Dessertwijn

  • Passito Garganega
    Corte Adami | 2018 | 375 ml
    Passito Garganega - Corte Adami - Veneto
    Een passito is gemaakt van ingedroogde druiven. De algemene term voor de methode is appassimento. Deze passito is gemaakt van het typische druivenras voor de Soave-wijnen, de Garganega. De wijngaard van Corte Adami ligt in Soave in de heuvels van Castelcerino, op 350 m. De bodem is van vulkanische oorsprong.Na de manuele oogst in oktober, drogen de druiven in gedurende vier maanden, met een gewichtsverlies van circa 50% als resultaat. De verhouding tussen het suiker- en sapgehalte wijzigt dus drastisch. Na deze periode worden de druiven, die nu dikke krenten zijn, zacht geperst en start de vinificatie van de most deels in inox tanks en deels in houten vaten. De zeer langzame fermentatie gaat door tot het late voorjaar. De wijn blijft ongeveer 7 à 8 maanden in contact met de fijne droesem.Daarna volgt gedurende 4 maanden een rijping in inox tanks.Goudgeel van kleur met een aroma van honing, abrikozen in alcohol, rijp geel en gekonfijt fruit en karamel. De smaak is vol en filmend. De initiële zoete tonen van fruit en kruiden vermengen zich perfect met een zekere frisheid. De Passito Garganega heeft een lange, intense en aangename afdronk.Mooi te combineren met gebak gemaakt met amandelen of hazelnoten, blauwgeaderde kazen maar ook om zo van te genieten.
    Meer info
    € 15,95
  • Raboso Passito
    Bonotto delle Tezze | 2020 | 500 ml
    Raboso Passito Bonotto delle Tezze
    De Raboso Passito is het kroonjuweel van Bonotto delle Tezze. Gemaakt van de Raboso-druif, een authochtoon ras van de Piave-streek. Bonotto delle Tezze maakt er o.a. deze prachtige en zeldzame rode Passito van. De druiven worden na de oogst gedurende drie à vier maanden gedroogd op de eeuwenoude graanzolder van het domein. De wind die waait van de Dolomieten naar de zee droogt de druiven langzaam uit om alle delicate aroma's en smaken te bewaren. De druiven worden in de late herfst geoogst. Na ongeveer vier maanden perst men de druiven en start de fermentatie op lage temperatuur om alle aroma's en smaken maximaal te behouden. Van 100 kg druiven maakt men ongeveer 15 liter Raboso Passito. Het gehalte aan suiker in combinatie met voldoende aciditeit zorgt voor een geconcentreerde en zeer gebalanceerde houtgelagerde dessertwijn.
    Meer info
    € 25,00

2 Item(s)