Tre Pini

 

Azienda Agrituristica Tre Pini ligt op 25 km van Bari, omringd door het Parco Nazionale dell' Alta Murgia. In dit prachtige landschap van Puglia streeft dit domein al meer dan twintig jaar naar het laten herontdekken van authentieke geuren en smaken. Van generatie op generatie is de familie Plantamura actief in de landbouw en zijn ze vandaag nog meer dan vroeger verknocht aan het in stand houden van het enorme culturele en enogastronomische potentieel van de Alta Murgia-streek. Sinds 1988 heeft de familie in de oude stallen van de masseria een agriturismo ondergebracht waar het heerlijk rustig vertoeven is in een natuurlijke omgeving. De wijnen worden door Rocco Plantamura, zoon van de huidige eigenaar, en zijn echtgenote sinds 2011 op de markt gebracht. Voordien werd de wijn vooral voor lokaal gebruik verkocht. De twee rode wijnen zijn op basis van de Primitivo-druif en voor de witte wijn wordt de Malvasia Bianca geteeld.

 

De 30 ha van het domein Tre Pini bestaat uit wijngaarden, olijfbomen en landbouwgewassen en worden met het grootste respect voor de natuur bewerkt. De wijnen zijn van biologisch geteelde druiven en hun energiebehoeften worden volledig voorzien door zonnepanelen.

 

Regio: Puglia.

Gemeente / Provincie: Cassano Murge / Bari.

Opgericht in:  2011.

Wijnen: Gioia delle Colle Primitivo DOC en Puglia IGT.

Druivenrassen rood: Primitivo.

Druivenrassen wit: Malvasia Bianca.

Jaarlijkse productie: 18.000 flessen.

Hectare wijngaard: 7 ha.

Herkomst druiven: 100% uit eigen wijngaarden.

Biologische wijnen: Ja.

Erkenningen: -

Website:  www.agriturismotrepini.com

Agriturismo:  Ja, www.agriturismotrepini.com

 

1 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina
    Crae Primitivo
    De Crae 2015 is de nieuwste Primitivo-versie die Rocco Plantamura op de markt brengt. Zijn antwoord op de vraag om een wat lichtere en frissere Primitivo te maken, perfect geschikt als wijn voor dagelijks gebruik. Door iets vroeger te oogsten van jonge wijnstokken slaagt hij hier helemaal in.
    Deze Crae heeft zelfs een eerder transparante robijnrode kleur. Het aroma bevat geuren van fris vers rood fruit, kersen en licht kruidig. De smaak is elegant, lichtvoetig en sappig.
    € 9,50

1 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina