Cantine Salvatore is gevestigd in Ururi, een klein dorpje in de weelderige heuvels van de regio Molise. Pasquale Salvatore trad in de voetsporen van zijn vader Donato met de vaste wil om de kwaliteit van zijn terroir en zijn producten op de kaart te zetten. Biberius is een Montepulciano-wijn gemaakt van oude wijnstokken en een nog weinig voorkomende kloon. De druiven komen uit de wijngaard gelegen in San Martino in Pensilis op de grens van Molise en Puglia. Het is het resultaat van een zorgvuldige selectie van de beste druiven, handmatig geoogst in de eerste helft van oktober. De Biberius heeft een intense robijnrode kleur met violette tinten. Het aroma heeft een intens fruitig karakter dat doet denken aan zwarte kersen met delicate nuances van vanille. In de mond krijg je een volle smaak, verweven en duidelijke tannines met een afdronk van kleine rode vruchten. De Biberius is een mooie en elegante Montepulciano waarbij houtlagering achterwege is gelaten. Pasquale Salvatore kan zonder gebruik te maken van houtlagering toch voor finesse, complexiteit en concentratie zorgen.
De Chianti Superiore van Pietro en Cesare Majnoni zijn de meest representatieve wijn van dit klein maar kwalitatief domein uit Vico d'Elsa. Geproduceerd sinds 1965, verzamelt hij in zich de ervaring van drie generaties Majnoni. Een wijn gemaakt in de wijngaard, met druiven geoogst in de tweede periode van de oogst. Voor deze Chianti zoekt men naar rijpheid maar met behoud van voldoende zuren om frisheid te behouden. De kleur is robijnrood en het aroma is intens en complex met gedroogde kruiden, kreupelhout en kersen als hoofdkenmerk. Vol, rond en gestructureerd in de mond met amarena-kersen die de boventoon voeren. Gerijpt in betonkuipen. Jong is hij zeer aangenaam maar heeft een mooi bewaarpotentieel.
De Contepassi Supertuscan is een blend van Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Merlot en heeft ondanks het typisch Toscaans druivenras Sangiovese, een internationaal karakter. Het is een zeer toegankelijke en erg rijke wijn die een breed publiek kan aanspreken. Donker bessenfruit en gekonfijt fruit, samen met het aroma en smaak van specerijen en een toets balsamico maken van deze Contepassi een fijne wijn die bewaarpotentieel heeft. De rijpe druiven worden manueel geoogst. Na de persing en vinificatie wordt de wijn in januari gedecanteerd en gelagerd in eikenhouten vaten waar hij ongeveer 12 maanden rijpt. Ideaal bv. bij geroosterd vlees, paté en gerijpte kazen.
De Solo van Michele Biancardi is een 100% Fiano. De wijngaarden in de buurt van Cerignola liggen nagenoeg op zeeniveau op 10 km van de Adriatische kust. Deze Fiano groeit op een kalkrijke bodem en is een biologische wijn. De druiven worden, vroeg in de ochtend, met de hand geoogst in september. Men brengt de druiven direct naar de cantina om ze af te koelen en alle aromatische componenten maximaal te behouden. Na een zachte persing start de fermentatie op 12° à 14°C. Een zachte, volle en frisfruitige witte wijn uit het Noord-Puglia is het resultaat.
De Giobatta van Flavio Andreucci komt uit het zuidelijke Chianti-gebied, de Colli Senesi, in de regio rond Siena. In het zuiden liggen de bekende wijndorpen Montalcino en Montepulciano. Monteriggioni en San Gimignano grenzen aan het gebied in het noorden. Deze wijn is een blend van de klassieke Sangiovese, vergezeld van een klein deel Canaiolo, wat het geheel mooi afrondt. Fermentatie in inox tanks met een daaropvolgende lagering in grote houten vaten gedurende 6 maanden betekent dat de Giobatta een fijn postuur en fruitig karakter heeft. Een Chianti met een hoge drinkbaarheidsfactor die je heerlijk vergezelt bij allerlei antipasti, pizza- en pastagerechten. In de neus heeft de Giobatta Chianti Colli Senesi verleidelijke aroma's van rijpe kersen, pruimen en wilde bessen, gecombineerd met nuances van karamel. De smaak is droog en zeer aangenaam met al zeer toegankelijke tannines en een fijne afdronk.
Deze Spumante is gemaakt van 100% Corvina, "Croina" in het lokale dialect. Na het ontstelen en kneuzen, worden de Corvina-druiven ongeveer 3 uur koud geweekt in de pers, zonder zuurstof. Na het decanteren begint de most aan de alcoholische gisting in stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van ongeveer 15 à 16 graden, gevolgd door de tweede gisting in een autoclaaf (druktank), die ongeveer twee maanden duurt. Na het bottelen blijft de wijn minimaal een maand op de fles staan. Kenmerken van de Rosa Croina zijn delicate en elegante aroma's van framboos en roos, en een verfrissende zachte smaak. Prima te combineren met voorgerechten op basis van vis, gekruide soepen en pasta tot wit vlees en gevogelte.
De Prosecco wijnstok werd tweehonderd jaar geleden al gekweekt op de heuvels rond Conegliano. De oorsprong van dit druivenras is redelijk onbekend maar volgens sommigen was het al bekend in het Romeinse Rijk als de 'Pucino', de favoriete drank van Keizerin Livia Augusta. De Prosecco-wijngaard van Bonotto delle Tezze ligt in de heuvels van Collalbrigo, tussen de Dolomieten in het Noorden en de Adriatische kust. Het verschil in temperatuur tussen dag en nacht is fundamenteel voor de ontwikkeling van de aroma's van de Glera-druif. De druiven worden met de hand geoogst. Na de persing volgt de fermentatie op lage temperatuur. De tweede fermentatie gebeurt volgens de methode Charmat. Het is een frisse, fruitige wijn met aroma's van appel en wit fruit en bloemig dankzij de hints van blauwe regen en acacia. De kleur is bleek strogeel en vertoont een subtiele pareling.
De familie Rau van Tenuta L' Ariosa brengt met de Cannonau I Simboli ode aan een typisch rood druivenras van Sardinië. De oorsprong van de Cannonau moeten we in Aragon - Spanje - zoeken. Daar is dit druivenras bekend als de Garnacha. Het streven naar kwaliteit en expressie van hun terroir vinden we ook hier terug. De wijngaarden, in het noordwesten van Sardinië, liggen in het ongerepte deel waar land en zee elkaar ontmoeten, genietend van de lichte briesjes die over Sardinië waaien. De Cannonau I Simboli is gevinifieerd en gelagerd in inox tanks. In het glas krijg je een diep robijnrode kleur. Zwart fruit en wat kruidigheid domineren het aroma. In de mond is hij soepel, vol en voldoende stevig om gegrild rood vlees vis of een pastagerecht aan te kunnen.
Tenuta L'Ariosa is het domein van de familie Rau, opgericht in 1926. Ze streven naar kwaliteit en expressie van hun terroir. De wijngaarden, in het noordwesten van Sardinië, liggen in het ongerepte deel waar land en zee elkaar ontmoeten, genietend van de lichte briesjes die over Sardinië waaien. Sardinië is de thuisbasis van het druivenras Vermentino. De Vermentino I Simboli is gevinifieerd en gelagerd in inox tanks. In het glas krijg je een strogele kleur met groenige reflecties. Fruitig van aroma, van sinaasappel tot perzik, van tropisch fruit tot citrus en een vleug jasmijn. In de mond is hij zacht, fris, met de bekende licht bittere toon van Vermentino en een licht zoute toets van de zee. Gegrilde vis, zeevruchten, wit vlees en verse pasta zijn perfecte combinaties.
De Langhe Arneis Centofile kan met haar vrij rijk aroma, frisheid en lengte met opgeheven hoofd naast de overbekende rode druivenrasssen van Piemonte staan. Na de oogst en zachte persing volgt een fermentatie gedurende ongeveer 15 dagen waarbij één keer per dag een batonnage wordt gedaan, om hem zo rijk mogelijk te maken aan de aroma's die alleen deze procedure kan geven. Aan het einde van de gisting laat men hem ongeveer 4 maanden rusten op zijn eigen gistresten bij een temperatuur van ongeveer 15 graden. De kleur is intens geel en de geur doet denken aan bloemen en aromatische kruiden met eenzelfde sensatie in de mond, waar de aanhoudende frisheid en de typische noot van amandel in de afdronk opvallen, de elegantie is verrassend. Het past perfect bij voorgerechten en visgerechten.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.