Piemonte

  • Barbera d'Asti
    Laficaia | 2023 | 750 ml
    Barbera d'Asti - Laficaia - Piemonte
    In 2013 besloot Enrico Piantato om de advocatuur te verlaten om zijn droom waar te maken en de lange familietraditie als wijnmakers voort te zetten. Laficaia was geboren. Het vruchtbare land van Casalotto di Mombaruzzo, de geboorteplaats van de grootvader, samen met de prachtige klimatologische omstandigheden zorgen voor de teelt van zowel druiven als ander fruit zoals vijgen en olijfbomen.De druiven voor deze Barbera d’Asti komen van de wijngaarden in de heuvels rond Nizza Monferrato. De druiven worden zacht geperst en vervolgens wordt een korte schilweking toegepast. De vinificatie vindt plaats in inox tanks, gevolgd door enkele maanden rijping in inox tanks.De kleur is robijnrood. Het aroma is geconcentreerd, licht kruidig en fruitig met aroma’s van kersen, bramen en rode bessen. De smaak is fris en elegant, met zachte tannines en een mooie sappige finale.
    Meer info
    € 11,95
  • Gavi di Gavi
    Guasti Clemente | 2024 | 750 ml
    Gavi di Gavi - Guasti Clemente - Piemonte
    De Gavi di Gavi van Guasti Clemente is een 100% Cortese. Gavi is bekend als één van de betere Piemontese witte wijnen. Cortese is een nobel en oud druivenras.Na de manuele oogst start de vinificatie in inoxtanks.Het aroma laat je genieten van geuren van witte bloemen, citrus en wit fruit. De smaak is fris, droog en mineralig.De medium zuurtegraad en de lichte citrussmaken van deze Gavi di Gavi geschikt als aperitiefwijn of begeleider van zeevruchten en visgerechten.
    Meer info
    € 12,95
  • Grignolino
    Tenuta Foresta | 2022 | 750 ml
    Grignolino - Tenuta Foresta - Piemonte
    Grignolino is de naam van het druivenras, een zeer oude lokale variëteit die Tenuta Foresta verwerkt tot een"faux rouge" zoals ze het zelf noemen. Bijna rosé, maar toch net niet. Eerder een vlot drinkbare en geurige lichtrode wijn. De Grignolino-wijngaard ligt in Isola d'Asti, vlak aan het domein en werd aangeplant in 1978.Na de oogst en voor de fermentatie is er 24 uur schilcontact. Daarna start de fermentatie als roséwijn.Deze Grignolino zit vol vers rood fruit en een vleugje kruidigheid zoals witte peper. Probeer Grignolino maar eens met wat lichtere gerechten met zalm, gevogelte of konijn, of als aparte aperitief. Nog een bijzondere match is donkere chocoladetaart.Laat Grignolino een beetje afkoelen maar niet te veel.
    Meer info
    € 13,50
  • Arneis Centofile
    Brangero | 2024 | 750 ml
    Arneis Centofile - Brangero - Piemonte
    De Langhe Arneis Centofile kan met haar vrij rijk aroma, frisheid en lengte met opgeheven hoofd naast de overbekende rode druivenrasssen van Piemonte staan.Na de oogst en zachte persing volgt een fermentatie gedurende ongeveer 15 dagen waarbij één keer per dag een batonnage wordt gedaan, om hem zo rijk mogelijk te maken aan de aroma's die alleen deze procedure kan geven. Aan het einde van de gisting laat men hem ongeveer 4 maanden rusten op zijn eigen gistresten bij een temperatuur van ongeveer 15 graden. De kleur is intens geel en de geur doet denken aan bloemen en aromatische kruiden met eenzelfde sensatie in de mond, waar de aanhoudende frisheid en de typische noot van amandel in de afdronk opvallen, de elegantie is verrassend. Het past perfect bij voorgerechten en visgerechten.
    Meer info
    € 13,75
  • Arneis Centofile
    Brangero | 2023 | 750 ml
    Arneis Centofile - Brangero - Piemonte
    De Langhe Arneis Centofile kan met haar vrij rijk aroma, frisheid en lengte met opgeheven hoofd naast de overbekende rode druivenrasssen van Piemonte staan.Na de oogst en zachte persing volgt een fermentatie gedurende ongeveer 15 dagen waarbij één keer per dag een batonnage wordt gedaan, om hem zo rijk mogelijk te maken aan de aroma's die alleen deze procedure kan geven. Aan het einde van de gisting laat men hem ongeveer 4 maanden rusten op zijn eigen gistresten bij een temperatuur van ongeveer 15 graden. De kleur is intens geel en de geur doet denken aan bloemen en aromatische kruiden met eenzelfde sensatie in de mond, waar de aanhoudende frisheid en de typische noot van amandel in de afdronk opvallen, de elegantie is verrassend. Het past perfect bij voorgerechten en visgerechten.
    Meer info
    € 13,75
  • Monferrato Rosso
    Tenuta Foresta | 2019 | 750 ml
    Monferrato Rosso - Tenuta Foresta - Piemonte
    Als je het blind proeft, raad je nooit van welke druivenrassen deze Monferrato Rosso van Tenuta Foresta is gemaakt. De Dolcetto is niet helemaal onbekend maar de Albarossa is toch wel een zeldzaam druivenras. Beiden maken van deze Monferrrato Rosso een fijne, volle en zeer aangename rode Piemontees. Tenuta Foresta met Olga Semencha aan het roer zorgt hier voor een blend van een niet houtgelagerde Dolcetto met een houtgelagerde Albarossa. Deze laatste is een kruising van Barbera met een onbekend druivenras, Chatus. Albarossa is een druivenras, gecreëerd in 1938 door druivenkweker Giovanni Dalmasso aan het Istituto Sperimentale per la Viticoltura in Conegliano (Veneto). Dalmasso dacht oorspronkelijk dat hij de druif had gecreëerd uit een kruising van Nebbiolo en Barbera, maar DNA-profilering in 2009 bevestigde dat de gebruikte "Nebbiolo"-wijnstok helemaal geen Nebbiolo was, maar eerder een zeer oude Franse wijndruif uit de Ardèche en de Savoie, Chatus. De verwarring kwam voort uit een synoniem van Chatus, Nebbiolo di Dronero. Dronero is een kleine gemeente waar Nebbiolo wordt verbouwd, maar blijkbaar ook Chatus.Deze wijn geurt naar rijp zwart fruit, bosbessenconfituur, donkere kersen met een licht dierlijke toets en wat eucalyptus; Na walsen komen wat aardse tonen naar boven. De smaak is zeer aangebaam, vol met fijne zuurtjes en een elegante afdronk.Ideaal bij het betere vleeswerk!
    Meer info
    € 13,95
  • Barbera d'Alba Superiore
    Brangero | 2023 | 750 ml
    Barbera d'Alba Superiore - Brangero - Piemonte
    Dit is een heerlijke Barbera d'Alba, één van de lievelingen van Marco Brangero. Naast de typische kenmerken van de Barbera; de fijne bessenzuurtjes en het vers rood fruit, zit er ook body en fruit in de wijn. De Barbera-wijngaarden liggen in Diano d'Alba, iets ten zuiden van het stadje Alba. Na de zachte persing volgt een fermentatie en maceratie gedurende ongeveer 15 dagen. De Barbera d'Alba rust 10 maanden in barriques. Drinkbaarheid en authenticiteit zijn de hoofdkenmerken. Viooltjes, cederhout en geuren van rijp rood fruit kenmerken de geur. De smaak is fris, soepel, vol, krachtig en goed gebalanceerd.
    Meer info
    € 15,00
  • Langhe Nebbiolo
    Tenuta Foresta | 2023 | 750 ml
    Langhe Nebbiolo - Tenuta Foresta - Piemonte
    De Langhe Nebbiolo van Tenuta Foresta is gemaakt van 100% Nebbiolo en wordt gemaakt volgens traditionele vinificatiemethoden die de kenmerken van de Nebbiolo-druif benadrukken.  In de heuvels rond Barbaresco staan sinds 1975 de wijnstokken die de druiven leveren voor deze karaktervolle wijn.
    Meer info
    € 16,00
  • Barbera del Monferrato
    Tenuta Foresta | 2021 | 750 ml
    Barbera del Monferrato - Tenuta Foresta - Piemonte
    Tenuta Foresta is een kleine familiaal domein uit Isola d'Asti, en ligt in de glooiende heuvels van Monferrato, Piemonte. De Barbera-wijnstokken worden met zorg en kunde behandeld, met als resultaat wijnen die zowel het terroir als de passie van de wijnmaakster weerspiegelen.De Barbera del Monferrato van Tenuta Foresta is een expressieve rode wijn van hun jongste wijngaard die bijna de hele dag van het zonlicht kan genieten. Na de manuele oogst en fermentatie in inox tanks volgt een houtrijping in vaten van 500L gedurende 18 maanden.Deze Barbera del Monferrato heeft een levendige zuurtegraad en fruitige toetsen, met hints van rode bessen, kersen, pruimen en specerijen.
    Meer info
    € 16,95
  • Nebbiolo d'Alba Quattro Cloni
    Brangero | 2021 | 750 ml
    Langhe Nebbiolo Quattro Cloni Brangero Piemonte
    Marco Brangero heeft van deze Nebbiolo d'Alba een toegankelijke en fijne wijn met een hogedrinkbaarheidsfactor gemaakt.De Quattro Cloni is een zeer typische en zuivere Nebbiolo-wijn, een perfect alternatief voor Barolo of Barbaresco. De vinificatie duurt ongeveer 20 dagen waarna de Nebbiolo onmiddellijk in vaten van 500 l wordt opgeslagen waar hij bijna twee jaar zal rusten op de edele droesem. Het bottelen vindt plaats in augustus, twee jaar na de oogst.De kleur is robijnrood. In het aroma zijn de kenmerkende rozenblaadjes en fris rood fruit aanwezig. In de smaak zijn de tannines, rood fruit en houtlagering aanwezig. Jong geweld met een mooie toekomst.Past goed bij hoofdgerechten op basis van rood vlees en bij oude kazen.
    Meer info
    € 17,95

Items 1 to 10 of 33