Tifeo Rosso
  • Tifeo Rosso
  • Gambino
  • 2014
  • 750 ml
De Tifeo Rosso is een blend van de twee typische rode druivenrassen die op de flanken van de Etna-vulkaan worden verbouwd, de Nerello Mascalese en de Nerello Cappuccio.
De naam van de Nerello Mascalese is afkomstig van de vlakte van Mascali, gelegen tussen de vulkaan en de zee, in de provincie Catania. De Nerello Cappuccio of Nerello Mantellato dankt haar naam aan de vorm waarin ze groeit. Beide antieke rassen zijn vermoedelijk door de Grieken op Sicilië aangeplant.

De vulkanische ondergrond en karaktertrekken van de druiven leveren gestructureerde wijnen op met veel mineraliteit, tannines en zuren en een behoorlijk verouderingspotentieel.

Productdetails

Druivenras: Nerello Mascalese 50% - Nerello Cappuccio 50%.

Wijnbouw: conventioneel.

Ondergrond: vulkanisch.

Ouderdom wijnstokken: 25 jaar.

Hoogte wijngaard: 800 m.

Herkomstbenaming: DOP Etna.

Oogstperiode: half oktober.

Vinificatie: maceratie en temperatuurgecontrolleerde vinificatie in inoxtanks.

Lagering: 12 maanden in barriques.

Kleur: transparant robijnrood met granaatrode randen.

Alcoholgehalte: 14,5 %.

Aroma: kreupelhout, tabak, leer, donkere chocolade.

Smaak: fris, mineralig, licht kruidig en droog.

Serveertemperatuur: 20°C.

Te drinken bij: dooraderd rood vlees, pastagerechten met sauzen op basis van tomaten, wild.

Bewaarpotentieel: tot einde 2020.


.

€ 14,95