De rode instapwijn van Romagnoli is een blend van drie rasechte Italiaanse druivenrassen: Montepulciano, Sangiovese en Lacrima. Lacrima heeft een zacht, zeer fruitig en aromatisch karakter dat erg herkenbaar is in deze wijn ondanks de sterke aanwezigheid van de krachtige Montepulciano. Deze druivenstokken staan op kleihoudende en licht zanderige ondergrond. De Rosso di Casa is robijnrood met paarse rand. De smaak is rond en vol en we herkennen rijpe kersen, zachte kruiden en pruimen. Dankzij de aanwezigheid van de Montepulciano is er voldoende structuur en kracht. Sangiovese zorgt voor de frisheid.
Deze Montepulciano d'Abruzzo Sangro komt van de zuidgerichte wijngaarden rond de gemeente Fossacesia, in de provincie Chieti. Deze heerlijke rode wijn past helemaal in het rijtje van de volle, krachtige en fruitige wijnen uit de regio Abruzzo. Na een zachte persing en een klassieke vinificatie, inclusief malolactische gisting, volgt een rustperiode in verglaasde cementkuipen. Diepgekleurd, aromatisch van geur, fruitig en gestructureerd van smaak zijn de hoofdkenmerken.
Nero di Troia of Uva di Troia is een oud druivenras uit Puglia dat kwaliteitsvolle rode wijnen kan opleveren. Het druivenras heeft als kenmerken een dikke schil en is rijk aan polyfenolen. De Nero di Troia is vooral in het centraal en noordelijk deel van Puglia aangeplant. Door een zorgvuldige handmatige selectie van de druiven en een lange maceratie ontwikkelt deze wijn een levendige en intense kleur, een elegant boeket met tonen van viooltjes, zwarte kersen en kruiden. Fris van smaak en toch rijk aan polyfenolen en zachte tannines.
De afkomst van de naam Negroamaro is voer voor hevige polemieken tussen ampelografen en historici, en dan vooral het deel "amaro". Negroamaro is een autochtoon druivensoort uit Puglia, wiens naam komt van de dialectische uitdrukking "niuru maru", wat "zeer zwart" betekent. "Niuru" komt uit het Latijn (niger) en "maru" uit het Grieks (mavros). In feite zijn zowel de kleur van de druiven als die van de wijn diepzwart. De druiven voor deze wijn zijn met de hand geplukt en geselecteerd. De fermentatie vindt plaats met lokale gisten in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur. Het resultaat is een zachte en veelzijdige wijn met typisch fruitige tonen.
Al drie generaties lang produceert Angiuli Donato deze wijn van een oude Primitivo-kloon. Dankzij de manuele oogst worden de beste trossen gebruikt die gedurende 15 à 18 dagen in roestvrijstalen tanks macereren. De alcoholische gisting vindt plaats met inheemse gisten. Dit alles draagt bij aan het verbeteren van de typiciteit en aroma van de Primitivo. Vanille, een rokerig aroma, veel body, wat citruszeste in de neus en superzachte tannines maken van deze Primitivo een allemansvriend. Heerlijk bij stoofgerechten en geroosterd lamsvlees.
De Morellino di Scansano Roggiano van het domein Vignaioli Morellino di Scansano is een robijnrode Sangiovese-wijn met paarse reflecties dankzij een klein percentage van het druivenras Alicante. In de neus herken je fruitige aroma's die doen denken aan rode en zwarte kersen, bramen en bosbessen naast bloemige, viooltjes- en rozengeuren. In de mond springen de tannines er meteen uit, goed gebalanceerd door de frisheid en de fruitige smaak die gepaard gaat met een middellange afdronk.
Jong, modern en dynamisch! Dat is het motto van de Mont Mès-lijn van Castelfeder. De Mont Mès Cuvée Rosso bestaat uit de belangrijkste druivenrassen van Alto Adige: Lagrein, Merlot, Cabernet Sauvignon en Pinot Nero. Na de manuele oogst volgt een maceratie 10 tot 14 dagen in inox tanks (apart voor alle druivensoorten) en 12 maanden rijping in inox tanks voor assemblage. Deze wijn heeft een diep robijnrode kleur en een vol en intens aroma. Het combineert de typische kenmerken van elke variëteit: de donkere kleur en zachte tannines van de Lagrein, het complexe boeket van kersen, zoethout en gedroogd fruit van de Merlot en de Cabernet Sauvignon en de elegantie en aangename afdronk van de Pinot Nero.
Cantina Frentana wil met hun project "Vigneti Qualità" wijnen maken waar begrippen als ethiek en duurzaamheid centraal staan. Dit is het kwaliteitsproject dat aan het begin van het millennium is gestart. Deze houtgelagerde Montepulciano d'Abruzzo Riserva Terra Regia Sangro is er een resultaat van. Om die absolute uitmuntendheid te bereiken is een zorgvuldige selectie van wijngaarden, biologische methoden en oogstselectie toegepast. Een intense robijnrode kleur en een rijk aroma van viooltjes, vanille en kruiden zijn de eerste kenmerken. Een volle en krachtige neus is het logische gevolg...
De Valpolicella Superiore van Corte Adami is een blend van Corvina-, Corvinone- en Rondinella-druiven. De wijngaarden liggen in San Martino Buon Albergo en de druivelaars zijn meer dan 30 jaar oud. De ondergrond van vulkanische oorsprong bestaat uit klei en kalkresten. De Corvina oogst men in kleine manden en de druiven worden eerst gedurende een periode van 30 dagen ingedroogd in goed verluchte lokalen. De Corvinone en Rondinella worden na de oogst, eind september, direct geperst. Na de persing laat men de most 3 à 4 weken macereren in inox tanks. De rijping verloopt gedurende een jaar deels in tonneaux en deels in inox tanks. Het resultaat is een zachte, vol frisse en zeer aangename wijn.
Azienda Nifo Sarrapochiello ligt in de regio Campania meer bepaald in het wijngebied Sannio, één van de oudste wijnbouwgebieden ter wereld. De historische Romeinse weg Via Latina loopt langs de wijnmakerij. De weg was de verbinding tussen Benevento en Rome en diende o.a. voor het vervoer van wijn en druiven. Lorenzo Nifo Sarrapochiello is de derde generatie die het familiebedrijf van 12 hectare runt, dat sinds 1998 bio-gecertificeerd is. De Aglianico, wel eens de Nebbiolo van het Zuiden genoemd, is hier helemaal thuis en deze Aglianico del Taburno is donkergekleurd, ruikt naar bosbessen, cassis, zoethout en mediterrane kruiden en smaakt geconcentreerd met een rijpe tannines en een zacht pepertje op de achtergrond. Dit is een fles die de Aglianico en het territorium waar hij vandaan komt goed samenvat: kracht, intensiteit van sensaties, krachtige tannines en een fijne zuurtegraad.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.