Een rode Piemontees met een stevige reputatie is ongetwijfeld de Barbera d'Alba. Marco Brangero maakt er twee varianten van. De druiven voor deze Barbera d'Alba La Soprana komen uit een wijngaard met oude stokken met een lage opbrengst. De wijngaarden van Marco Brangero zijn gesitueerd in Diano d'Alba, iets ten zuiden van het stadje Alba. Na vinificatie rust de Barbera La Soprana 16 maanden op nieuwe eiken vaten van 500L. De wijn heeft een donkere bijna ondoorzichtige robijnrode kleur, het aroma van viooltjes en kersen en heeft een intense diepe smaak met de nodige fijne zuurtjes.
Guasti Clemente maakt deze Barbaresco van een wijngaard gelegen in de gemeente Neive, één van de borghi più belli d’Italia, de mooiste dorpjes van Italië. Deze wijn komt van de cru San Giuliano. Nebbiolo is het nobele druivenras die zorgt voor een delicate en elegante topwijn. Na vinificatie rijpt de wijn 19 mannden in grote vaten.De kleur van de wijn is al een eetje geëvolueerd naar granaatrood. Het fijne aroma doet denken aan kreupelhout, thee, wat tabak, zacht leer en zoethout. De smaak met zachte tannines is droog en elegant. Je herkent krieken en rijp rood bessenfruit. Perfect te combineren met een kwaliteitsvol stuk rood vlees, wild, krachtige pastagerechten en rijpe kazen.Een wijn met een lang bewaarpotentieel.
Piemonte heeft naast beroemde rode wijnen ook uitstekende mousserende wijnen te bieden. Alta Langa mag relatief onbekend zijn als herkomstgebied, ze kunnen wedijveren met hun buren uit Franciacorta. Guasti Clemente maakt de Alta Langa Clemens Millesimato Brut op basis van Pinot Nero en Chardonnay. De wijngaarden liggen in de gemeente Nizza Monferrato en Mombaruzzo in de provincie Asti. De wijn is gemaakt volgens de metodo classico, een tweede fermentatie in de fles. Ze rust minimaal 24 maanden op de gistresten. Een waar aromatisch genot en levendige bubbels verwelkomen je in een glas vol fruitige smaken en een heerlijke ingetogen zuurtegraad, perfect voor de meeste gelegenheden, met of zonder eten. Fijn schuim, een aanhoudende pareling en strogele kleur bepalen het visuele karakter. In het intense aroma herken je citroenzeste, groene appel, brioche en boterachtige en florale geuren. De smaak is mineraal, fris en aanhoudend. Een waardig alternatief voor Franciacorta ...
Deze nobele wijn van de Nebbiolo is al eeuwenlang wereldberoemd en wordt historisch geassocieerd met het Italiaanse Risorgimento. Grote namen zoals die van Markies Giulia Falletti di Barolo, Graaf Cavour en de eerste leden van de koninklijke familie van Savoye waren getuige van het ontstaan van de Barolo en hebben bijgedragen aan het groots maken ervan. Een elegante, stijlvolle en genereuze wijn die terecht als de trots wordt beschouwd van de Italiaanse wijnbouwtraditie. De wijngaarden van Laficaia liggen verspreid rond Barolo in Castiglione Falletto, Serralunga d'Alba, Monforte d'Alba, Novello, La Morra, Verduno en Grinzane Cavour. De Nebbiolo-druiven worden geoogst wanneer ze volledig rijp zijn en onmiddellijk verwerkt wanneer ze de kelder bereiken. De fermentatie bij ongeveer 30°C duurt ca. zes weken. Na de malolactische gisting wordt de wijn gedurende 24 maanden gerijpt in grote eikenhouten vaten, gedurende 4 tot 6 maanden in inox vaten en verder in de fles, voordat ze op de markt wordt gebracht. Nu nog robijnrood van kleur maar evoluerend naar granaatrood. Het aroma is subtiel en toch intens en aanhoudend. De smaak is een warm, vol, complex, droog en evenwichtig. Zijn elegantie wordt bepaald door de aanwezigheid van reeds getemperde en complexe tannines. Perfect bij geroosterd vlees, ideaal in combinatie met alle wildgerechten en een mooie begeleider van truffel en oude kazen.
Een mousserende wijn uit Piemonte is eerder een zeldzaamheid. Marco Brangero maakt met zijn Alta Langa Extra Brut een 100%-Chardonnay volgens de Metodo Classico, zijnde een tweede fermentatie in de fles. De wijn heeft alles om er heerlijk van te genieten, een finesse en complexiteit die zelfs bij een maaltijd niet zou misstaan. De wijngaard ligt op een heuvel waar witte tufsteen en mergel volop aanwezig zijn in de ondergrond. De vinificatie van deze wijn vindt plaats in inox tanks bij een gecontroleerde temperatuur gedurende ca. 20 dagen. Hij wordt daarna gebotteld voor de tweede gisting op fles die ongeveer 40 maanden duurt. De kleur is strogeel met delicate gouden reflecties. Het aroma is complex, uitnodigend, delicaat, met hints van lindebloesem, citrus, honing, gebak en aangenaam mineraal. De smaak is fijn, complex, droog met hints van frisse citrus en wit fruit, met een rijke knapperige textuur en een lange minerale afdronk. Drink hem als aperitief of bij wit vlees, gevogelte en visgerechten.
Barolo is ontegensprekelijk de icoonwijn van Piemonte en iedereen kent deze naam. Nochtans is de Nebbiolo-druif niet het meest toegankelijke ras. Gekenmerkt door veel tannines moet de wijnmaker zowel qua maceratie als lagering een echte vakman zijn. De wijnstijl die Marco Brangero nastreeft kan men tot de moderne Barolo's rekenen. Een kortere maceratietijd, een kortere lageringstijd en een lagering in kleinere vaten. Dit levert een Barolo-wijn op die op jongere leeftijd al toegankelijk is. De wijngaarden van Marco Brangero liggen in Monvigliero, beschouwd als een "grand cru" in Verduno, ten noorden van de gemeente Barolo. Een toplocatie die een zeer mooie, elegante en complexe Barolo oplevert. Na een maceratie en vinificatie gedurende ongeveer 40 dagen volgt een rijping in tonneaux van eerste en tweede passage gedurende ongeveer 30 maanden. De resterende zes maanden op fles maken de Barolo klaar om 4 jaar na het oogstjaar te worden geproefd.
De top van Brangero is ongetwijfeld de Barolo Monvigliero. Een icoonwijn uit de kleine wijngaard in Monvigliero, historisch erkend als de meest prestigieuze "cru" van Verduno en is een van de meest representatieve van het hele Barolo-gebied. Een toplocatie voor Marco Brangero die een zeer mooie, rijke, elegante en complexe Barolo oplevert. De wijnstijl die Marco Brangero nastreeft kan men tot de moderne Barolo-makers rekenen. Een kortere maceratietijd, een kortere lageringstijd en een lagering in kleinere vaten. Dit levert een Barolo-wijn op die op jongere leeftijd al toegankelijk is. Na een maceratie en vinificatie gedurende ongeveer 40 dagen volgt een rijping in tonneaux van eerste en tweede passage gedurende ongeveer 30 maanden. De resterende zes maanden op fles maakt deze Barolo Monvigliero klaar om 4 jaar na het oogstjaar te worden geproefd. Neigend naar granaat qua kleur is de geur is erg fris met rode vruchten en een vleugje munt die ook terug te vinden is in de mond. Je herkent fascinerende aroma's en smaken van gedroogd fruit, teer en paddenstoelen en een medium tot volle body met stevige tannines en een sappige afdronk. Bewaarpotentieel is gegarandeerd. Op tijd wat zuurstof geven kan helpen.
Dit wijnpakket bevat 6 rode wijnen die uitblinken in authenticiteit en elegantie. Geen macho's maar heren van stand die het goed doen bij lekker stuk rood vlees of een pastagerecht op basis van tomatensausen. Niet alleen 6 verschillende wijnen maar zes verschillende druivenrassen. Klik op "Lees verder" voor meer detailinfo.
Dit wijnpakket bevat 6 rode wijnen die een krachtig karakter hebben met veel body en de nodige complexiteit. Mooi om lekker lang van te genieten bij een goed stuk rood vlees. Een reis doorheen heel Italië met veel verschillende druivenrassen. Klik op "Lees verder" voor meer detailinfo.
De mediterrane laars heeft fantastische mousserende en parelende wijnen waarvan Prosecco het uithangbord is. We hebben 6 Italiaanse mousserende en parelende wijnen in dit degustatiepakket verzameld waaronder twee Prosecco versies, een frisfruitige Raboso Rosato, een Metodo Classico op basis van Chardonnay en een op basis van Pinot Nero. Met dit pakket ben je al flink op weg om je eigen favoriete sprankelende Italiaan te ontdekken ... Klik op "Lees verder" voor meer detailinfo.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.