Vigneto di Tobia - Verdiccchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore
  • Vigneto di Tobia - Verdiccchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore
  • Col di Corte
  • 2016
  • 750 ml
  • Bio

Ook de biologische Vigneto di Tobia uit de wijngaarden in Contrada San Pietro is het resultaat van een nauwkeurige oogstselectie, speciale vinificatie en lange lagering op eigen droesem, 'le fecce fine'.
Tijdens de oogst komen alleen de beste trossen in aanmerking en voor de persing worden de druiven nog eens stuk voor stuk gecontroleerd.
Deze Verdicchio-druiven groeien op een hoogte tussen 165 en 250 m in wijngaarden die hoofdzakelijk noord-oost gericht zijn. De oogstperiode liep van half tot eind september. De vinificatie en lagering is volledig in inoxtanks verlopen.
Voor deze wijn heeft Giacomo Rossi de techniek van de 'pied de cuve' toegepast, wat betekent dat een klein deel van de most, met eigen gisten, tot gisting is gebracht alvorens aan de rest van het druivensap toe te voegen.
De Vigneto di Tobia rust tussen de 9 en 12 maanden op eigen droesem. Het levert een volle, rijke en elegant complexe wijn op. Giacomo zegt: "Geen compromissen, veel terroir".

Productdetails

Druivenras: Verdicchio 100%.

Wijnbouw: biologisch/biodynamisch.

Ondergrond: klei - kalk.

Ouderdom wijnstokken: 22 jaar.

Hoogte wijngaard: 165 - 250 m.

Herkomstbenaming: DOC Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore.

Oogstperiode: manueel, van half september tot eind september, selectie van de trossen in de wijngaard en voor de persing.

Vinificatie: pied de cuve, in temperatuurgecontroleerde inoxtanks.

Lagering: op eigen droesem gedurende 9 à 12 maanden in inoxtanks.

Kleur: strogeel.

Alcoholgehalte: 13,5 %.

Aroma: complex, geel fruit, broodkorst en kruiden.

Smaak: vol, rijk, geel fruit, amandel en een fijne aciditeit.

Serveertemperatuur: 10° - 12°C.

Te drinken bij: gegrilde vis, wit vlees, gevogelte, pastagerechten met groenten en risotto.

Bewaarpotentieel: tot einde 2020.


.

€ 17,50