Een bijzondere en delicate extra vergine olijfolie uit de regio Veneto die uitsluitend uit een selectie van zwarte olijven wordt verkregen. Goudgeel van kleur, licht fruitig met zoete toetsen van amandel, en een lichte kruidige smaaksensatie en lichte bitterheid. Geschikt voor vis- en witvleesgerechten en uitstekend op gekookte groenten.
Een top extra vergine olijfolie uit de regio Veneto die uitsluitend uit van groene Peranzana- en Frantoio-olijven wordt verkregen. Smaragdgroen van kleur, met een geur van olijfbladeren en vers fruit, en met een aromatische en sterke smaak. Ideaal op bruschette, gegrild rood vlees en salades.
Lief en delicaat, zo omschrijft Querciamatta zelf La Lady, een 100% biologische extra vergine olijolie op basis van Leccino, Frantoio en Moraiolo. De dame in de Querciamatta collectie heeft een delicaat profiel, een passende metgezel van zeer veel gerechten. Het aroma kenmerkt zich door de geuren van gras met hints van zwarte peper. In de mond ervaar je een zoete aanzet met een heel licht vleugje bitterheid en licht prikkelende afdronk die doen denken aan hazelnoten en tomaat. De olijfolie heeft een mooie gele kleur met groene accenten. Uitstekend als basis voor delicatere sauzen en marinades, vooral bij visgerechten en pastagerechten met vis- of groentensauzen.
San Felice in flesformaat van Frantoio Bonamini uit de regio Veneto is een 100% Italiaans olijfolie extra vergine die onmiddellijk het gevoel van kwaliteit en echtheid van het product overbrengt. San Felice is een plaats in de Val d'Illasi, die op een oude afbeelding de achtergrond vormt van een origineel etiket in de vorm van een postzegel. De olijfolie wordt verkregen uit volledig rijpe olijven, heeft een heldere geelgroene kleur en een karakteristieke geur van verse olijven. Een delicate olijolie, bijzonder gewaardeerd om de harmonie en de rondheid van zijn smaak, het evenwicht tussen de bittere en de pikante componenten en perfect geschikt voor dagelijks gebruik. Deze San Felice olijfolie zal zelfs de eenvoudigste gerechten verrijken. Smakelijk en geurig met een zeer fijne en fruitige geur. Als dagelijkse olijfolie te gebruiken om te koken, bakken en braden, en op koude gerechten.
De eerste monovarieteit van Querciamatta is deze Il Ragazzaccio, de "bad boy". Een biologische extra vergine olijfolie gemaakt van 100% Leccino. Krachtig en verleidelijk, met een Toscaanse ziel. Je herkent een fris amandelaroma met lichte hints van groene groenten en kruiden. Qua smaak is de olijfolie fris, fluwelig en zuiver, met een aangename bittere noot en een aanhoudende kruidigheid. De kleur is felgroen. Een echte Leccino-cultivar, rijk aan chlorofyl omdat hij vroeg wordt geoogst. Met zijn veelzijdige karakter is hij perfect voor elk type bereiding, van verse salades tot stoofschotels, van het marineren van vlees en vis tot het verwerken in soepen of het creatief gebruiken om gastronomische sauzen en dressings te creëren, omdat hij smaken versterkt zonder ze te overheersen. Het is een perfecte olie om mee te kruiden, te koken en vooral om te durven.
Il Capofamiglia, "het hoofd van de familie", is een blend van Frantoio, Moraiolo en Leccino. Querciamatta zelf omschrijft deze extra vergine olijfolie als streng, superieur met een koninklijk voorkomen. Het ras Frantoio zorgt voor elegantie en robuustheid, de Moraiolo voor kracht en smaak en de Leccino voor balans en zachtheid. Je herkent een geur van artisjok met toetsen van munt en rozemarijn. Bitter smakend met een stevig pikantje en kruidigheid in de afdronk. De kleur is goudgroen. Een krachtige en intense olijfolie die best in de keuken koud gebruikt wordt om smaakvolle vleesgerechten, tartaar- of visgerechten te verrijken. Ook perfect passend bij porcini, paddestoelen, gegratineerde tomaten, linzenpuree, pasta met artisjok en gerijpte kazen.
Uliva Garda Trentino is een extra vergine olijfolie van hoge kwaliteit en het resultaat van een enkel olijfras, de Casaliva, een inheemse variëteit van Trentino. De olijven worden vroeg en manueel geoogst, wanneer ze zich nog in een eerste rijpingsfase bevinden, en in zeer korte tijd geperst. Het resultaat is een olijfolie met een bijzondere frisheid en aroma met veel groene toetsen.
Smaragdgroen van kleur met een mooie gouden rand en helder. Het aroma is medium fruitig met een duidelijke kruidachtig gevoel en een aromatisch pallet van groene appel, radijs, witlof en artisjok afwisselend met tonen van amandel en pijnboompit. De stevigere smaak is harmonieus met sensaties van aangenaam bitter, zwarte peper en een elegante minerale noot.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.