Corte Adami

 

Corte Adami bestaat als wijndomein al gedurende verschillende generaties maar pas recent onder eigen naam. De jongste generatie Adami heeft in 2004 besloten om uit de coöperatieve te stappen en een nieuwe pagina toe te voegen aan het familieverhaal. En dat is, het produceren van kwaliteitswijnen met respect voor de natuur en de tradities van de Soave- en Valpolicella-streek.

 

Corte Adami wil hoogstaande, eerlijke en typische Soave- en Valpolicella-wijnen produceren.  De totale opervlakte van de wijngaarden is 36 hectare met hoofdzakelijk een bodem van vulkanische oorsprong. De wijngaarden met Garganegadruiven ligt in Castelcerino op een hoogte van 350m. Mineraliteit, intense aroma's en een aangename drinkbaarheid kenmerken hun wijnen. De wijngaarden voor de Valpolicellawijnen en Amarone liggen meer in de richting van Verona in San Martino Buon Albergo, località Ferrazze. De leeftijd van hun wijnstokken varieert van 30 tot 45 jaar. Een minimale impact op het milieu is bij Corte Adami constant aanwezig.

 

Corte Adami is samen met 15 andere kleine wijnproducenten lid van "Soavecru". Deze groep wil aantonen dat een Soave-wijn absoluut het potentieel heeft om een grote witte wijn te zijn. Hun doel is door maximale expressie van het druivenras Garganega, respect voor het milieu en onderlinge uitwisseling van kennis een steeds betere Soave op de markt brengen.

 

Regio: Veneto.

Gemeente / Provincie: Soave / Verona.

Opgericht in:  2004.

Wijnen: Amarone della Valpolicella DOCG, Recioto di Soave DOCG, Soave DOC,  Soave Classico DOC, Valpolicella DOC en Valpolicella Ripasso DOC.

Druivenrassen rood: Corvina, Corvinone en Rondinella.

Druivenrassen wit: Garganega en Trebbiano di Soave.

Jaarlijkse productie: 80.000 flessen.

Hectare wijngaard: 36 ha.

Herkomst druiven: 100% uit eigen wijngaarden.

Biologische wijnen: Nee.

Erkenningen: Decanter, Guide de l'Espresso, Slow Wine, Gambero Rosso, Vini buoni d'Italia, Veronelli, Robert Parker, Wine Enthousiast.

Website:  www.corteadami.it

Agriturismo:  Nee.

 

7 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina
  • Soave
  • Corte Adami
  • 2016
  • 750 ml
  Soave
  Een Soave gemaakt van Garganega en Trebbiano di Soave. De druiven groeien op een bodem van vulkanische oorsprong gemengd met tufsteen. De wijnstokken zijn meer dan 30 jaar oud. De wijngaard ligt op een hoogte van 350m, in Castelcerino. De Garganega is de belangrijkste witte druivensoort in dit deel van de Veneto, de provincie Verona.
  De druiven zijn begin september manueel geoogst. In de cantina worden de druiven zacht geperst in een afgesloten systeem met beperkte zuurstof. Het sap en de schillen macereren een hele nacht op ongeveer 14°C. De alcoholische gisting, onder gecontroleerde temperatuur, gebeurt in inoxtanks. De wijn blijft in contact met de droesem gedurende twee maanden.
  € 7,95
  Soave Classico CimAlta
  De Soave Classico CimAlta is een pure Garganega-wijn afkomstig van het hoogste deel van het oorspronkelijke herkomstgebied van de Soave, de Soave Classico. Jaargang 2015 is de tweede jaargang die Corte Adami van deze wijn op de markt brengt. Een wijn met een uniek karakter waar de minerale frisheid en sappige smaak worden versterkt door nobele fruitige en bloemige noten.
  In de wijngaard, gelegen in de historische cru Castelcerino, op de hoogste piek van de Classico zone ( 338 m) is de gemiddelde leeftijd van de wijnstokken 35 jaar. De ondergrond is een mengeling van vulkanische tufsteen en kalksteen.
  € 8,95
  Valpolicella Superiore
  De nieuwste jaargang van de Valpolicella Superiore met een restyling van het etiket. De wijngaard van de Corvina-, Corvinone- en Rondinella-druiven liggen in San Martino Buon Albergo en de druivelaars zijn meer dan 30 jaar oud. De ondergrond bestaat uit klei en kalkresten.
  De Corvina oogst men in kleine manden en de druiven worden eerst gedurende een korte periode ingedroogd in goed verluchte lokalen. De Corvinone en Rondinella worden na de oogst, eind september, direct geperst. Het resultaat is een zachte, volle en zeer aangename wijn.
  € 9,95
  SenzaFine Spumante Millesimato Brut
  Het nieuwste product van Corte Adami is de SenzaFine Spumante Millesimato 2015 Brut. Een blend van de autochtone Garganega en de internationale Chardonnay. Een delicate en fluwelige mousserende wijn met een fijne pareling die fris en droog overkomt.
  Ideaal om als aperitief en te combineren met licht maaltijden van vis of wit vlees. Geniet maar lang van deze SenzaFine maar wees er snel bij want de productie is beperkt. De druiven worden met de hand geoogst. Na de persing volgt de fermentatie op lage temperatuur. De tweede fermentatie gebeurt volgens de methode Charmat.
  € 11,95
  Recioto di Soave
  Een passito met een grote intensiteit, zoet maar niet zwaar dankzij de vulkanische bodem waarop de druivenstokken groeien en daardoor die voldoende mineraliteit afgeven. De Garganega-druif komt van 40-jaar oude druivenstokken uit de eigen wijngaard in Castelcerino. De wijngaard ligt op 350m hoogte.
  Na de oogst van de Garganega-druiven drogen de druiventrossen gedurende 5 maanden in en verliezen ze ongeveer de helft van hun oorspronkelijk gewicht. Na deze periode worden ze zacht geperst en start de fermentatie deels in inoxtanks en deels op hout. De langzame gisting die tot de lente kan duren laat uiteindelijk een deel restsuiker achter die de Recioto di Soave zo kenmerkt. De wijn blijft daarna 7 à 8 maanden op eigen droesem rusten met regelmatig omroeren. Hierna volgt 4 maanden rust in inoxtanks en 6 à 7 maanden flessenrust vooraleer ze op de markt komt.
  € 16,00
  Amarone della Valpolicella
  Nieuw
  De Amarone della Valpolicella is het paradepaardje uit de Valpolicella-streek. De appasimento-techniek om een Amarone te maken is al van oudsher bekend maar pas sinds de jaren '50 van de vorige eeuw op grote schaal toegepast. Het langdurig indrogen van de druiven maakt deze wijnsoort zo uniek. Een late oogst is belangrijk omdat de druiven daardoor meer suikers bevatten. Het indrogen voor de persing en de lange houtlagering vormen andere belangrijke onderdelen in het bekomen van dit hoogstaand eindproduct.
  De druivenrassen Corvinone, Corvina en Rondinella die Corte Adami gebruikt voor de Amarone worden speciaal geselecteerd. Corte Adami oogst de druiven in kleine manden en worden aansluitend ingedroogd in goed verluchte lokalen. Hierna volgt een tweede selectie van de druiven. De alcoholische fermentatie gebeurt gedurende 20 à 25 dagen onder gecontroleerde temperatuur in inoxtanks. De maloctische gisting volgt in eiken vaten van 500 liter met maandelijkse battonage. De laatste stap is een houtlagering die twee jaar duurt.
  € 28,95
  Soave Il Decennale
  Een jubileumwijn om het 10-jarig bestaan van Corte Adami te vieren! Deze Soave Il Decennale wil niet alleen een feestelijk moment in de verf zetten maar ook de passie voor innovatie en kwaliteit tastbaar maken. Een 100% Garganega die na een late oogst, eind oktober, zacht geperst is met een aantal uren schilcontact. Zowat alles aan deze wijn is anders dan een klassieke Soave. De lagering op eigen droesem, geen toegevoegde sulfieten, geen filtering, de meegebottelde fijne droesem, en ten slotte de magnumfles.Van deze Il Decennale zijn 900 magnums gebotteld. Wij hopen dat ze ook hun elfde, twaalfde,......bestaansjaar op deze wijze vieren.
  € 29,00

7 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina