Etna Rosso

Monteleone | 2021 | 750 ml
€ 30,00
  Beperkte voorraad - (2)
SKU
11201ETNROS2021

De Etna Rosso van Monteleone is het resultaat van het zorgvuldig werk van Giulia Monteleone en haar man Benedetto Alessandro. Het domein is piepklein en zeer jong, gestart in 2017 en gelegen in Castiglione di Sicilia.
De Nerello Mascalese en Nerello Cappuccio-druiven komen van een 500 m hoog gelegen wijngaard met 50 jaar oude stokken die groeien op een stenige, zanderige en vulkanische ondergrond.
Men oogst manueel in de vroege ochtend ergens tussen eind oktober en begin november. De fermentatie gebeurt met bij 23°C in conische stalen vaten en duurt ca. 10 à 12 dagen. Na de malolactische gisting rijpt de wijn 12 maanden deels in grote houten vaten van 500 en 700 liter en inoxvaten.
De kleur is briljant robijnrood. In het aroma ontdek je klein rood fruit, gedroogde kruiden, een licht rokerige toets, wat tabak, peper en iets aards. Deze Etna Rosso is één en al finesse. Delicaat van smaak, balancerend tussen zachte tannines en sappigheid.
Deze Etna Rosso gaat goed samen met geroosterd en gestoofd vlees en halfbelegen en gerijpte kazen.

 

 

Product details

Druivenras: Nerello Mascalese 90%, Nerello Cappuccio 10%.

Wijnbouw: conventioneel.

Ondergrond: vulkanisch, stenig, zanderig.

Ouderdom wijnstokken: 50 jaar.

Hoogte wijngaard: 500 m.

Herkomstbenaming: DOC Etna Rosso.

Oogstperiode: vanaf half oktober tot de eerste helft november, manuele oogst.

Vinificatie: fermentatie op 23°C en maceratietijd van 10 à 12 dagen.

Lagering: 12 maanden lagering deels in eiken vaten van 500l, 700l en inox en 6 maanden flessenrust.

Kleur: helder robijnrood.

Alcoholgehalte: 14%.

Aroma: kersen, rood fruit, kruiden en een toets van tabak en toast.

Smaak: droog, sappig en fijn.

Serveertemperatuur: 16°- 18°C.

Te drinken bij: gegrild & geroosterd rood vlees, rundvlees, pasta met vleessaus, vederwild en halfharde kazen.

Bewaarpotentieel: tot einde 2027.