Col di Corte

 

In het centrale deel van Le Marche, in de provincie Ancona, vinden we het jonge wijndomein Col de Corte.
Col di Corte is een project dat kortgeleden is ontstaan uit de passie van drie vrienden. Ze hebben de wijngaarden en de kelders van een bestaand domein, Laurentina, overgenomen, gelegen in het hart van de Verdicchio dei Castelli di Jesi.

 

Aan het hoofd van de bende staat Giacomo Rossi, een dynamisch personage uit de Italiaanse filmwereld, met een heel eigen en duidelijke kijk op de wijnbouw: omschakeling naar biologische wijnbouw sinds 2015, eerste biodynamische behandelingen in 2016 met spontane gisting van alle wijnen vanaf jaargang 2016 en de aparte vinificatie van afzonderlijke percelen om de complexiteit van de Verdicchio maximaal tot uitdrukking te laten komen.

 

Het verloop van het landbouwproces is in handen van de seizoenen. Zij beïnvloeden en bepalen de kwantiteit en kwaliteit van de productie. Col di Corte produceert wijn met de bedoeling om een ​​product aan te bieden dat gezond is, met een hoge mate van drinkbaarheid. Ze zijn ervan overtuigd dat vakmanschap, in elk aspect van het werk, het winnende wapen is in een wereld waar het industriële model zijn grenzen heeft laten zien.

 

Regio: Le Marche.

Gemeente / Provincie: Montecarotto / Ancona.

Opgericht in:  2012.

Wijnen: Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico DOC, Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico DOC Superiore, Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Riserva DOCG, Marche Rosso IGT.

Druivenrassen rood: Montepulciano, Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Lacrima.

Druivenrassen wit: Verdicchio.

Jaarlijkse productie: 40.000 flessen.

Hectare wijngaard: 12 ha.

Herkomst druiven: 100% uit eigen wijngaarden.

Biologische wijnen: Ja.

Erkenningen: -

Website:  www.coldicorte.it/it/

Agriturismo:  Nee.

 

3 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina
  Anno Uno - Marche Rosso
  Met de Anno Uno maakt Col di Corte een biologische Marche Rosso waarin de Montepulciano de overhand heeft en de Sangiovese met een bijrol moet tevreden zijn. Deze Anno Uno is gemaakt als een lekkere en toegankelijke wijn, geheel in de authentieke stijl van Le Marche.
  Het gaat om een productie die komt van de klei- en kalkhoudende wijngaarden in Contrada San Pietro. Op het etiket kan je de weersomstandigheden per seizoen terugvinden, die uiteraard elk jaar weer anders is.
  De druiven groeien in wijngaarden die hoofdzakelijk noord-oost gericht zijn, op een hoogte tussen 165 en 250 m . De oogstperiode liep van eind september tot half oktober. De vinificatie is volledig in inoxtanks verlopen en de lagering voor het grootste deel in inoxtanks en een klein deel in gebruikte eiken vaten.
  € 9,75
  Col di Corte - Verdiccchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore
  De Col di Corte Verdicchio uit de wijngaarden in Contrada San Pietro is het resultaat van een nauwkeurige oogstselectie, vinificatie en lagering op eigen droesem, le fecce fine. Net zoals alle andere wijnen ook biologisch gecertificeerd. Tijdens de oogst komen alleen de beste trossen in aanmerking en voor de persing worden de druiven nog eens stuk voor stuk gecontroleerd. Deze Verdicchio-druiven groeien op een hoogte tussen 165 en 250 m in wijngaarden die hoofdzakelijk noord-oost gericht zijn. De oogstperiode liep van half tot eind september. De vinificatie en lagering is volledig in inoxtanks verlopen. De Col di Corte Verdicchio rust 12 maanden op eigen droesem. Het levert een rijke en elegant complexe wijn op.
  € 14,50
  Vigneto di Tobia - Verdiccchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore
  Ook de biologische Vigneto di Tobia uit de wijngaarden in Contrada San Pietro is het resultaat van een nauwkeurige oogstselectie, speciale vinificatie en lange lagering op eigen droesem, 'le fecce fine'. Tijdens de oogst komen alleen de beste trossen in aanmerking en voor de persing worden de druiven nog eens stuk voor stuk gecontroleerd. Deze Verdicchio-druiven groeien op een hoogte tussen 165 en 250 m in wijngaarden die hoofdzakelijk noord-oost gericht zijn. De oogstperiode liep van half tot eind september. De vinificatie en lagering is volledig in inoxtanks verlopen. Voor deze wijn heeft Giacomo Rossi de techniek van de 'pied de cuve' toegepast, wat betekent dat een klein deel van de most, met eigen gisten, tot gisting is gebracht alvorens aan de rest van het druivensap toe te voegen. De Vigneto di Tobia rust tussen de 9 en 12 maanden op eigen droesem. Het levert een volle, rijke en elegant complexe wijn op. Giacomo zegt: "Geen compromissen, veel terroir".
  € 17,50

3 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina