Loretello - Verdiccchio dei Castelli di Jesi

Politi | 2022 | 750 ml
€ 11,00
SKU
13702LOR2022

Politi is een klein maar fijn wijndomein uit Jesi, in de regio Le Marche. De leiding is in handen van de charmante en erudiete Giuditta Politi. Van opleiding is ze moleculair geneticus en verhuisde naar Rome om daar na haar studie fundamenteel onderzoek te doen. Na het overlijden haar vader en oom besloot ze terug te keren naar Le Marche en nam ze de dagelijkse leiding van het familielandgoed over.
Bij haar terugkeer realiseerde Giuditta zich dat ze eigenlijk niet veel wist over de technische processen van het wijnmaken en besloot ze een master in oenologie te halen.
Hoewel Giuditta's benadering rationeel en systematisch is, zijn haar wijnen subtiel en natuurlijk, een volledige expressie van het rijke karakter van haar terroir.
Voor haar Loretello Verdicchio laat ze een deel van de druiven langer aan de wijnstokken rijpen om meer extractie en body te krijgen.
Fermentatie vindt plaats in betonnen kuipen op lage temperatuur en ze gebruikt enkel lokale gisten. De kleur is strogeel met groene reflecties. In het aroma herken je florale geuren, lychee en delicate toesten van jasmijn, mimosa, dragon en sinaasappelschil.
De smaak is sappig zacht, fruitig met citrusachtige tonen in de afdronk. Het maakt een ruime keuze aan combinaties mogelijk; van visgerechten tot bereidingen op basis van wit vlees.
De Loretello rust enkele maanden op de droesem en bij het bottelen wordt slechts een minimale hoeveelheid sulfiet toegevoegd.

Product details

Druivenras: Verdicchio 100%.

Wijnbouw: conventioneel.

Ondergrond: klei.

Ouderdom wijnstokken: 19 jaar.

Hoogte wijngaard: 200 m.

Herkomstbenaming: DOC Verdicchio dei Castelli di Jesi.

Oogstperiode: manueel, van begin september tot eind oktober.

Vinificatie: in temperatuurgecontroleerde cementkuipen.

Lagering: cementkuipen.

Kleur: strogeel met groene reflecties.

Alcoholgehalte: 14%.

Aroma: geel fruit, kruiden en citrus.

Smaak: sappig, vol, geel fruit, amandel en een fijne aciditeit.

Serveertemperatuur: 8° - 10°C.

Te drinken bij: bruschette & crostini, salades, vegetarische gerechten, gevogelte, wit vlees, gegrilde en gefrituurde vis, sushi & tartaar van vis, pastagerechten met tomaten, vis of groenten en risotto.

Bewaarpotentieel: tot einde 2024.