Valpolicella

Product informatie
Druivenras: Corvinone 50%, Corvina 40%, Rondinella 10%.
Wijnbouw: conventioneel.
Ondergrond: klei - kalk.
Ouderdom wijnstokken: 22 jaar.
Hoogte wijngaard: 200 m.
Herkomstbenaming: DOC Valpolicella.
Oogstperiode: manueel, eind september.
Vinificatie: 10 dagen maceratie in temperatuurgecontroleerde inox tanks.
Lagering: inox tanks.
Kleur: robijnrood.
Alcoholgehalte: 13%.
Aroma: vers rood fruit, licht kruidig, cassis.
Smaak: fris, fijne zuren en zachte tannines.
Serveertemperatuur: 18°-20°C.
Te drinken bij: antipasti van salumi & prosciutto, bbq, bruschette & crostini, gevogelte, kalfsvlees & varkensvlees, carpaccio of tartaar van rood vlees, halfharde of witkorstkazen of om zo van te genieten.
Bewaarpotentieel: tot einde 2026.