Romagnoli

 

Azienda Agricola Romagnoli, uit Le Marche, ligt in het gehucht Santa Maria del Fiore van de gemeente Morro d'Alba, tussen de steden Jesi en Senigalla op de golvende en vruchtbare heuvels die van de Appenijnen afdalen naar de Adriatische kust.

 

De familie Romagnoli is al heel lang actief in de landbouw en de laatste drie generaties meer specifiek in de wijnbouw. Het wijndomein beslaat in totaal 11 hectare en ligt in het DOC-gebied van de 'Verdicchio dei Castelli di Jesi - Classico' en de 'Lacrima di Morro d'Alba'.  De naam Verdicchio verwijst naar de kleur van de druif die zelfs volrijp nog een lichtgroene schijn heeft. Deze druif is typisch voor Le Marche en groeit het best op kalkrijke ondergrond. De Lacrima is een rood autochtoon druivenras met een heel typisch fruitig en aromtisch karakter. Andere druivenrassen die door Romagnoli worden verbouwt zijn de Montepulciano en Sangiovese in rood en de Trebbiano en Malvasia in wit.

 

Regio: Le Marche.

Gemeente / Provincie: Morro d'Alba / Ancona.

Opgericht in:  1880.

Wijnen: Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC, Rosso Piceno DOC, Marche Rosso IGT en Marche Bianco IGT.

Druivenrassen rood: Lacrima, Montepulciano en Sangiovese.

Druivenrassen wit: Verdicchio, Malvasia en Trebbiano.

Jaarlijkse productie: 40.000 flessen.

Hectare wijngaard: 11 ha.

Herkomst druiven: 100% uit eigen wijngaarden.

Biologische wijnen: Nee.

Erkenningen: -

Website:  www.cantinaromagnoli.it

Agriturismo:  Nee.

 

4 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina
  Rosso di Casa
  Ook de rode instapwijn van Romagnoli is een blend van drie rasechte Italiaanse druivenrassen: de Montepulciano, de Sangiovese en de Lacrima. De Lacrima heeft een zacht, zeer fruitig en aromatisch karakter dat erg herkenbaar is in deze wijn ondanks de sterke aanwezigheid van de krachtige Montepulciano. Deze druivenstokken staan op kleihoudende en licht zanderige ondergrond.
  De Rosso di Casa is robijnrood met paarse rand. De geur is zeer fruitig. De smaak is rond en vol en we herkennen rijpe kersen en pruimen. Dankzij de aanwezigheid van de Montepulciano is er voldoende structuur en kracht.
  € 6,95
  Bianco di Casa
  De witte instapwijn van Romagnoli is een blend van drie rasechte druivenrassen uit Le Marche en Italië: de Verdicchio, de Trebbiano en de Malvasia di Candia. Het resultaat heeft een zacht, fruitig en aromatisch karakter. De druivenstokken staan in de wijngaarden rond Morro d'Alba in de provincie Ancona op kleihoudende en licht zanderige ondergrond.
  De Bianco di Casa is strogeel met groene reflecties. De geur is fruitig met de typische kruidigheid eigen aan de Verdicchio. De smaak is rond en vol en we herkennen rijp wit fruit. Een zeer toegankelijke en vlotte wijn voor een zacht prijsje.
  € 6,95
  Amor - Verdiccchio dei Castelli di Jesi Classico
  Romagnoli, wijnbouwer in Morro d'Alba, maakt een Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico met de romantische naam Amor. Het meest typische witte druivenras uit Le Marche wordt hier alle eer aangedaan. Een kleine productie van slechts 5.000 flessen komt van de klei- en zandhoudende wijngaarden aan de Adriatische kust. Het etiket stelt het werk "Amore Oltre" voor van de hedendaagse artieste uit Le Marche, Sulmana Ramazzotti.
  De wijngaarden liggen in Morro d'Alba. Deze Verdicchio-druiven groeien op een hoogte tussen 190 en 230 m in wijngaarden die gedeeltelijk noord-oost en gedeeltelijk zuid gericht zijn. De oogst liep van eind september tot eind oktober. Na een zachte persing volgt de temperatuurgecontrolleerde fermentatie. Na botteling rust de wijn nog 1 maand op de fles. Van deze jaargang zijn slechts 5.000 flessen geproduceerd.
  € 7,95
  Ker Rosso Piceno
  Deze Ker is een Rosso Piceno van het uitstekende jaar 2015. Een mooie blend van Montepulciano, Sangiovese en Merlot voor een hele mooie prijs. De Ker is een zeer toegankelijke en breed inzetbare rode wijn. Net zoals bij de Verdicchio van Romagnoli is voor het etiket inspiratie gevonden bij het werk van Sulmana Ramazzotti.
  De wijngaarden van Romagnoli liggen in Morro d'Alba. Na een zachte persing volgt een temperatuurgecontrolleerde fermentatie. Na botteling rust de wijn nog 3 maanden op de fles.
  € 8,50

4 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina