Bambinuto

 

Fiorano is een biologisch wijndomein uit de zuidelijke provincie Ascoli Piceno in Le Marche. Fiorano's respect voor de natuur is het middelpunt. De wijngaarden van 14 hectare liggen in een natuurlijk amfitheater met uitzicht op de Adriatische Zee en het Sibillini-gebergte.

De familie heeft altijd geloofd in duurzame landbouw om de kwaliteit van het geproduceerde voedsel, van het landschap en van het leven te beschermen. Een familie die gelooft dat het maken van wijn niet alleen gaat over het persen van druiven, maar begint met liefde en respect voor het mooie land en zijn inwoners. Omdat wijn niet alleen een landbouwproduct is, maar nog meer, deel uitmaakt van hun historische cultuur.

 

Fiorano, opgericht door Antonio Massi en Adriana Stracci, samen met hun dochters Paola en Alessandra en schoonzoon Paolo, zijn het leven en de ziel van Fiorano. In 2003 hebben Paola Massi en Paulo Beretta het bedrijf overgenomen en zijn van het traditionele mezzadria, gewassen verbouwen voor derden, overgeschakeld naar een volledig zelfstandig wijnbedrijf.

Van nul zijn ze gestart als biologische wijn- en olijolieproducent en na verbouwing van de oude boerderij is er eveneens een agriturismo. Voor deze regio hebben zij op het vlak van biologisch produceren een voortrekkersrol gespeeld.

Duurzaamheid, de bescherming van het plaatselijke milieu, biodiversiteit en kwaliteit zijn fundamentele waarden voor Paulo en Paula. Hun filosofie is dat de wijnmaker diegene is die zorg draagt voor de wijngaard, de wijnmakerij, uitdrukking geeft van een authentieke cultuur, de filosofie overdraagt aan de klanten en uiteindelijk laat delen in het plezier dat wijn kan geven. Hij betrekt de consument in zijn passie en behoudt en verrijkt het land en zijn biodiversiteit.

 

Fiorano is ook mede-oprichter van een nieuw consortium van telers van biologische producten "Terroir Marche" dat gericht is op verbetering en stimulering van de biologische wijnbouw in Le Marche, evenals de traceerbaarheid van haar wijnen, het behoud van het land en dorpen en de verspreiding van culturen en praktijken voor duurzame en inclusieve economieën. Op dit moment is "Terroir Marche" een groep van gecertificeerde biologische wijnmakers met wijngaarden in de provincie Ascoli Piceno en Jesi. Een groep mannen en vrouwen die - in aanvulling op de strenge biologische wijnbouwpraktijk - een ethische benadering van de agrarische activiteiten willen uitdragen, die zich richt op de mens en de natuur,.

 

Fiorano maakt witte wijnen op basis van Pecorino, een inox- en houtgelagerde versie. Voor de rode wijnen verbouwen ze de typische druivenrassen Montepulciano, Sangiovese en een heel klein beetje Syrah. Naast wijn produceren ze ook olijfolie, maken ze twee varianten van grappa en een vino cotto.

 

Regio: Le Marche.

Gemeente / Provincie: Cossignano / Ascoli Piceno.

Opgericht in:  2003.

Wijnen: Offida DOCG, Rosso Piceno DOC en Marche IGT.

Druivenrassen rood: Montepulciano, Sangiovese en Syrah.

Druivenrassen wit: Pecorino.

Jaarlijkse productie: 25.000 flessen.

Hectare wijngaard: 14 ha.

Herkomst druiven: 100% uit eigen wijngaarden.

Biologische wijnen: Ja.

Erkenningen: Guide de l'Espresso, Slow Wine, Luca Maroni.

Website:  www.agrifiorano.it

Agriturismo:  Ja, .www.agrifiorano.it/agriturismo-biologico/

 

3 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina
  Marche Sangiovese
  Sale
  Een sappig lekkere Sangiovese van biologisch geteelde druiven uit het zuiden van Le Marche. De wijngaarden liggen in een amfitheater gericht naar de Adriatische kust. De oogst gebeurt met de hand, de druiven worden verzameld in kleine kratten en de zachte persing volgt onmiddellijk na de oogst.
  Deze Sangiovese van Fiorano is inderdaad een kampioen van de drinkbaarheid: smaakvol, authentiek, met fruitige aroma's en frisse zuren, kortom gewoon te veel om te weerstaan.

  € 9,75

  € 8,75

  Donna Orgilla Pecorino
  Sale
  De Donna Orgilla van Azienda Fiorano is een witte Pecorino en vernoemd naar de middeleeuwse leenvrouw van de gemeente Cossignano. Deze prachtige witte wijn is een 100% Pecorino zoals hij gemaakt moet worden. Maar al te vaak komen we van dit autochtoon druivenras uit Le Marche, wijnen tegen die te rustiek en vlak gevinifieerd worden. Paolo weet de ware identiteit van dit wit druivenras te bewaren. De druiven worden biologisch geteeld. De wijn ondergaat een lichte filtering voor het bottelen. Als erkenning van hun werk heeft Fiorano voor de jaargang 2014 de felbegeerde "Tre Bicchieri" van de Gambero Rosso ontvangen. De nieuwe jaargang doet daar niet voor onder met een topwaardering van 5 druiventrossen in de Bibenda!

  € 11,95

  € 10,00

  Terre di Giobbe Rosso Piceno
  Sale
  De Rosso Piceno is waarschijnlijk de bekendste rode wijn uit Le Marche, slechts geproduceerd in een beperkt gebied van 13 gemeenten in de provincie Ascoli Piceno, met inbegrip van Cossignano. De Terre di Giobbe is een elegante en krachtige wijn, smaakvol, met mooie zuren, een lichte houttoets en donkerrood fruit. Een toegankelijke Rosso Piceno met karakter, authenticiteit en uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Voor de Terre di Giobbe gebruikt Fiorano zorgvuldig geselecteerde druiven van Montepulciano en Sangiovese. Uiteraard is ook deze wijn van biologische oorsprong.

  € 11,95

  € 10,00

3 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina