Regio's

  • Taggiasche Denocciolate
    Uliveti del Maro | - | 170 g
    Olive Taggiasche - Uliveti del Maro - Liguria
    Uliveti del Maro werd in 2009 opgericht op initiatief van Pellegrino Antonello. De olijfgaarden zijn eeuwenoud en behoorden historisch toe aan de Signoria del Maro en vervolgens aan de familie Pellegrino di Borgomaro, die sinds de Renaissance in het gebied aanwezig zijn en die altijd actief zijn geweest in de productie van olijfolie verkregen uit Taggiasca-olijven.De Taggiasca, is een cultivar van olijven die voornamelijk wordt verbouwd in de regio Alpes-Maritimes in de buurt van Nice en de Riviera di Ponente, Liguria, Italië.De naam is afgeleid van de stad Taggia, een gemeente in de provincie Imperia in de Italiaanse regio Ligurië.Een kleine, fruitige olijf, meestal dieprood van kleur met variaties van blond en violet. Een delicatesse, want de verhouding vlees-pit is vrij laag. Een olijf met een zoete en fruitige aanwezigheid, hints van nootachtige amandel en een stevige bite. De fruitigheid van de Taggiasca-olijf past mooi bij visgerechten en frisse salades. Serveer ze als een prachtig antipasto-accent in combinatie met romige, milde kazen zoals mozzarella of provolone en een knapperige Pinot Grigio.Deze Taggiasca-olijven worden onpit en in extra vergine olijfolie bewaard. De fijne smaak van de olijfolie combineert uitstekend met de olijven.
    Meer info
    € 4,50
  • Vallevò Rosato Costa dei Trabocchi
    Cantina Frentana | 2024 | 750 ml
    Vallevò Rosato Costa dei Trabocchi - Cantina Frentana - Abruzzo
    Aan de kustlijn van de regio Abruzzo kan je typische vissershuisjes vinden, de trabocchi. Vandaar de naam Costa dei Trabocchi. Cantina Frentana maakt van de Montepulciano een heerlijk zachte, fruitige en frisse rosato. Zet je lekker op je terras, voetjes in de lucht en genieten ...Je herkent direct een hele fruitmand van kersen, rozenbottel, mandarijn en meloen. De nodige zuurtjes zorgen voor frisheid en zin in een tweede glas. Een heel plezierige wijn aan een superprijs.
    Meer info
    € 8,00
  • Trebbiano d'Abruzzo Sangro
    Cantina Frentana | 2024 | 750 ml
    Trebbiano d'Abruzzo Sangro Cantina Frentana Abruzzo
    Eén van de typische druivenrassen voor de regio Abruzzo is de witte Trebbiano. Een hoogproductief druivenras dat de hand van een goede wijnmaker nodig heeft om er geen banale wijn van te maken. Cantina Frentana weet dat perfect te doen. De wijngaarden zijn eerder naar het Noorden gericht en liggen op koeler terrein en iets vruchtbaardere ondergrond. Het aroma is floraal, frisfruitig en delicaat. We herkennen citruszeste en kruisbes. In de mond hebben we een frisronde en sappige smaak. Een wijn waarvan je kan genieten als aperitief of om te combineren met lichte voorgerechten.
    Meer info
    € 8,60
  • Cerasuolo d'Abruzzo Sangro
    Cantina Frentana | 2024 | 750 ml
    Cerasuolo d'Abruzzo Sangro - Cantina Frentana - Abruzzo
    De Cerasuolo d'Abruzzo Sangro van Cantina Frentana is een pittige rosé, gemaakt van Montepulciano-druiven. Het is een bekend type rosato uit de regio Abruzzo. De koraalrode kleur doet al direct vermoeden dat we hier met een krachtigere versie te maken hebben. Na het persen van de druiven laat men de schillen tot 12 uur in contact met het druivensap. Daarna volgt een vinificatie die te vergelijken is met het maken van witte wijn. Het aroma doet denken aan vers rood fruit en mediterrane kruiden op de achtergrond. De smaak is fris en levendig. Een rosato die je perfect kan combineren met gegrilde kip of een mooi stukje zalm.
    Meer info
    € 8,60
  • Trebbiano d'Abruzzo Sangro
    Cantina Frentana | 2023 | 750 ml
    Trebbiano d'Abruzzo Sangro Cantina Frentana Abruzzo
    Eén van de typische druivenrassen voor de regio Abruzzo is de witte Trebbiano. Een hoogproductief druivenras dat de hand van een goede wijnmaker nodig heeft om er geen banale wijn van te maken. Cantina Frentana weet dat perfect te doen. De wijngaarden zijn eerder naar het Noorden gericht en liggen op koeler terrein en iets vruchtbaardere ondergrond. Het aroma is floraal, frisfruitig en delicaat. We herkennen citruszeste en kruisbes. In de mond hebben we een frisronde en sappige smaak. Een wijn waarvan je kan genieten als aperitief of om te combineren met lichte voorgerechten.
    Meer info
    € 8,60
  • Cerasuolo d'Abruzzo Sangro
    Cantina Frentana | 2023 | 750 ml
    Cerasuolo d'Abruzzo Sangro - Cantina Frentana - Abruzzo
    De Cerasuolo d'Abruzzo Sangro van Cantina Frentana is een pittige rosé, gemaakt van Montepulciano-druiven. Het is een bekend type rosato uit de regio Abruzzo. De koraalrode kleur doet al direct vermoeden dat we hier met een krachtigere versie te maken hebben. Na het persen van de druiven laat men de schillen tot 12 uur in contact met het druivensap. Daarna volgt een vinificatie die te vergelijken is met het maken van witte wijn. Het aroma doet denken aan vers rood fruit en mediterrane kruiden op de achtergrond. De smaak is fris en levendig. Een rosato die je perfect kan combineren met gegrilde kip of een mooi stukje zalm.
    Meer info
    Lage voorraad [ 5 ]
    € 8,60
  • Montepulciano d'Abruzzo Sangro
    Cantina Frentana | 2023 | 750 ml
    Montepulciano d'Abruzzo Cantina Frentana
    Deze Montepulciano d'Abruzzo Sangro komt van de zuidgerichte wijngaarden rond de gemeente Fossacesia, in de provincie Chieti. Deze heerlijke rode wijn past helemaal in het rijtje van de volle, krachtige en fruitige wijnen uit de regio Abruzzo.Na een zachte persing en een klassieke vinificatie, inclusief malolactische gisting, volgt een rustperiode in verglaasde cementkuipen. Diepgekleurd, aromatisch van geur, fruitig en gestructureerd van smaak zijn de hoofdkenmerken.
    Meer info
    € 8,75
  • Soave
    Corte Adami | 2024 | 750 ml
    Soave Corte Adami Veneto
    Een Soave gemaakt van Garganega en Trebbiano di Soave. De druiven groeien op een bodem van vulkanische oorsprong gemengd met tufsteen. De wijnstokken zijn meer dan 30 jaar oud. De wijngaard ligt op een hoogte van 350m, in Castelcerino. De Garganega is de belangrijkste witte druivensoort in dit deel van de Veneto, de provincie Verona. De druiven zijn begin september manueel geoogst. In de cantina worden de druiven zacht geperst in een afgesloten systeem met beperkte zuurstof. Het sap en de schillen macereren een hele nacht op ongeveer 14°C. De alcoholische gisting, onder gecontroleerde temperatuur, gebeurt in inoxtanks. De wijn blijft in contact met de droesem gedurende twee maanden. Sappig, droog en mineralig.
    Meer info
    € 9,00
  • Verdeca
    Angiuli Donato | 2024 | 750 ml
    Verdeca Angiuli Donato Puglia
    De Verdeca is een inheems wit druivenras van Puglia. De wijngaard van Angiuli Donato ligt in Cisternino, in de buurt van Locorotondo. De Verdeca is een laatrijper en levert zeer toegankelijke, frisfruitige, zachte en aangename wijnen op. Drinkbaarheid ten top!Angiuli Donato oogst handmatig bij het ochtendgloren in kleine open bakken.Uit dit nauwgezette proces van een zachte persing en vinificatie bij lage temperaturen komt een frisse en geurige wijn met citrusnoten. Een wijn die goed past als aperitief of o.a. bij gerechten op basis van vis, zeevruchten, schaaldieren, verse kazen of salades.
    Meer info
    € 9,70
  • Negroamaro
    Angiuli Donato | 2022 | 750 ml
    Negroamaro Angiuli Donato Puglia
    De afkomst van de naam Negroamaro is voer voor hevige polemieken tussen ampelografen en historici, en dan vooral het deel "amaro".Negroamaro is een autochtoon druivensoort uit Puglia, wiens naam komt van de dialectische uitdrukking "niuru maru", wat "zeer zwart" betekent. "Niuru" komt uit het Latijn (niger) en "maru" uit het Grieks (mavros). In feite zijn zowel de kleur van de druiven als die van de wijn diepzwart. De druiven voor deze wijn zijn met de hand geplukt en geselecteerd. De fermentatie vindt plaats met lokale gisten in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur. Het resultaat is een zachte en veelzijdige wijn met typisch fruitige tonen.
    Meer info
    € 9,70

Items 1 to 10 of 211