Valpolicella Superiore
  • Valpolicella Superiore
  • Corte Adami
  • 2014
  • 750 ml
De nieuwste jaargang van de Valpolicella Superiore met een restyling van het etiket. De wijngaard van de Corvina-, Corvinone- en Rondinella-druiven liggen in San Martino Buon Albergo en de druivelaars zijn meer dan 30 jaar oud. De ondergrond bestaat uit klei en kalkresten.

De Corvina oogst men in kleine manden en de druiven worden eerst gedurende een korte periode ingedroogd in goed verluchte lokalen. De Corvinone en Rondinella worden na de oogst, eind september, direct geperst. Het resultaat is een zachte, volle en zeer aangename wijn.

Productdetails

Druivenras: Corvinone 50%, Corvina 40%, Rondinella 10%.

Wijnbouw: conventioneel.

Ondergrond: klei - kalk.

Ouderdom wijnstokken: 40 jaar.

Hoogte wijngaard: 200 m.

Herkomstbenaming: DOC Valpolicella Superiore.

Oogstperiode: manueel, begin oktober.

Vinificatie: 10 dagen maceratie in temperatuurgecontroleerde inoxtanks.

Lagering: 12 maanden in Franse barriques.

Kleur: donker robijnrood.

Alcoholgehalte: 13,5 %.

Aroma: rijp rood fruit, licht kruidig, cassis en zoethout.

Smaak: rond, rijp zwart fruit, fijne zuren en zachte tannines.

Serveertemperatuur: 18°-20°C.

Te drinken bij: antipasti, salame, rood vlees, rijpe kazen of om zo van te genieten.

Bewaarpotentieel: tot einde 2020.


Erkenningen:


€ 9,85