Olijfolie Extra Vergine LaLatta

LaLatta is niet zomaar een extra vergine olijfolie, het is een betrouwbare metgezel voor elk moment van de dag. Gemakkelijk te gebruiken, maar toch elegant aanpasbaar aan elk gebruik.
Deze biologische extra vergine olijfolie uit Toscane is afkomstig van de olijfgaarden van Tenuta Querciamatta en wordt met de hand geoogst en koud geperst op dezelfde dag – voor maximale frisheid en aroma.
Als olijfrassen zijn hier Leccino, Frantoio en Moraiolo gebruikt. Het aroma is fruitig, met toetsen van amandel, hooi en noten.
De smaak is zacht in de mond met een lichte kruidigheid in de finale.
Kan zeer veelzijdig gebruikt worden, zowel koud als warm. Of het nu gaat om een lichte dressing voor verse salades of over gegrilde groenten, bij visgerechten of als basis voor verfijnde bereidingen, LaLatta is de perfecte bondgenoot.
Product informatie
Cultivar: Frantoio, Moraiolo, Leccino.
Type: olio extra vergine.
Profiel: zacht.
Aanplant: biologisch.
Herkomstbenaming: IGP Toscano.
Kleur: geel met een delicate groene tint.
Aroma: fruitig, noten en amandel.
Smaak: zacht met een licht pikante en kruidige finale.
Te gebruiken bij: bruschette, focaccia, visgerechten, tartaar, salades, zowel koud als war.