Romagnoli

 

Azienda Agricola Romagnoli, uit Le Marche, ligt in het gehucht Santa Maria del Fiore van de gemeente Morro d'Alba, tussen de steden Jesi en Senigalla op de golvende en vruchtbare heuvels die van de Appenijnen afdalen naar de Adriatische kust.

 

De familie Romagnoli is al heel lang actief in de landbouw en de laatste drie generaties meer specifiek in de wijnbouw. Het wijndomein beslaat in totaal 11 hectare en ligt in het DOC-gebied van de 'Verdicchio dei Castelli di Jesi - Classico' en de 'Lacrima di Morro d'Alba'.  De naam Verdicchio verwijst naar de kleur van de druif die zelfs volrijp nog een lichtgroene schijn heeft. Deze druif is typisch voor Le Marche en groeit het best op kalkrijke ondergrond. De Lacrima is een rood autochtoon druivenras met een heel typisch fruitig en aromtisch karakter. Andere druivenrassen die door Romagnoli worden verbouwt zijn de Montepulciano en Sangiovese in rood en de Trebbiano en Malvasia in wit.

 

Regio: Le Marche.

Gemeente / Provincie: Morro d'Alba / Ancona.

Opgericht in:  1880.

Wijnen: Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC, Rosso Piceno DOC, Marche Rosso IGT en Marche Bianco IGT.

Druivenrassen rood: Lacrima, Montepulciano en Sangiovese.

Druivenrassen wit: Verdicchio, Malvasia en Trebbiano.

Jaarlijkse productie: 40.000 flessen.

Hectare wijngaard: 11 ha.

Herkomst druiven: 100% uit eigen wijngaarden.

Biologische wijnen: Nee.

Erkenningen: -

Website:  www.cantinaromagnoli.it

Agriturismo:  Nee.

 

1 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina
    Amor - Verdiccchio dei Castelli di Jesi Classico
    Romagnoli, wijnbouwer in Morro d'Alba, maakt een Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico met de romantische naam Amor. Het meest typische witte druivenras uit Le Marche wordt hier alle eer aangedaan. Een kleine productie van slechts 5.000 flessen komt van de klei- en zandhoudende wijngaarden aan de Adriatische kust. Het etiket stelt het werk "Amore Oltre" voor van de hedendaagse artieste uit Le Marche, Sulmana Ramazzotti.
    De wijngaarden liggen in Morro d'Alba. Deze Verdicchio-druiven groeien op een hoogte tussen 190 en 230 m in wijngaarden die gedeeltelijk noord-oost en gedeeltelijk zuid gericht zijn. De oogst liep van eind september tot eind oktober. Na een zachte persing volgt de temperatuurgecontrolleerde fermentatie. Na botteling rust de wijn nog 1 maand op de fles. Van deze jaargang zijn slechts 5.000 flessen geproduceerd.
    € 7,95

1 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina