Soave Il Decennale

Corte Adami | 2019 | 750 ml
€ 15,00
SKU
10502SOADEC2019

De Soave Il Decennale is een eerbetoon aan het tienjarig bestaan van Corte Adami in 2013. Sindsdien maken ze elk jaar deze wijn. Oorspronkelijk in een Magnum-formaat, nu in 75cl.
De wijngaarden met een ondergrond van vulkanische oorsprong, met kalk- en tufsteenachtige componenten liggen in de heuvels van Castelcerino, boven Soave.
Het is het eindresultaat van een late oogst van de Garganega-druif, eind oktober. Na een zachte persing die ca. 12 uur duurt volgt een natuurlijke gisting in inox tanks bij een gecontroleerde temperatuur van ca. 16°-17°C. De wijn blijft nog vijf maanden in contact met de fijne droesem en ondergaat een continue battonage.
Begin mei wordt de wijn gebotteld zonder microfiltratie en zonder toevoeging van sulfieten. Vóór de wijn op de markt komt rust ze nog minimaal zes maanden op de fles.
De wijn heeft een intense gouden kleur. Fijn en elegant in de neus met aroma's van witte bloemen, acacia, honing, rijp en tropisch fruit.
Lichte geuren van gedroogd fruit en aromatische kruiden in de afdronk. De Soave Il Decennale heeft een lange volle afdronk met hints van fruit en bittere amandel. Een wijn met een groot rijpingsvermogen.
Te combineren met visgerechten met saus, kip en gevolgelte, wit vlees, gevulde pasta en halfharde en rijpe kazen.
Een beperkte oplage van 2000 genummerde flessen.

Product details

Druivenras: Garganega 100%.

Wijnbouw: conventioneel.

Ondergrond: vulkanisch.

Ouderdom wijnstokken: 40 jaar.

Hoogte wijngaard: 350 m.

Herkomstbenaming: DOC.

Oogstperiode: manueel, eind oktober.

Vinificatie: 15 dagen in temperatuurgecontroleerde inoxtanks.

Lagering: 5 maanden op eigen droesem in inoxtanks.

Kleur: goudgeel.

Alcoholgehalte: 13,5 %.

Aroma: intens aroma van witte bloemen, honing en geel fruit.

Smaak: vol, rijp, mineraal met toetsen van gedroogd fuit.

Serveertemperatuur: 10° - 12°C.

Te drinken bij: als aperitief, visgerechten, kip en gevogelte, wit vlees, gefrituurde vis of groenten en halfharde of rijpe kazen.

Bewaarpotentieel: tot einde 2029.