Amaro 16
Een originele Italiaanse Amaro bekomen door één enkele infusie van alle plantaardige ingrediënten volgens de oude traditie van de monniken.
16 botanicals liggen aan de basis van dit typisch Italiaanse digestief waaronder: limoen, es, moerbei, cipres, berk, zwarte den, sinaasappel, rabarber en bessen.
Intens amberkleurig met een plantaardig aroma van bomen, bladeren en pas op het einde typische aroma's van wortels. Amaro betekent niet voor niets bitter in het Italiaans.
De smaak is kruidig, evenwichtig en delicaat, met intense en ronde tonen en een aangename lichtbittere toets.
Hints van schors, knoppen, vruchten van bomen, zoals in een kreupelhoutbos waar het net geregend heeft.
De nasmaak is zacht bitter, aanhoudend en rijk.
Naast het meer klassieke gebruik als afsluiter van de maaltijd, is het ook zeer geschikt om te gebruiken in de klassieke Italiaanse cocktails.
Product details
Botanicals: 16 waaronder limoen, es, moerbei, cipres, sinaasappel, rabarber en bessen.
Herkomst: Friuli Venezia Giulia
Extractie: gezamelijke infusie van alle botanicals.
Kleur: donker amberkleurig.
Alcoholgehalte: 25%.
Aroma: plantaardig.
Smaak: kruidig met een bittere toets.
Serveertemperatuur: gekoeld.
Te drinken bij: als afsluiter van de maaltijd of als persoonlijke toets in een cocktail.