Barbera del Monferrato

Tenuta Foresta is een kleine familiaal domein uit Isola d'Asti, en ligt in de glooiende heuvels van Monferrato, Piemonte. De Barbera-wijnstokken worden met zorg en kunde behandeld, met als resultaat wijnen die zowel het terroir als de passie van de wijnmaakster weerspiegelen.
De Barbera del Monferrato van Tenuta Foresta is een expressieve rode wijn van hun jongste wijngaard die bijna de hele dag van het zonlicht kan genieten. Na de manuele oogst en fermentatie in inox tanks volgt een houtrijping in vaten van 500L gedurende 18 maanden.
Deze Barbera del Monferrato heeft een levendige zuurtegraad en fruitige toetsen, met hints van rode bessen, kersen, pruimen en specerijen.
De Barbera del Monferrato van Tenuta Foresta is een prima begeleider van gerechten op basis van rood vlees, lamsvlees, pasta al forno, klein wild en kaas.
Het herkomstgebied Barbera del Monferrato is minder bekend dan de beroemdere Barbera-appellaties zoals Barbera d’Asti en Barbera d’Alba, maar het heeft zeker een plaats binnen de wereld van de Piemontese wijn. Internationaal is Barbera del Monferrato eerder niche. In Italië, en dan vooral in Piemonte zelf, is Barbera del Monferrato wel degelijk gekend en gewaardeerd.
Product informatie
Druivenras: Barbera 100%.
Wijnbouw: conventioneel.
Ondergrond: klei-kalk.
Ouderdom wijnstokken: 12 jaar.
Hoogte wijngaard: 300 m.
Herkomstbenaming: DOC Barbera del Monferrato.
Oogstperiode: half september, manuele oogst.
Vinificatie: inox.
Lagering: 18 maanden in tonneaux van 500L.
Kleur: robijnrood.
Alcoholgehalte: 14,0 %.
Aroma: fijn aroma van pittig rood en donker fruit en fijne zuren.
Smaak: gebalanceerd, vol en elegant.
Serveertemperatuur: 18°C.
Te drinken bij: lamsvlees, rood vlees, pasta met vleessaus, paddestoelen, klein wild en kaas.
Bewaarpotentieel: tot einde 2028.