Tommaso Bojola Chianti Classico Riserva

Tommaso Bojola | 2015 | 750 ml
€ 30,00
SKU
12601CHIRIS2015

De Chianti Classico Riserva van Tommaso Bojola is een blend van hoofdzakelijk Sangiovese met een klein deel Cabernet Sauvignon en Merlot. in In de beste jaren laat men een deel van de Sangiovese-druiven overrijp worden aan de stok. Na minimaal 15 dagen vanaf de normale oogstperiode worden deze trossen geplukt en verzameld in kleine kratten.
De most fermenteert in speciale barriques die kunnen roteren waardoor de schillen voortdurend ondergedompeld zijn in de most/wijn. Deze methode maakt een delicate en zeer effectieve extractie mogelijk van polyfenolen en aroma's.
Na de fermentatie en malolactische gisting rijpt de Riserva in barriques en tonneaux gedurende 24 maanden. Na deze periode rust minimaal 12 maanden in fles.
De kleur is diep robijnrood, door de lange rijping neigend naar granaat.
Aroma's die je herkent zijn die van zwart fruit, hints van leer en koffie, zoethoud en tabak, complex, intens en aanhoudend.
De smaak is complex, vol, intens en elegant en je ontdekt tonen van leer, zwart fruit en kruidnagel.
Zorg ervoor dat je de wijn 2 uur van tevoren ontkurkt of gebruik een karaf om zuurstof zijn werk te laten doen.
Combinaties met gerechten zijn gestoofd, geroosterd of gegrild rood vlees, rijke pastagerechten en wild.

Product details

Druivenras: Sangiovese 100%, Cabernet Sauvignon 15%, Merlot 5%.

Wijnbouw: biologisch.

Ondergrond: klei - kalk.

Ouderdom wijnstokken: 18 jaar.

Hoogte wijngaard: 550 m.

Herkomstbenaming: DOCG Chianti Classico.

Oogstperiode: manueel, oogstselectie, tweede helft september.

Vinificatie: 20 à 25 dagen, met temperatuurcontrole, in inoxtanks.

Lagering: 25 maanden in barriques en tonneaux.

Kleur: robijnrood.

Alcoholgehalte: 14,0 %.

Aroma: zwart fruit, hints van leer en koffie, zoethoud en tabak.

Smaak: vol, complex, zwart fruit en fijne zuurtjes.

Serveertemperatuur: 18° - 20°C.

Te drinken bij: gestoofd, geroosterd of gegrild rood vlees, rijke pastagerechten en wild.

Bewaarpotentieel: tot einde 2026.