De Morellino di Scansano Roggiano van het domein Vignaioli Morellino di Scansano is een robijnrode Sangiovese-wijn met paarse reflecties dankzij een klein percentage van het druivenras Alicante. De druiven worden bij perfecte fenolische rijpheid geoogst. De vinificatie start met een maceratie gedurende 12u zonder temperatuurcontrole gevolgd door een fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van max 27°C. die 7 dagen duurt. In de neus herken je fruitige aroma's die doen denken aan rode en zwarte kersen, bramen en bosbessen naast bloemige, viooltjes- en rozengeuren. In de mond springen de tannines er meteen uit, goed gebalanceerd door de frisheid en de fruitige smaak die gepaard gaat met een middellange afdronk.
De Capoccia is een Ciliegiolo geblend met een klein deel Alicant, uit het zuiden van Toscane, de Maremma. De naam Ciliegiolo is afgeleid van het karakteristieke aroma die doet denken aan kersen, ciliegia. De druiven worden geoogst bij perfecte fenolische rijpheid en beschermd met behulp van droogijs om de aroma's maximaal te behouden. Na de zachte persing start een maceratie gedurende 12 uren bij max. 35°C, gevolgd door een fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van max 27°C. Na 4 dagen gisting pompt men de wijn over. Men laat de wijn op de fijne droesem rusten tot de malolactische gisting plaatsvindt in november. De kleur is helder robijnrood. In de neus biedt het aangename fruitige hints van kersen en bessen gecombineerd met bloemige toesten. In de smaak is hij fruitig, met een uitstekende structuur, droog, aangenaam en goed in balans dankzij de elegante tannines en frisse toon. Ideaal bij lichtere pastagerechten, kip, gevogelte en wit vlees.
Een biologische Falanghina uit de streek van Benevento in de regio Campania. Nifo Sarrapochiello kennen we van heerlijke rode Aglianico-wijnen en dit is hun witte Falanghina. Na het persen heeft de most een korte tijd schilcontact en na de vinificatie rust de wijn nog 3 maanden op eigen droesem. Fris fruitig en floraal in de neus en lekker sappig in de mond. Een verrassend lekkere Falanghina met een filmend karakter en fijne afdronk. Op het etiket staat Fluusia Kerriiai, de Samnitische godin en beschermer van de bloei en de knoppen van de planten.
De Valpolicella Superiore van Corte Adami is een blend van Corvina-, Corvinone- en Rondinella-druiven. De wijngaarden liggen in San Martino Buon Albergo en de druivelaars zijn meer dan 30 jaar oud. De ondergrond van vulkanische oorsprong bestaat uit klei en kalkresten. De Corvina oogst men in kleine manden en de druiven worden eerst gedurende een periode van 30 dagen ingedroogd in goed verluchte lokalen. De Corvinone en Rondinella worden na de oogst, eind september, direct geperst. Na de persing laat men de most 3 à 4 weken macereren in inox tanks. De rijping verloopt gedurende een jaar deels in tonneaux en deels in inox tanks. Het resultaat is een zachte, vol frisse en zeer aangename wijn.
De Insaniamente van Cantina Bambinuto is een 100% Falanghina, waarbij de schillen na het persen ongeveer een week bij de most zijn gebleven. Daarom hoort ze thuis in de categorie "orange wines". De Insaniamente is een droge witte wijn met trekjes van een vino rosso, amberkleurig met aroma's van gekonfijt fruit en appel en maar zacht ondersteund door een mooie zuurgraad. De wijn heeft veel body en de nodige complexiteit. Drink hem op kamertemperatuur om het strakke van de wijn te temperen. De wijngaard van Bambinuto ligt op een hoogte van ongeveer 500 meter en bestaat uit een kleihoudende en vulkanische ondergrond. Deze Falanghina heeft de typische krachtige karaktertrekken van de wijnen van Irpinia en een groot bewaarpotentieel. Ook het oogstmoment voor deze Insaniamente was relatief laat, omdat de Falanghina een laatrijpend druivenras is en wordt volledig manueel uitgevoerd. Je kan hem combineren met kaasschotels of eventueel gerechten met een aanwezige zoutige toets.
De tweede witte wijn van Ca' di Sopra is van het witte paradepaardje van Emilia Romagna gemaakt, de Albana di Romagna. Een wijn van Camillo en Giacomo Montanari die mag ondergebracht worden in de categorie "orange wines". De most van deze Sandrona heeft een periode van schilcontact ondergaan wat extra complexiteit en diepte aan deze mooie wijn meegeeft. De term "orange wines" is dan wel modern, de techniek die de broers Montanari hier hebben toegepast is eigenlijk een eerbetoon aan hun vader, die deze wijn altijd zo gemaakt heeft. Men zegt niet voor niks, alles komt terug... De kleur is amberkleurig met gouden reflecties en in het aroma herken je gekonfijt geel fruit en kruiden. De smaak is vol en intens met een verrassende streepje tannine. Combineer ze met wit vlees, paté, paddestoelen of een kaasschotel. Lekker apart! Drink hem niet te koud.
Dit is een Montepulciano Riserva waar Cantina San Giacomo bijzondere aandacht aan schenkt. Gevinifieerd in kleine aantallen en alleen in de oogstjaren die kwaliteit garandeert. Na de oogst volgt een lange maceratie van de schillen bij een gecontroleerde temperatuur. Na de vinificatie decanteert men de wijn in inoxtanks, om later, na de malolactische gisting, te rijpen in eikenhouten barriques en tonneaux gedurende 12 maanden. Diep robijnrood, met granaatreflecties kenmerken de kleur. De geur is intens en complex met hints van rijpe kersen, met kruidige tonen. Vol en stevig in de mond met een aanhoudende en aangenaam gestructuteerde afdronk. Deze Montepulciano Riserva ondergaat geen sterke filtratie, daarom kan het een natuurlijke afzetting aanwezig zijn.
Een eigentijdse versie van het overbekende Piemontese druivenras Barbera. De druiven groeien op de hellingen van de wijngaard van Tenuta Foresta, gelegen in Isola d'Asti. Olga Semencha, de jonge wijnmaakster van het domein is supertrots op de kwaliteit van de druiven en heeft een klare kijk op hoe ze deze wil omzetten naar een topproduct. Na de manuele oogst worden de druiven ontsteeld en ondergaan ze een koude maceratie van 3 dagen. Na de maceratie wordt de temperatuur verhoogd naar 24 graden en start de fermentatie. De temperatuur wordt tijdens de fermentatieperiode, die 3 weken duurt, op dit niveau gehouden. Er volgt daarna nog een korte maceratie. Die koele maceratie past echt bij Barbera. Er wordt veel aroma uit de schil gehaald, maar niet zozeer tannine. Vervolgens wordt de wijn 6 maanden gelagerd in inox tanks. Het aroma verrast met vlezige en aardse geuren samen met van rijp rood en donker fruit, vuursteen en een toets van vanille en zoethout. Ondanks het om een niet-houtgelagerde wijn gaat zit er ook iets getoast in de geur, zeer bijzonder. De smaak is rijk met rijp donker fruit, een lichte zuurtegraad en weer wat kruiden en een klein pepertje. Het is geen powerwijn maar eentje met voldoende body en smaak. Een perfecte wijn om te combineren met gevogelte, wit vlees en paddestoelen.
Azienda Nifo Sarrapochiello ligt in de regio Campania meer bepaald in het wijngebied Sannio, één van de oudste wijnbouwgebieden ter wereld. Op het etiket staat Pontius, een Samnitische krijger met een typisch pantser en helm met adelaarsveren. Pontius, de dappere Samnitische leider versloeg het Romeinse leger in de tweede Samnitische oorlog, La battaglia delle Forche Caudine. De Aglianico, wel eens de Nebbiolo van het Zuiden genoemd, is helemaal thuis in Campania en deze Aglianico del Taburno is donkergekleurd, ruikt naar boerenjongens, cassis, zoethout en mediterrane kruiden en smaakt geconcentreerd met een rijpe tannines en een zacht pepertje op de achtergrond. Dit is een fles die de Aglianico en het territorium waar hij vandaan komt goed samenvat: kracht, intensiteit van sensaties, krachtige tannines en een fijne zuurtegraad. De Pontius is 12 maanden op hout gelagerd.
Morellino di Scansano Vigna Benefizio is een single vineyard Sangiovese. De druiven worden bij optimale rijping geplukt in de gelijknamige wijngaard wanneer de perfecte fenolische rijpheid is bereikt. Na een maceratie van 12 uur volgt de gisting die 12 dagen duurt onder gecontroleerde temperatuur. De houtlagering duurt 6 maanden in gebruikte Franse barriques. De kleur is robijnrood. Het aroma zit het met hints van vruchten, cacao en kreupelhout verweven met delicate balsamico-toetsen. In de mond is de Vigna Benefizio rond, droog, met een goede structuur en een karakter dat wordt bepaald door de ronde tannines en een aangename mineraliteit. De afdronk is lang en rijk. Heerlijk bij rijke pastagerechten, rood vlees of wild.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.