Tre Pini

 

Azienda Agrituristica Tre Pini ligt op 25 km van Bari, omringd door het Parco Nazionale dell' Alta Murgia. In dit prachtige landschap van Puglia streeft dit domein al meer dan twintig jaar naar het laten herontdekken van authentieke geuren en smaken. Van generatie op generatie is de familie Plantamura actief in de landbouw en zijn ze vandaag nog meer dan vroeger verknocht aan het in stand houden van het enorme culturele en enogastronomische potentieel van de Alta Murgia-streek. Sinds 1988 heeft de familie in de oude stallen van de masseria een agriturismo ondergebracht waar het heerlijk rustig vertoeven is in een natuurlijke omgeving. De wijnen worden door Rocco Plantamura, zoon van de huidige eigenaar, en zijn echtgenote sinds 2011 op de markt gebracht. Voordien werd de wijn vooral voor lokaal gebruik verkocht. De twee rode wijnen zijn op basis van de Primitivo-druif en voor de witte wijn wordt de Malvasia Bianca geteeld.

 

De 30 ha van het domein Tre Pini bestaat uit wijngaarden, olijfbomen en landbouwgewassen en worden met het grootste respect voor de natuur bewerkt. De wijnen zijn van biologisch geteelde druiven en hun energiebehoeften worden volledig voorzien door zonnepanelen.

 

Regio: Puglia.

Gemeente / Provincie: Cassano Murge / Bari.

Opgericht in:  2011.

Wijnen: Gioia delle Colle Primitivo DOC en Puglia IGT.

Druivenrassen rood: Primitivo.

Druivenrassen wit: Malvasia Bianca.

Jaarlijkse productie: 18.000 flessen.

Hectare wijngaard: 7 ha.

Herkomst druiven: 100% uit eigen wijngaarden.

Biologische wijnen: Ja.

Erkenningen: -

Website:  www.agriturismotrepini.com

Agriturismo:  Ja, www.agriturismotrepini.com

 

4 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina
  Crae Primitivo
  De Crae 2015 is de nieuwste Primitivo-versie die Rocco Plantamura op de markt brengt. Zijn antwoord op de vraag om een wat lichtere en frissere Primitivo te maken, perfect geschikt als wijn voor dagelijks gebruik. Door iets vroeger te oogsten van jonge wijnstokken slaagt hij hier helemaal in.
  Deze Crae heeft zelfs een eerder transparante robijnrode kleur. Het aroma bevat geuren van fris vers rood fruit, kersen en licht kruidig. De smaak is elegant, lichtvoetig en sappig.
  € 9,50
  Trullo di Carnevale
  Deze Trullo di Carnevale is een 100% biologische Primitivo van de Tre Pini-wijngaarden die in het Parco Nazionale dell'Alta Murgia in de provincie Bari liggen. De 450 m hoog gelegen wijngaarden waar de Primitivo-druiven groeien zijn gericht op het zuiden en het zuid-oosten en liggen in kalkrijke rotsige kleigrond.
  Deze Trullo di Carnevale heeft een robijnrode kleur met paarse randen. De geur is rijk aan rijp rood fruit, kersen en licht kruidig. De smaak is vol en stevig.
  € 11,00
  Piscina delle Monache
  De nieuwe jaargang van de Piscina delle Monache is klaar. Aan bijzondere namen geen gebrek bij Tre Pini. Piscina delle Monache oftewel "het zwembad van de monnikken". Deze houtgelagerde 100% Primitivo is een warmbloedige rode Pugliees die wat weerwerk kan verdragen. Zet hem naast een stevig gerecht en geniet van de kracht, kruidige warmte en rijpe fruitigheid.
  De wijnstokken groeien op 450m hoogte op een rotsige kalkrijke kleigrond in het Parco Nazionale dell'Alta Murgia. Na de manuele oogst en vinifictaie lagert Tre Pini de wijn 12 maanden op vaten van Amerikaanse eik.
  € 13,95
  Riserva Tre Pini
  De Riserva 2014 van Tre Pini is de nieuwe jaargang van de veel gelauwerde wijn van het jonge wijnhuis. Een 2 jaar houtgelagerde en biologische 100% Primitivo afkomstig van wijngaarden die liggen in het Parco Nazionale dell'Alta Murgia in de provincie Bari. De 450 m hoog gelegen wijngaarden waar de Primitivo-druiven groeien zijn gericht op het zuiden en het zuid-oosten en liggen in kalkrijke rotsige kleigrond. De vorige jaargangen zijn bekroond in de Gambero Rosso met de toponderscheiding, een Tre Bicchieri, een Zilveren Medaille op de Concours Mondiale de Bruxelles en 5 Grappoli in de Bibenda.
  De Riserva Tre Pini heeft een diepdonkere robijnrode kleur. De geur is rijk aan gestoofd rood fruit, pruimen en is licht kruidig. De smaak is vol en stevig met een lange finale.
  € 19,95

4 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina