Olijfolie Extra Vergine Olea Prilis

Olea Prilis | 2021 | 500 ml
€ 26,00
  Beperkte voorraad - (4)
SKU
901511OLE500ML

Aan het gestileerde logo herken je de herkomst van Olea Prilis, het huidige Maremma-gebied in Zuid-Toscane, in de oudheid bekend van de Etrusken. Olea Prilis produceert top-olijfolie op basis van de traditionele Toscaanse variëteiten: Leccino, Pendolino, Maurino en Frantoio. Ze passen een biologische landbouwmethode toe om de minste impact te hebben tijdens het telen en verzorgen van de olijbomenbomen.
De extra vergine biologische olijfolie van Olea Prilis is een zeer mooie en intense IGP Toscano, een blend van de belangrijkste Toscaanse cultivars Frantoio, Leccino, Moraiolo en Pendolino, met als resultaat een fruitige en medium stevige tot intense olijfolie qua bitterheid en pikantheid.
Je herkent toetsen van olijfbladen, groen gras, walnoot, artisjok, distel, groene amandel en aromatische kruiden. Een echte topper qua geur en smaak!
Sprenkel hem op een lekkere focaccia met wat zout of een tagliata di manzo en waan je in Toscane ...

Product details

Cultivar: Frantoio, Leccino, Moraiolo en Pendolino.

Type: olio extra vergine.

Profiel: medio.

Fruitig: 5/10.

Bitter: 6/10.

Peperig: 6/10.

Aanplant: biologisch.

Herkomstbenaming: IGP Toscano.

Kleur: groen.

Aroma: groen gras, noten, artisjok, distel, groene amandel en aromatische kruiden.

Smaak: een intense bitterheid, complexiteit en kruidigheid.

Te gebruiken bij: bruschette, focaccia, gegrild vlees, tagliata di manzo, zoute gerechten.