Brunello di Montalcino

Maté | 2018 | 750 ml
€ 49,50
SKU
11401BRU2018

De jaargang 2018 van de Brunello di Montalcino 2018 kenmerkt zich door een regenachtige lente en stormen in juli die gelukkig wel tot uittstekend rijpe druiven heeft geleid bij de oogst. Het koele weer in september resulteerde in fijne rijping met als resultaat een aromatische, elegante en frisse topper.
De wijngaard met verschillende Sangiovese-klonen ligt in het gehucht Santa Restituta op een hoogte van 320 à 410 meter, met een bodem die bestaat uit mergel, kalksteen en kalkzandsteen. Alle werkzaamheden in de wijngaarden en in de kelder worden zorgvuldig met de hand gedaan. Alleen perfect rijpe, zorgvuldig geselecteerde druiven worden geoogst.
Deze biologische Brunello kenmerkt zich door de geur van zwarte kersen, wilde aardbeien, mediterrane kruiden, toast en witte peper. Opmerkelijk sappig van karakter door de smaak van rode bessen en hints van zoethout. Een laagje fijne tannines blijft hangen, mooi gebalanceerd door een vleugje resterende zuurtjes die voor de frisheid zorgt. De 2018 is nu al zeer toegankelijk en mag gerust gedecanteerd worden om al zijn aroma's te laten openbloeien.
De wijn rijpt tot 3 jaar in Franse eiken vaten van 500 tot 4.000 liter en rijpt daarna in fles voor minimaal 6 maanden.

Product details

Druivenras: Sangiovese 100%.

Wijnbouw: conventioneel.

Ondergrond: klei - kalk.

Ouderdom wijnstokken: 27 jaar.

Hoogte wijngaard: 320 - 410m.

Herkomstbenaming: DOCG Brunello di Montalcino.

Oogstperiode: van half september tot half oktober.

Vinificatie: 13 à 16 dagen maceratie, in temperatuurgecontroleerde vaten.

Lagering: 36 maanden in eiken vaten (botte).

Kleur: transparant robijnrood.

Alcoholgehalte: 14,5 %.

Aroma: kersen, toast, wilde aardbeien en kruiden.

Smaak: fruitig, rode bessen pepertje, fijne zuren en tannines.

Serveertemperatuur: 20 °C.

Te drinken bij: paddestoelen & truffel, rundvlees, geroosterd rood vlees, pelswild en harde kazen.

Bewaarpotentieel: tot einde 2030.