Pigato

La Ginestraia | 2023 | 750 ml
€ 19,50
  Beperkte voorraad - (3)
SKU
13602PIG2023

Het druivenras Pigato

 is erg verwant aan de Vermentino en volgens sommigen zelfs identiek. Beiden vormen de witte druivenrassen van Ligurië. Waarschijnlijk is ze van Spaanse oorsprong en via Corsica in Ligurië geraakt. La Ginestraia is een nog relatief jong en klein domein, omgeven door het groen van olijfbomen en wijngaarden, op een kleine heuvel in de buurt van de Middellandse Zee, op een steenworp afstand van het oude en karakteristieke Ligurische dorp Cervo in de provincie Imperia.
De vinificatie van deze Pigato focust op de aromatische kenmerken van de druif. De persing is zacht en de fermentatie vindt plaats onder een gecontroleerde temperatuur.

 De kleur is intens strogeel. In het aroma zitten 
elegante en complexe aroma's van rijp wit en geel fruit en bloemen, zoals hints van peer, abrikoos, citrus, geroosterde hazelnoot, acacia, meidoorn en wat honing.
 En de smaak volgt, zacht en evenwichtig met een ondersteunend ziltig zuurtje.
Een prachtige wijn die het bv. perfect doet bij visgerechten, pasta met groenten of antipasti.

Product details

Druivenras: Pigato 100%.

Wijnbouw: conventioneel.

Ondergrond: klei en leisteen.

Ouderdom wijnstokken: 23 jaar.

Hoogte wijngaard: 300 m.

Herkomstbenaming: DOC Riviera Ligure di Ponente.

Oogstperiode: manueel, half september.

Vinificatie: in temperatuurgecontroleerde inoxtanks.

Lagering: in inoxtanks, 6 maanden op eigen droesem.

Kleur: intens strogeel.

Alcoholgehalte: 13,0 %.

Aroma: wit en geel fruit, floraal en honing.

Smaak: vol, zacht, fluwelig en licht mineraal.

Serveertemperatuur: 10 - 12 °C.

Te drinken bij: als aperitief, bruschette, risotto, paddestoelen, paté & terrine, quiche, gevogelte, rijke visgerechten, gerookte vis, carpaccio van sint-jakobvruchten, gefrituurde vis & groenten en wit vlees.

Bewaarpotentieel: tot einde 2026.