Barolo Laficaia

Laficaia | 2018 | 750 ml
€ 30,00
SKU
10701BAROLO2018

Deze nobele wijn van de Nebbiolo is al eeuwenlang wereldberoemd en wordt historisch geassocieerd met het Italiaanse Risorgimento.
Grote namen zoals die van Markies Giulia Falletti di Barolo, Graaf Cavour en de eerste leden van de koninklijke familie van Savoye waren getuige van het ontstaan van de Barolo en hebben bijgedragen aan het groots maken ervan.
Een elegante, stijlvolle en genereuze wijn die terecht als de trots wordt beschouwd van de Italiaanse wijnbouwtraditie.
De wijngaarden van Laficaia liggen verspreid rond Barolo in Castiglione Falletto, Serralunga d'Alba, Monforte d'Alba, Novello, La Morra, Verduno en Grinzane Cavour.
De Nebbiolo-druiven worden geoogst wanneer ze volledig rijp zijn en onmiddellijk verwerkt wanneer ze de kelder bereiken.
De fermentatie bij ongeveer 30°C duurt ca. zes weken. Na de malolactische gisting wordt de wijn gedurende 24 maanden gerijpt in grote eikenhouten vaten, gedurende 4 tot 6 maanden in inox vaten en verder in de fles, voordat ze op de markt wordt gebracht.
Nu nog robijnrood van kleur maar evoluerend naar granaatrood. Het aroma is subtiel en toch intens en aanhoudend.
De smaak is een warm, vol, complex, droog en evenwichtig. Zijn elegantie wordt bepaald door de aanwezigheid van reeds getemperde en complexe tannines.
Perfect bij geroosterd vlees, ideaal in combinatie met alle wildgerechten en een mooie begeleider van truffel en oude kazen.




Product details

Druivenras: Nebbiolo 100%.

Wijnbouw: conventioneel.

Ondergrond: klei - kalk.

Ouderdom wijnstokken: 19 jaar.

Hoogte wijngaard: 200 m.

Herkomstbenaming: DOCG Barolo.

Oogstperiode: manueel, oktober.

Vinificatie: 6 weken, met temperatuurcontrole, in inoxtanks.

Lagering: 24 maanden grote vaten van Sloveens eik.

Kleur: robijnrood

Alcoholgehalte: 14,5 %.

Aroma: rood fruit, kruiden en bramen.

Smaak: fris, fijne zuurtjes, droog, complex, elegante finale.

Serveertemperatuur: 18°C.

Te drinken bij: lamsvlees, geroosterd vlees, pasta met vleessauzen, wild en oudere kazen.

Bewaarpotentieel: tot einde 2028.