Pro Vois Riserva

Puddu | 2019 | 750 ml

Een wijn met ziel en traditie. Pro Vois is het vlaggenschip van Fratelli Puddu, gemaakt van Cannonau-druiven uit de oudste wijngaarden in Oliena, aan de voet van de Monte Corrasi. De naam Pro Vois betekent “Voor jullie” – een eerbetoon aan de voorouders en het Sardijnse erfgoed.

De ligging van de wijngaard in de heuvels van Oliena zorgt voor grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. De 40-jaar oude wijnstokken zijn gesnoeid volgens de traditionele alberello-techniek met zeer lage opbrengsten van 20 à 25 quintali/hectare.

Na de manuele oogst volgt een maceratie- en fermentatietijd van 15 à 20 dagen voor optimale extractie. De Pro Vois rijpt 12 maanden op Franse eiken barriques, gevolgd door 6 maanden flessenrust.

Diep robijnrood met granaatreflecties qua kleur. In de neus een intens en complex aroma van vanille, kaneel, rijpe rode vruchten en een toets van mediterrane kruiden. In de mond krachtig en elegant, met rijpe tannines, frisse zuren en een warm mondgevoel. De wijn is rijk, gelaagd en blijft lang nazinderen.

In vorige jaargangen bekroond met een Tre Bicchieri door Gambero Rosso.

Ideaal bij wildgerechten, gerijpte kazen, stoofpotten, en truffelgerechten.

€ 40,00

Product informatie

SKU#: 11601PROVOI2019

Druivenras: Cannonau 100%.

Wijnbouw: biologisch.

Ondergrond: klei-verweerd graniet.

Ouderdom wijnstokken: 40 jaar.

Hoogte wijngaard: 350 m.

Herkomstbenaming: DOC Cannonau di Sardegna Nepente di Oliena Rosso Riserva.

Oogstperiode: half september, manuele oogst.

Vinificatie: maceratietijd en fermentatie gedurende 15 à 20 dagen.

Lagering: 12 maanden lagering in Franse barriques en 6 maanden flessenrust.

Kleur: robijnrood.

Alcoholgehalte: 15 %.

Aroma: intens aroma van rood fruit en specerijen.

Smaak: intens, gestructureerd, rijk, vol en krachtig.

Serveertemperatuur: 16°- 18°C. (laat hem even ademen van te voren)

Te drinken bij: rundvlees, pasta met vlees- of wildsaus, gegrild & geroosterd rood vlees, pelswild en halfharde kazen.

Bewaarpotentieel: tot einde 2030.