Montefalco Rosso Riserva Facciatosta

Een wijn met karakter én lef, zoals de naam “Facciatosta” - brutaal gezicht - al doet vermoeden. Deze Riserva is het resultaat van ambachtelijk vakmanschap, biologische teelt en een geduldige rijping van 30 maanden, waarvan een deel op hout.
Een blend van Sangiovese en Sagrantino, afkomstig van 15- tot 30-jarige wijnstokken. Na de manuele oogst eind september volgt de fermentatie en lange maceratietijd. Rijpen doet deze Riserva 14 maanden in Franse tonneaux.
De kleur is diep robijnrood met paarse reflecties. In de neus ervaar je intense aroma’s van gedroogde pruimen, zwarte kersen, tabak en een vleugje cacao. In de mond krachtig en gestructureerd, met rijpe en stevige tannines en een lange, warme afdronk. Een wijn die tegelijk robuust en gelaagd is.
Product informatie
Druivenras: Sangiovese 70%, Sagrantino 30%.
Wijnbouw: biologisch.
Ondergrond: kalk-klei.
Ouderdom wijnstokken: 15 tot 30 jaar.
Hoogte wijngaard: 300 m.
Herkomstbenaming: DOC Montefalco Rosso Riserva.
Oogstperiode: van eind september tot begin oktober, manuele oogst.
Vinificatie: fermentatie van 15 dagen en maceratietijd van 30 dagen.
Lagering: 14 maanden lagering in eiken vaten van 500L.
Kleur: robijnrood.
Alcoholgehalte: 15 %.
Aroma: intens aroma van kersen, gedroogd fruit, wat aards en kruiden.
Smaak: droog, gestructureerd, sappig en krachtig.
Serveertemperatuur: 16°- 18°C.
Te drinken bij: gestoofd & gegrild rood vlees, rundvlees, pasta met vleessaus & wildsaus en harde kazen.
Bewaarpotentieel: tot einde 2029.