Recioto di Soave
  • Recioto di Soave
  • Corte Adami
  • 2014
  • 500 ml
Een passito met een grote intensiteit, zoet maar niet zwaar dankzij de vulkanische bodem waarop de druivenstokken groeien en daardoor die voldoende mineraliteit afgeven. De Garganega-druif komt van 40-jaar oude druivenstokken uit de eigen wijngaard in Castelcerino. De wijngaard ligt op 350m hoogte.

Na de oogst van de Garganega-druiven drogen de druiventrossen gedurende 5 maanden in en verliezen ze ongeveer de helft van hun oorspronkelijk gewicht. Na deze periode worden ze zacht geperst en start de fermentatie deels in inoxtanks en deels op hout. De langzame gisting die tot de lente kan duren laat uiteindelijk een deel restsuiker achter die de Recioto di Soave zo kenmerkt.
De wijn blijft daarna 7 à 8 maanden op eigen droesem rusten met regelmatig omroeren. Hierna volgt 4 maanden rust in inoxtanks en 6 à 7 maanden flessenrust vooraleer ze op de markt komt.

Productdetails

Druivenras: Garganega 100%.

Wijnbouw: conventioneel.

Ondergrond: vulkanisch.

Ouderdom wijnstokken: 40 jaar.

Hoogte wijngaard: 350 m.

Herkomstbenaming: DOCG Recioto di Soave.

Oogstperiode: manueel, begin oktober.

Vinificatie: 5,5 maanden appasimento, 30 dagen in temperatuurgecontroleerde inoxtanks.

Lagering: 24 maanden in Franse barriques.

Kleur: goudgeel.

Alcoholgehalte: 13,5 %.

Aroma: honing, gedroogde abrikozen, caramel en zachte kruiden.

Smaak: honing, gekonfijt geel fruit, zeer fijne zuren en zachte.

Serveertemperatuur: 12 °C.

Te drinken bij: als genietwijn, bij gebak op basis van noten en amandelen en chocoladedesserten.

Bewaarpotentieel: tot einde 2022.


Erkenningen:


Recioto di Soave

€ 16,00