken van deze Gavi di Gavi geschikt als aperitiefwijn of begeleider van zeevruchten en visgerechten.
    Meer info
    Lage voorraad [ 3 ]
    € 12,95
  • Grignolino
    Tenuta Foresta | 2022 | 750 ml
    Grignolino - Tenuta Foresta - Piemonte
    Grignolino is de naam van het druivenras, een zeer oude lokale variëteit die Tenuta Foresta verwerkt tot een"faux rouge" zoals ze het zelf noemen. Bijna rosé, maar toch net niet. Eerder een vlot drinkbare en geurige lichtrode wijn. De Grignolino-wijngaard ligt in Isola d'Asti, vlak aan het domein en werd aangeplant in 1978.Na de oogst en voor de fermentatie is er 24 uur schilcontact. Daarna start de fermentatie als roséwijn.Deze Grignolino zit vol vers rood fruit en een vleugje kruidigheid zoals witte peper. Probeer Grignolino maar eens met wat lichtere gerechten met zalm, gevogelte of konijn, of als aparte aperitief. Nog een bijzondere match is donkere chocoladetaart.Laat Grignolino een beetje afkoelen maar niet te veel.
    Meer info
    € 13,50
  • Grignolino
    Tenuta Foresta | 2021 | 750 ml
    Grignolino - Tenuta Foresta - Piemonte
    Grignolino is de naam van het druivenras, een zeer oude lokale variëteit die Tenuta Foresta verwerkt tot een"faux rouge" zoals ze het zelf noemen. Bijna rosé, maar toch net niet. Eerder een vlot drinkbare en geurige lichtrode wijn. De Grignolino-wijngaard ligt in Isola d'Asti, vlak aan het domein en werd aangeplant in 1978.Na de oogst en voor de fermentatie is er 24 uur schilcontact. Daarna start de fermentatie als roséwijn.Deze Grignolino zit vol vers rood fruit en een vleugje kruidigheid zoals witte peper. Probeer Grignolino maar eens met wat lichtere gerechten met zalm, gevogelte of konijn, of als aparte aperitief. Nog een bijzondere match is donkere chocoladetaart.Laat Grignolino een beetje afkoelen maar niet te veel.
    Meer info
    Lage voorraad [ 1 ]
    € 13,50
  • Arneis Centofile
    Brangero | 2024 | 750 ml
    Arneis Centofile - Brangero - Piemonte
    De Langhe Arneis Centofile kan met haar vrij rijk aroma, frisheid en lengte met opgeheven hoofd naast de overbekende rode druivenrasssen van Piemonte staan.Na de oogst en zachte persing volgt een fermentatie gedurende ongeveer 15 dagen waarbij één keer per dag een batonnage wordt gedaan, om hem zo rijk mogelijk te maken aan de aroma's die alleen deze procedure kan geven. Aan het einde van de gisting laat men hem ongeveer 4 maanden rusten op zijn eigen gistresten bij een temperatuur van ongeveer 15 graden. De kleur is intens geel en de geur doet denken aan bloemen en aromatische kruiden met eenzelfde sensatie in de mond, waar de aanhoudende frisheid en de typische noot van amandel in de afdronk opvallen, de elegantie is verrassend. Het past perfect bij voorgerechten en visgerechten.
    Meer info
    € 13,75
  • Arneis Centofile
    Brangero | 2023 | 750 ml
    Arneis Centofile - Brangero - Piemonte
    De Langhe Arneis Centofile kan met haar vrij rijk aroma, frisheid en lengte met opgeheven hoofd naast de overbekende rode druivenrasssen van Piemonte staan.Na de oogst en zachte persing volgt een fermentatie gedurende ongeveer 15 dagen waarbij één keer per dag een batonnage wordt gedaan, om hem zo rijk mogelijk te maken aan de aroma's die alleen deze procedure kan geven. Aan het einde van de gisting laat men hem ongeveer 4 maanden rusten op zijn eigen gistresten bij een temperatuur van ongeveer 15 graden. De kleur is intens geel en de geur doet denken aan bloemen en aromatische kruiden met eenzelfde sensatie in de mond, waar de aanhoudende frisheid en de typische noot van amandel in de afdronk opvallen, de elegantie is verrassend. Het past perfect bij voorgerechten en visgerechten.
    Meer info
    € 13,75
  • Barbera d'Asti Superiore
    Guasti Clemente | 2022 | 750 ml
    Barbera dAsti Superiore - Guasti Clemente - Piemonte
    Barbera, traditioneel aangeduid in de vrouwelijke vorm, la Barbera, is het tweede meest aangeplante rode druivenras in Italië. Oorspronkelijk afkomstig uit het Monferrato-gebied, wordt deze variëteit in de hele regio Piemonte verbouwd.De wijngaarden van Guasti Clemente liggen in de gemeente Nizza Monferrato. De oogst is volledig manueel en na de fermentatie rust deze Barbera 12 maanden in houten vaten. Het aroma is vol, licht kruidig met een fijne toets van cederhout.De smaak is droog, gestructureerd en vol. Combineer hem met geroosterd vlees, wild en oude kazen.
    Meer info
    € 13,95
  • Monferrato Rosso
    Tenuta Foresta | 2019 | 750 ml
    Monferrato Rosso - Tenuta Foresta - Piemonte
    Als je het blind proeft, raad je nooit van welke druivenrassen deze Monferrato Rosso van Tenuta Foresta is gemaakt. De Dolcetto is niet helemaal onbekend maar de Albarossa is toch wel een zeldzaam druivenras. Beiden maken van deze Monferrrato Rosso een fijne, volle en zeer aangename rode Piemontees. Tenuta Foresta met Olga Semencha aan het roer zorgt hier voor een blend van een niet houtgelagerde Dolcetto met een houtgelagerde Albarossa. Deze laatste is een kruising van Barbera met een onbekend druivenras, Chatus. Albarossa is een druivenras, gecreëerd in 1938 door druivenkweker Giovanni Dalmasso aan het Istituto Sperimentale per la Viticoltura in Conegliano (Veneto). Dalmasso dacht oorspronkelijk dat hij de druif had gecreëerd uit een kruising van Nebbiolo en Barbera, maar DNA-profilering in 2009 bevestigde dat de gebruikte "Nebbiolo"-wijnstok helemaal geen Nebbiolo was, maar eerder een zeer oude Franse wijndruif uit de Ardèche en de Savoie, Chatus. De verwarring kwam voort uit een synoniem van Chatus, Nebbiolo di Dronero. Dronero is een kleine gemeente waar Nebbiolo wordt verbouwd, maar blijkbaar ook Chatus.Deze wijn geurt naar rijp zwart fruit, bosbessenconfituur, donkere kersen met een licht dierlijke toets en wat eucalyptus; Na walsen komen wat aardse tonen naar boven. De smaak is zeer aangebaam, vol met fijne zuurtjes en een elegante afdronk.Ideaal bij het betere vleeswerk!
    Meer info
    € 13,95
  • Barbera d'Asti Superiore
    Guasti Clemente | 2020 | 750 ml
    Barbera dAsti Superiore - Guasti Clemente - Piemonte
    Barbera, traditioneel aangeduid in de vrouwelijke vorm, la Barbera, is het tweede meest aangeplante rode druivenras in Italië. Oorspronkelijk afkomstig uit het Monferrato-gebied, wordt deze variëteit in de hele regio Piemonte verbouwd.De wijngaarden van Guasti Clemente liggen in de gemeente Nizza Monferrato. De oogst is volledig manueel en na de fermentatie rust deze Barbera 12 maanden in houten vaten. Het aroma is vol, licht kruidig met een fijne toets van cederhout.De smaak is droog, gestructureerd en vol. Combineer hem met geroosterd vlees, wild en oude kazen.
    Meer info
    € 13,95

Items 1 to 10 of 40