De ontpitte Taggiasca-olijven in olie van Uliveti del Maro in Borgomaro vertegenwoordigen de voortreffelijkheid van de Ligurische culinaire traditie. Deze olijven, met passie geteeld in de vruchtbare gronden van de Ligurische Rivièra, worden met uiterste zorg met de hand geplukt om de hoogste kwaliteit te garanderen. Na een zorgvuldig ontpitproces worden de olijven vervolgens ondergedompeld in extra vierge olijfolie van topkwaliteit, verkregen uit Taggiasca-olijven. Het resultaat is een product met een intense en aromatische smaak, dat uw gerechten kan verrijken met de authentieke smaak van Ligurië. De glazen pot van 270 gram behoudt de versheid en goedheid van deze delicatessen, klaar om de meest veeleisende fijnproevers te verrassen.
De Santa Caterina-lijn van biologische aceto balsamico wordt geproduceerd door Acetaia Guerzoni, uit Concordia sulla Secchia, bij Modena, in de regio Emilia Romagna.
Deze Aceto Balsamico di Modena Rosso is gemaakt voor dagelijks gebruik. Een kwalitatief product dat wordt verkregen uit de vakkundige mix van wijnazijn en gekookte most en bevat geen enkel conserveermiddel of kleurstof. Door de rustperiode in eikenhouten vaten heeft hij een intens aroma, een scherpzure smaak met een lichtzoete ondertoon. Een heerlijke smaakmaker die het beste past bij salades en gekookte en rauwe groenten.
De Taggiasca, is een cultivar van olijven die voornamelijk wordt verbouwd in de regio Alpes-Maritimes in de buurt van Nice en de Riviera di Ponente, Liguria, Italië. Een kleine, fruitige olijf, meestal dieprood van kleur met variaties van blond en violet. Een delicatesse, want de verhouding vlees-pit is vrij laag. Een olijf met een zoete en fruitige aanwezigheid, hints van nootachtige amandel en een stevige bite. De fruitigheid van de Taggiasca-olijf past mooi bij visgerechten en frisse salades. Serveer ze als een prachtig antipasto-accent in combinatie met romige, milde kazen zoals mozzarella of provolone en een frisse Pinot Grigio. Deze Taggiasca-olijven worden onpit en in extra vergine olijfolie bewaard. De fijne smaak van de olijfolie combineert uitstekend met de olijven. De glazen pot van 900 gram behoudt de versheid en authenticiteit van deze olijven, klaar om de meest veeleisende fijnproevers te verrassen en elk gerecht te verrijken met de unieke smaak van Ligurië.
Een bijzondere en delicate extra vergine olijfolie uit de regio Veneto die uitsluitend uit een selectie van zwarte olijven wordt verkregen. Goudgeel van kleur, licht fruitig met zoete toetsen van amandel, en een lichte kruidige smaaksensatie en lichte bitterheid. Geschikt voor vis- en witvleesgerechten en uitstekend op gekookte groenten.
De beste aceto balsamico van Guerzoni uit de Santa Caterina-lijn. De perfecte harmonie tussen ingekookte most en wijnazijn met een heerlijke consistentie, geschikt voor zelfs de meest veeleisende consument.
Deze Aceto Balsamico di Modena Oro is dichter van consistentie dan de Rosso-versie en wordt uitsluitend verkregen uit biologische, typische rode druivenrassen zoals Lambrusco en Sangiovese. De lange rijpende verfijning in eiken vaten geeft een zalige harmonie tussen zoetheid en zuurtegraad.
Een heerlijke smaakmaker die goed past bij vleesgerechten, maar vooral bij belegen kazen, fruit, ijs, sauzen, rijst, soepen en eieren.
San Felice in flesformaat van Frantoio Bonamini uit de regio Veneto is een 100% Italiaans olijfolie extra vergine die onmiddellijk het gevoel van kwaliteit en echtheid van het product overbrengt. San Felice is een plaats in de Val d'Illasi, die op een oude afbeelding de achtergrond vormt van een origineel etiket in de vorm van een postzegel. De olijfolie wordt verkregen uit volledig rijpe olijven, heeft een heldere geelgroene kleur en een karakteristieke geur van verse olijven. Een delicate olijolie, bijzonder gewaardeerd om de harmonie en de rondheid van zijn smaak, het evenwicht tussen de bittere en de pikante componenten en perfect geschikt voor dagelijks gebruik. Deze San Felice olijfolie zal zelfs de eenvoudigste gerechten verrijken. Smakelijk en geurig met een zeer fijne en fruitige geur. Als dagelijkse olijfolie te gebruiken om te koken, bakken en braden, en op koude gerechten.
Limonello, een creatieve naam voor een limoncello uit Lombardia. Deze likeur is gemaakt van citroenen die gerijpt zijn aan de Amalfitaanse kust en in Sicilië. Karakteristiek zijn het intense aroma met een fluweelzachte, rijke en sappige smaak die perfect doet denken aan geurende citroenen.
De 46° Parallelo van Frantoio di Riva is een extra vergine olijfolie van hoogstaande kwaliteit. Een blend van verschillende olijfrassen uit de regio Trentino, ten noorden van het Garda-meer, iets voor de rijping geoogst en verwerkt om de smaken meer complexiteit te geven. De hoofdrol is weggelegd voor de Casaliva-olijven. De exclusieve, gekleurde flessen geven een totale bescherming tegen extern licht om alle kwaliteiten van de olijfolie in de loop van de tijd te behouden.
Geel van kleur met duidelijke groene tinten. Mediumfruitig met frisse noten. Een harmonieuze smaak met duidelijke maar lichtbittere en kruidige sensaties. Aanbevolen bij voorgerechten op basis van vlees, visgerechten, rauwe groenten en salades, soepen en het afwerken van gebraden gerechten.
De Bitter 34 Chestnut Honey is intens en evenwichtig bitter. Een delicate maar aanhoudende kruidachtige smaak waarbij de toon van kastanjehoning zacht aanwezig is. De alcoholische perceptie is zeer discreet voor een traditioneel recept waarbij honing al in de neus aanwezig is. De body wordt gegeven door de bittere tonen dankzij de maceratie van planten zoals de gentiaanwortel en de rijkdom aan plantaardige ingrediënten die het complex en persistent maken. De afdronk is aanhoudend bitter door plantaardige ingrediënten, maar afgezwakt door de frisheid van citrusvruchten. Alles wordt vervolgens doordrenkt met hibiscusbloemen die een zeer intense en natuurlijke koraalrode tint geven. Een ideale match in traditionele Italiaanse cocktails en perfect gemixt met andere Fred Jerbis producten.
Een originele Italiaanse Amaro bekomen door één enkele infusie van alle plantaardige ingrediënten volgens de oude traditie van de monniken. 16 botanicals liggen aan de basis van dit typisch Italiaanse digestief waaronder: limoen, es, moerbei, cipres, berk, zwarte den, sinaasappel, rabarber en bessen. Intens amberkleurig met een plantaardig aroma van bomen, bladeren en pas op het einde typische aroma's van wortels. Amaro betekent niet voor niets bitter in het Italiaans. De smaak is kruidig, evenwichtig en delicaat, met intense en ronde tonen en een aangename lichtbittere toets. Hints van schors, knoppen, vruchten van bomen, zoals in een kreupelhoutbos waar het net geregend heeft. De nasmaak is zacht bitter, aanhoudend en rijk. Naast het meer klassieke gebruik als afsluiter van de maaltijd, is het ook zeer geschikt om te gebruiken in de klassieke Italiaanse cocktails.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.