De Prosecco Frizzante staat voor jeugdigheid en "freschezza". Het is een moderne wijn, levendig en zorgeloos, de ideale begeleider van talloze gelegenheden. Net als de Spumante is deze Frizzante gemaakt van de Glera-druif. De wijngaard van Bonotto delle Tezze ligt in de heuvels van Collalbrigo, tussen de Dolomieten in het Noorden en de Adriatische kust. De druiven worden met de hand geoogst. Na de zachte persing volgt de fermentatie op lage temperatuur. De tweede fermentatie gebeurt volgens de methode Charmat. Deze frizzante heeft een zachte pareling en een fijne, frisfruitige en elegante smaak. Ideaal om zo te drinken of om cocktails mee te maken zoals bv. de Aperol Spritz.
Met de nieuwste jaargang van de Soave Vigna della Corte krijgen we een licht gewijzigde versie in het glas. Vanaf nu rijpt circa 20% van de Vigna della Corte op houten vaten in contact met de fijne droesem. Deze keuze geeft de wijn meer complexiteit en volheid. Deze prachtige witte wijn is een 100% Garganega uit de wijngaard in Castelcerino waar zeer oude wijnstokken nog steeds zorgen voor topkwaliteit. Het oogstmoment is een 10-tal dagen later dan de gewone Soave. Dat betekent dus een oogst tegen eind september. De Soave Vigna della Corte is exotischer, rijper en gestructureerder. Corte Adami noemt deze wijn "Un Soave vestito da sera", een Soave in avondkledij.
De Crae is een 100% biologische Primitivo van de jongste wijngaarden die in het Parco Nazionale dell'Alta Murgia in de provincie Bari liggen. De 450 m hoog gelegen wijngaarden waar de Primitivo-druiven groeien zijn gericht op het zuiden en het zuid-oosten en liggen in kalkrijke rotsige kleigrond. De Crae is de nieuwste telg uit de Primitivo-familie van Tre Pini met een robijnrode kleur met paarse randen. De geur is rijk aan rijp rood en zwart fruit, kersen en wat vanille. De smaak is vol en zacht met een fijn ondersteunend zuurtje.
Cantina Frentana wil met hun project "Vigneti Qualità" wijnen maken waar begrippen als ethiek en duurzaamheid centraal staan. Dit is het kwaliteitsproject dat aan het begin van het millennium is gestart. Deze houtgelagerde Montepulciano d'Abruzzo Riserva Terra Regia Sangro is er een resultaat van. Om die absolute uitmuntendheid te bereiken is een zorgvuldige selectie van wijngaarden, biologische methoden en oogstselectie toegepast. Een intense robijnrode kleur en een rijk aroma van viooltjes, vanille en kruiden zijn de eerste kenmerken. Een volle en krachtige neus is het logische gevolg...
De nieuwste jaargang van de Pecorino Casino Murri 14° is de 2022. Een fijne Pecorino die alleen in de beste jaren op de markt komt. Het is een wijn met body en lengte. De wijngaarden in de heuvels van de provincie Chieti waar de Pecorino groeit profiteren maximaal van het zonlicht om tot volle rijpheid te komen en te genieten van de nabijheid van de Adriatische Zee. De druiven worden zacht geperst, de most wordt bij lage temperaturen gefermenteerd met lokale gisten en de wijn rijpt in inoxtanks met een korte passage in houten vaten. De kleur is licht strogeel. In het aroma herken je witte bloemen en wit fruit met geuren van geel fruit. De smaak is rond en mondvullend. De Pecorino Casino Murri 14° heeft een sterk temperament en is geschikt bij schaal- en schelpdieren, wit vlees en verse kazen.
De Trebbiano d'Abruzzo behoort tot de grote Trebbiano-familie en is één van de meest geteelde witte druivensoorten in Midden-Italië. De Trebbiano-wijnstokken zijn al sinds de Romeinse tijd bekend in Italië. Hun naam is afgeleid van "Trebula", wat boerderij betekent. Plinius de Oudere beschrijft een "Vinum Trebulanum", die volgens deze interpretatie zou staan voor "landwijn", of "zelfgemaakte wijn". De eerste sporen van de aanwezigheid van Trebbiano in de regio Abruzzo dateren uit 1500, maar het is zeer waarschijnlijk dat de wijnstok hier al sinds de Romeinse tijd wordt verbouwd. Na de oogst en zachte persing laat men de most met inheemse gisten fermenteren in inox tanks bij een gecontroleerde temperatuur. De Trebbiano d'Abruzzo Casino Murri 14° kent na de vinificatie een korte rijping in houten vaten. De kleur is strogeel. De aroma's zijn rijp en je herkent wit fruit en witte bloemen. De smaak is fijn, fris en rond met een mooie finale.
In 2013 besloot Enrico Piantato om de advocatuur te verlaten om zijn droom waar te maken en de lange familietraditie als wijnmakers voort te zetten. Laficaia was geboren. Het vruchtbare land van Casalotto di Mombaruzzo, de geboorteplaats van de grootvader, samen met de prachtige klimatologische omstandigheden zorgen voor de teelt van zowel druiven als ander fruit zoals vijgen en olijfbomen. De druiven voor deze Barbera d’Asti komen van de wijngaarden in de heuvels rond Nizza Monferrato. De druiven worden zacht geperst en vervolgens wordt een korte schilweking toegepast. De vinificatie vindt plaats in inox tanks, gevolgd door enkele maanden rijping in inox tanks. De kleur is robijnrood. Het aroma is geconcentreerd, licht kruidig en fruitig met aroma’s van kersen, bramen en rode bessen. De smaak is fris en elegant, met zachte tannines en een mooie sappige finale.
De Morellino di Scansano Roggiano van het domein Vignaioli Morellino di Scansano is een robijnrode Sangiovese-wijn met paarse reflecties dankzij een klein percentage van het druivenras Alicante. De druiven worden bij perfecte fenolische rijpheid geoogst. De vinificatie start met een maceratie gedurende 12u zonder temperatuurcontrole gevolgd door een fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van max 27°C. die 7 dagen duurt. In de neus herken je fruitige aroma's die doen denken aan rode en zwarte kersen, bramen en bosbessen naast bloemige, viooltjes- en rozengeuren. In de mond springen de tannines er meteen uit, goed gebalanceerd door de frisheid en de fruitige smaak die gepaard gaat met een middellange afdronk.
De Capoccia is een Ciliegiolo geblend met een klein deel Alicant, uit het zuiden van Toscane, de Maremma. De naam Ciliegiolo is afgeleid van het karakteristieke aroma die doet denken aan kersen, ciliegia. De druiven worden geoogst bij perfecte fenolische rijpheid en beschermd met behulp van droogijs om de aroma's maximaal te behouden. Na de zachte persing start een maceratie gedurende 12 uren bij max. 35°C, gevolgd door een fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van max 27°C. Na 4 dagen gisting pompt men de wijn over. Men laat de wijn op de fijne droesem rusten tot de malolactische gisting plaatsvindt in november. De kleur is helder robijnrood. In de neus biedt het aangename fruitige hints van kersen en bessen gecombineerd met bloemige toesten. In de smaak is hij fruitig, met een uitstekende structuur, droog, aangenaam en goed in balans dankzij de elegante tannines en frisse toon. Ideaal bij lichtere pastagerechten, kip, gevogelte en wit vlees.
Een biologische Falanghina uit de streek van Benevento in de regio Campania. Nifo Sarrapochiello kennen we van heerlijke rode Aglianico-wijnen en dit is hun witte Falanghina. Na het persen heeft de most een korte tijd schilcontact en na de vinificatie rust de wijn nog 3 maanden op eigen droesem. Fris fruitig en floraal in de neus en lekker sappig in de mond. Een verrassend lekkere Falanghina met een filmend karakter en fijne afdronk. Op het etiket staat Fluusia Kerriiai, de Samnitische godin en beschermer van de bloei en de knoppen van de planten.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.