Corte Adami

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Soave Superiore Vigna della Corte Corte Adami Veneto
    € 9,65
  2. Soave Il Decennale Corte Adami Veneto
    Speciale prijs € 20,00 Normale prijs € 25,00

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Corte Adami

 

Elke wijnboer streeft naar individualisme in perfecte harmonie met het geschenk van moeder natuur, nl. de wijngaarden en wijnstokken. Bij Corte Adami bieden deze natuurlijke rijkdommen het genoegen van een voorrecht waartoe maar weinigen toegang hebben.
Al generaties lang cultiveert de familie Adami met passie de druiven die ze jaarlijks oogst.
De wijnen van Corte Adami belichamen deze passie voor alles wat goed is. De familie, met respect voor traditionele waarden, is ook visionair.
Daarom besloten Angelo en Andrea in 2004 om naast druivenleverancier aan de coöperatieve ook hun eigen wijn te gaan maken met hetzelfde doel als voorheen: het produceren van superieure Soave- en Valpolicella-wijnen.

De druiven die op de zesendertig hectare worden geteeld, worden tegenwoordig allemaal gevinifieerd, maar slechts een deel is bestemd om te worden gebotteld.
De reden hiervoor is simpel: de wens om uitmuntendheid te bereiken.
Op deze manier levert het gebruik van steeds natuurlijkere, minder invasieve methoden, kort snoeien, uitdunnen van trossen en constante aandacht voor en promotie van de autochtone druivensoorten al snel bevredigende resultaten op en verhoogt het de prestige van Corte Adami.
Bloemige en fruitige tonen, mineraliteit en aromatische eigenschappen en smaakintensiteit doen je verlangen om hun wijnen opnieuw te proeven. Op deze eenvoudige manier prikkelt de wijn niet alleen de zintuigen, maar wordt hij ook een ware ambassadeur van gezelligheid.