Corte Adami

  • Soave
    Corte Adami | 2024 | 750 ml
    Soave Corte Adami Veneto
    Een Soave gemaakt van Garganega en Trebbiano di Soave. De druiven groeien op een bodem van vulkanische oorsprong gemengd met tufsteen. De wijnstokken zijn meer dan 30 jaar oud. De wijngaard ligt op een hoogte van 350m, in Castelcerino. De Garganega is de belangrijkste witte druivensoort in dit deel van de Veneto, de provincie Verona. De druiven zijn begin september manueel geoogst. In de cantina worden de druiven zacht geperst in een afgesloten systeem met beperkte zuurstof. Het sap en de schillen macereren een hele nacht op ongeveer 14°C. De alcoholische gisting, onder gecontroleerde temperatuur, gebeurt in inoxtanks. De wijn blijft in contact met de droesem gedurende twee maanden. Sappig, droog en mineralig.
    Meer info
    € 9,00
  • Soave Classico CimAlta
    Corte Adami | 2023 | 750 ml
    Soave Classico CimAlta Corte Adami Veneto
    De Soave Classico CimAlta, een pure Garganega-wijn afkomstig van het hoogste deel van het oorspronkelijke herkomstgebied van de Soave, de Soave Classico. In de wijngaard, gelegen in de historische cru Castelcerino, op de hoogste piek van de Classico zone (338 m) is de gemiddelde leeftijd van de wijnstokken meer dan 35 jaar. De ondergrond is een mengeling van vulkanische tufsteen en kalksteen. Zodra de trossen zijn ontsteeld en de druiven geplet, worden ze zachtjes geperst zonder zuurstof en laat men het geheel koud macereren op ongeveer 14° C gedurende een nacht. De alcoholische gisting vindt plaats in inox tanks en de wijn blijft ongeveer twee maanden in contact met de gistresten en fijne droesemEen wijn met een pittig karakter waar de minerale frisheid en sappige smaak worden versterkt door frisse fruitige en bloemige geuren. Uitstekend bij voorgerechten op basis van vis en delicate voorgerechten.
    Meer info
    € 9,75
  • Valpolicella
    Corte Adami | 2023 | 750 ml
    Valpolicella Corte Adami Veneto
    De Valpolicella van Corte Adami is net zoals de Superiore en Ripasso een blend van Corvina, Corvinone en Rondinella. De ouderdom van de wijnstokken en de oogstperiode zijn identiek aan de Valpolicella Superiore. Het verschil zit in de maceratietijd, 10 i.p.v. 20 dagen, een iets lager alcoholgehalte en de lagering na vinificatie die volledig in inoxtanks verloopt. De druiven worden na de oogst, eind september, direct geperst. Het resultaat is een frisse, jonge wijn met een hoog drinkbaarheidsgehalte. Een echte sappige Valpolicella. Ideaal als dagdagelijkse wijn.
    Meer info
    € 10,00
  • Amida
    Corte Adami | 2024 | 750 ml
    Amida - Corte Adami - Veneto
    Een wijn met een verhaal, een familieverhaal. AMIDA verenigt drie generaties Adami als een familie van wijnmakers omdat het op symbolische manier drie verschillende druivenrassen verenigt die door de jaren heen zijn geplant. Martina Adami verwoordt het als volgt:"Mijn grootvader Gaetano plantte de Garganega, het druivenras voor de Soave-wijnen. Mijn vader Angelo voegde de Sauvignon Blanc-wijnstok toe aan de heuvels en mijn broer Andrea de Traminer-wijnstok. Alles om leven te geven aan een wijn die, uitgaande van de delicate geuren van de lokale Garganega-druif een intensiteit in de mond heeft die het plezier van de consument omarmt en tegelijkertijd de link met de frisheid van ons grondgebied levend houdt. Dit is een wijn om "per glas" van te genieten en dus per glas op zomerse terrassen, maar gezien de volheid in de mond is hij ook uitstekend bij de maaltijd."Het is een wijn met verschillende laagjes die elk op hun beurt de typische eigenschappen van deze expressieve druivenrassen naar voor laat komen.
    Meer info
    € 10,65
  • Soave Superiore Vigna della Corte
    Corte Adami | 2020 | 750 ml
    Soave Superiore Vigna della Corte Corte Adami Veneto
    Met de nieuwste jaargang van de Soave Vigna della Corte krijgen we een licht gewijzigde versie in het glas. Vanaf nu rijpt circa 20% van de Vigna della Corte op houten vaten in contact met de fijne droesem. Deze keuze geeft de wijn meer complexiteit en volheid.Deze prachtige witte wijn is een 100% Garganega uit de wijngaard in Castelcerino waar zeer oude wijnstokken nog steeds zorgen voor topkwaliteit. Het oogstmoment is een 10-tal dagen later dan de gewone Soave. Dat betekent dus een oogst tegen eind september. De Soave Vigna della Corte is exotischer, rijper en gestructureerder. Corte Adami noemt deze wijn "Un Soave vestito da sera", een Soave in avondkledij.
    Meer info
    € 11,00
  • Valpolicella Superiore
    Corte Adami | 2021 | 750 ml
    Valpolicella Superiore Corte Adami Veneto
    De Valpolicella Superiore van Corte Adami is een blend van Corvina-, Corvinone- en Rondinella-druiven. De wijngaarden liggen in San Martino Buon Albergo en de druivelaars zijn meer dan 30 jaar oud. De ondergrond van vulkanische oorsprong bestaat uit klei en kalkresten. De Corvina oogst men in kleine manden en de druiven worden eerst gedurende een periode van 30 dagen ingedroogd in goed verluchte lokalen. De Corvinone en Rondinella worden na de oogst, eind september, direct geperst. Na de persing laat men de most 3 à 4 weken macereren in inox tanks. De rijping verloopt gedurende een jaar deels in tonneaux en deels in inox tanks. Het resultaat is een zachte, vol frisse en zeer aangename wijn.
    Meer info
    € 12,00
  • Valpolicella Superiore Ripasso
    Corte Adami | 2022 | 750 ml
    Valpolicella Ripasso Superiore Corte Adami
    Een Valpolicella Superiore Ripasso, een uniek wijntype dat zich tussen een klassieke Valpolicella en een Amarone della Valpolicella in zit. Een techniek die voor het eerst op grote schaal is toegepast door Masi rond 1980. De Corvina-, Corvinone- en Rondinella-druiven komen uit de wijngaard die ligt in San Martino Buon Albergo en de druivelaars zijn minstens 30 jaar oud. De ondergrond bestaat uit klei en kalkresten. De eerste stap in het maken van de Valpolicella Superiore Ripasso is identiek aan de Valpolicella Superiore. De tweede stap volgt in februari door de wijn een tweede maal te laten macereren op de overgebleven resten die gediend hebben voor de Amarone (ripassare). Door deze techniek voegt men extra complexiteit en tannines toe aan de Valpolicella. Een combinatie van jeugdige fruitigheid met volheid en elegantie.
    Meer info
    € 14,50
  • Valpolicella Superiore Ripasso
    Corte Adami | 2021 | 750 ml
    Valpolicella Ripasso Superiore - Corte Adami - Veneto
    Een Valpolicella Superiore Ripasso is een wijntype die tussen een klassieke Valpolicella en een Amarone della Valpolicella zit. Een techniek die voor het eerst op grote schaal is toegepast door Masi rond 1980. De Corvina-, Corvinone- en Rondinella-druiven komen uit de wijngaard die ligt in San Martino Buon Albergo en de druivelaars zijn minstens 30 jaar oud. De ondergrond bestaat uit klei en kalkresten. De eerste stap in het maken van de Valpolicella Superiore Ripasso is identiek aan de Valpolicella Superiore. De tweede stap volgt in februari door de wijn een tweede maal te laten macereren op de overgebleven resten die gediend hebben voor de Amarone (ripassare). Door deze techniek voegt men extra complexiteit en tannines toe aan de Valpolicella. Een combinatie van jeugdige fruitigheid met volheid en elegantie.
    Meer info
    € 14,50
  • Passito Garganega
    Corte Adami | 2018 | 375 ml
    Passito Garganega - Corte Adami - Veneto
    Een passito is gemaakt van ingedroogde druiven. De algemene term voor de methode is appassimento. Deze passito is gemaakt van het typische druivenras voor de Soave-wijnen, de Garganega. De wijngaard van Corte Adami ligt in Soave in de heuvels van Castelcerino, op 350 m. De bodem is van vulkanische oorsprong.Na de manuele oogst in oktober, drogen de druiven in gedurende vier maanden, met een gewichtsverlies van circa 50% als resultaat. De verhouding tussen het suiker- en sapgehalte wijzigt dus drastisch. Na deze periode worden de druiven, die nu dikke krenten zijn, zacht geperst en start de vinificatie van de most deels in inox tanks en deels in houten vaten. De zeer langzame fermentatie gaat door tot het late voorjaar. De wijn blijft ongeveer 7 à 8 maanden in contact met de fijne droesem.Daarna volgt gedurende 4 maanden een rijping in inox tanks.Goudgeel van kleur met een aroma van honing, abrikozen in alcohol, rijp geel en gekonfijt fruit en karamel. De smaak is vol en filmend. De initiële zoete tonen van fruit en kruiden vermengen zich perfect met een zekere frisheid. De Passito Garganega heeft een lange, intense en aangename afdronk.Mooi te combineren met gebak gemaakt met amandelen of hazelnoten, blauwgeaderde kazen maar ook om zo van te genieten.
    Meer info
    € 15,95
  • Soave Il Decennale
    Corte Adami | 2019 | 750 ml
    Soave Il Decennale - Corte Adami - Veneto
    De Soave Il Decennale is een eerbetoon aan het tienjarig bestaan van Corte Adami in 2013. Sindsdien maken ze elk jaar deze wijn. Oorspronkelijk in een Magnum-formaat, nu in 75cl.De wijngaarden met een ondergrond van vulkanische oorsprong, met kalk- en tufsteenachtige componenten liggen in de heuvels van Castelcerino, boven Soave.Het is het eindresultaat van een late oogst van de Garganega-druif, eind oktober. Na een zachte persing die ca. 12 uur duurt volgt een natuurlijke gisting in inox tanks bij een gecontroleerde temperatuur van ca. 16°-17°C. De wijn blijft nog vijf maanden in contact met de fijne droesem en ondergaat een continue battonage. Begin mei wordt de wijn gebotteld zonder microfiltratie en zonder toevoeging van sulfieten. Vóór de wijn op de markt komt rust ze nog minimaal zes maanden op de fles.De wijn heeft een intense gouden kleur. Fijn en elegant in de neus met aroma's van witte bloemen, acacia, honing, rijp en tropisch fruit.Lichte geuren van gedroogd fruit en aromatische kruiden in de afdronk. De Soave Il Decennale heeft een lange volle afdronk met hints van fruit en bittere amandel. Een wijn met een groot rijpingsvermogen.Te combineren met visgerechten met saus, kip en gevolgelte, wit vlees, gevulde pasta en halfharde en rijpe kazen.Een beperkte oplage van 2000 genummerde flessen.
    Meer info
    € 16,00

Items 1 to 10 of 15