Esther Hauser

 

De van oorsprong Zwitserse Esther Hauser heeft begin jaren negentig, na een tour door Le Marche, de beslissing genomen om het roer in haar leven radicaal om te gooien. In Staffolo, op de grens met San Paolo di Jesi, starttte ze haar wijndomein met veel vallen en opstaan. Esther Hauser besloot geen Verdicchio aan te planten maar resoluut te gaan voor Montepulciano, Sangiovese en Cabernet Sauvignon. Het begin van een rood avontuur in een wit wijnlandschap, een kleine revolutie in de heuvels van de Verdicchio. Haar productie bestaat uit twee rode wijnen," Il Ceppo" en "Il Cupo".

 

De Montepulciano-stokken zijn geselecteerd uit oude klonen uit de heuvels rond Jesi door landbouwkundige en collega-wijnmaker Giancarlo Soverchia. De enkele rij Cabernet Sauvignon komt uit Italiaanse klonen. De Sangiovese is afkomstig van klonen van oude stokken uit de omgeving van San Severino Marche. De productie van haar Marche Rosso-wijnen is extreem laag maar van topkwaliteit. Nog geen 6.000 kleine juweeltjes verlaten jaarlijks haar kleine cantina.

 

De amper 2 ha wijngaard beheert ze helemaal zelf met uitzondering van het tractorwerk want dat durft ze niet aan op de steile helling. Elke dag staat ze tussen de druivenranken, elke dag aan de slag in de cantina, Esther heeft elke stap in de productie in eigen handen om de kwaliteit van haar wijnen te kunnen garanderen.

 

Regio: Le Marche.

Gemeente / Provincie: Staffolo / Ancona.

Opgericht in: 1991.

Wijnen: Marche Rosso IGT.

Druivenrassen rood: Montepulciano, Sangiovese en Cabernet Sauvignon.

Druivenrassen wit: -

Jaarlijkse productie: 5.200 flessen.

Hectare wijngaard: 1,5 ha.

Herkomst druiven: 100% uit eigen wijngaarden.

Biologische wijnen: Nee.

Erkenningen: Guide de l'Espresso, Slow Wine.

Website:  www.estherhauser.it

Agriturismo:  Nee.

 

1 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina
  Il Ceppo
  Sale
  Il Ceppo is één van de twee niche-wijnen die Esther Hauser maakt in het voor de rest door de witte Verdicchio overheerste wijngebied rond het stadje Jesi. Deze rode Marche Rosso is een blend van Montepulciano, Sangiovese en Cabernet Sauvignon. De Cabernet Sauvignon-druiven komen van één rij wijnstokken die Esther Hauser heeft geërfd van haar voorganger. Ook de Montepulciano- en Sangiovese-stokken komen van oude klonen uit het binnenland van Le Marche en zijn geselectioneerd door haar oenoloog Giancarlo Soverchia.
  Zoals al het andere werk in haar wijngaard verloopt de oogst volledig manueel en kleine mandjes om de druiventrossen maximaal te beschermen. De cantina ligt vlak naast de wijngaard. Na de vinificatie lagert Esther Hauser de wijn 8 maanden op eiken barriques en minstens 1 jaar op fles. Van Il Ceppo 2010 zijn 2600 flessen gemaakt. Het is een delicate, droge en verfijnde wijn met rijp rood fruit, kracht en versmolten tannines

  € 17,95

  € 14,36

1 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina