Rosso di Montepulciano

San Salvagio | 2024 | 750 ml

Het domein San Salvagio ligt onder de oude muren van Montepulciano in Toscane, niet ver van Siena. De kelder is volledig gebouwd met materialen afkomstig van oude Toscaanse boerderijen.

Geproduceerd van Sangiovese - in Montepulciano bekend als Prugnolo Gentile - Canaiolo en een kleine selectie andere druiven, uit de percelen di Sopra en La Spinella, beiden met een ondergrond van klei en tufsteen. 

San Salvagio kiest voor zo weinig mogelijk interventie tijdens het hele wijnmaakproces.

De wijn heeft een robijnrode kleur is, een fruitig aroma van zwarte kersen en zacht rood fruit en kruidige toetsen. De smaak is toegankelijk met zachte tannines en fijne zuurtjes.
Na vinificatie rijpt de Rosso di Montalcino 6 maanden in Slavonische eikenhouten vaten. Perfect bij traditionele Toscaanse gerechten, gegrild of gebakken rood vlees en gerijpte kaas.

€ 12,50

Product informatie

SKU#: 13201ROSMON2024

Druivenras: Sangiovese 90%, Canaiolo 5%, Mammolo 5%.

Wijnbouw: biologisch.

Ondergrond: klei, tufsteen.

Ouderdom wijnstokken: 22 jaar.

Hoogte wijngaard: 340 m.

Herkomstbenaming: DOC Rosso di Montepulciano.

Oogstperiode: begin tot eind september, manuele oogst.

Vinificatie: fermentatie op 28°C en maceratietijd van 20 à 25 dagen.

Lagering: 6 maanden lagering in eiken vaten.

Kleur: robijnrood.

Alcoholgehalte: 13,5%.

Aroma: intens aroma van rijpe kersen, bosvruchten en kruiden en een toets van zoethout.

Smaak: droog, gestructureerd en sappig.

Serveertemperatuur: 16°- 18°C.

Te drinken bij: gegrild & geroosterd rood vlees, rundvlees, pasta met vleessaus en halfharde kazen.

Bewaarpotentieel: tot einde 2028.