Pinot Nero Buchholz

Castelfeder | 2020 | 750 ml
€ 19,95
SKU
13401PINBUC2020

Buchholz is de naam van een steile wijngaard op een hoogte van 440 tot 500 meter boven het kleine stadje Salorno in het meest zuidelijke deel van Alto Adige. Door een optimale blootstelling aan de zon kunnen de druiven van de 25 tot 60 jaar oude wijnstokken langzaam rijpen om deze delicate Pinot Nero van te maken. Op het etiket staat Perkeo afgebeeld, de hofnar en wijnschenker van Kurfürst Philip von der Pfalz en verantwoordelijk voor de wijnvoorraad. Volgens de legende kon de kleine man uit Salorno het grote vat, dat ongeveer 200.000 liter bevatte, in één keer leegdrinken. Maar toen hij erg ziek werd, raadde de dokter hem aan een glas water te drinken. Na de eerste slok water is hij dood neergevallen volgens de legende...
Na de manuele oogst en zachte persing volgt 10 tot 14 dagen maceratie in inox tanks. De wijn rijpt 12 maanden in gebruikte vaten en minstens 3 maanden op fles.
De kleur is transparant robijnrood. Het aroma is delicaat en licht aards en geurt naar rood fruit zoals kers en framboos, zachte peper en bloemen. Fijne zuurtjes ondersteunen de verfijnde en elegante smaak. Goed te combineren met vleesgerechten en wild.

Product details

Druivenras: Pinot Nero100%.

Wijnbouw: conventioneel.

Ondergrond: zandgrond met grind.

Ouderdom wijnstokken: tussen 25 en 60 jaar.

Hoogte wijngaard: 440 - 500 m.

Herkomstbenaming: DOC Alto Adige.

Oogstperiode: september.

Vinificatie: in temperatuurgecontrolleerde inoxtanks.

Lagering: 12 maanden barriques.

Kleur: granaatrood.

Alcoholgehalte: 13,5 %.

Aroma: bessen, kersen, aards en frisse aroma's.

Smaak: mineraal, bosvruchten, frisse zuren en zachte tannines.

Serveertemperatuur: 18°C.

Te drinken bij: rood vlees en fijn wild.

Bewaarpotentieel: tot einde 2026.