Albarossa

Product informatie
Druivenras: Albarossa 100%.
Wijnbouw: conventioneel.
Ondergrond: klei-kalk.
Ouderdom wijnstokken: 21 jaar.
Hoogte wijngaard: 350 m.
Herkomstbenaming: DOC Albarossa.
Oogstperiode: eind september, manuele oogst.
Vinificatie: fermentatie met schilcontact op 25°C en een maceratietijd van 15 à 20 dagen.
Lagering: 12 maanden houtlagering
Kleur: diep robijnrood.
Alcoholgehalte: 14,5 %.
Aroma: intens aroma van rood en zwart fruit, kruiden en tabak.
Smaak: intens, gestructureerd, sappig en krachtig.
Serveertemperatuur: 16°- 18°C. (laat hem even ademen van te voren)
Te drinken bij: rundvlees, pasta met vleessaus of wildsaus, gegrild & geroosterd rood vlees, pelswild en halfharde kazen.
Bewaarpotentieel: tot einde 2028.