Ca di Sopra

 

Het wijnbouwbedrijf Ca’ di Sopra is gelegen in Marzeno, en strekt zich uit over de heuvels boven de stad Faenza op enkele kilometers van Brisighella en Modigliano, in een van de meest interessante wijnstreken van Romagna. Het bedrijf heeft 2 wijngaarden die enkele kilometers van elkaar liggen. Ca’ di Sopra en Ca’ del Rosso.

 

Deze plek heeft echter al veel langer een sterke connotatie met de wijnbouw. Het bijzondere microklimaat, de kalk en kleihoudende grond en de hoogte van 120 tot 240 m boven zeeniveau garanderen druiven van een uitstekende kwaliteit en absolute waarde. In 2000 is de familie Montanari gestart met een vernieuwing van de wijngaarden. Er werd begonnen bij de oudere wijnstokken die geleidelijk aan vervangen zijn door nieuwe planten met 5000 wijnstokken per hectare. Er werd geïnvesteerd in de meest representatieve druif van deze streek: de Sangiovese di Romagna!

 

Na jaren van onderzoek, studie en analyse, worden enkel de allerbeste terreinen van Ca’ di Sopra gebruikt voor de teelt van druiven om zo wijnen te kunnen produceren van topkwaliteit. De zaak wordt nu geleid door de broers Camillo en Giacomo Montanari, bijgestaan door hun vader en grootvader.

 

Regio: Emilia-Romagna.

Gemeente / Provincie: Marzeno / Ravenna.

Opgericht in:  2006.

Wijnen: Romagna Sangiovese Marzeno DOC, Romagna DOC, Ravenna Bianco IGT en Ravenna Rosso IGT.

Druivenrassen rood: Sangiovese, Merlot en Cabernet Sauvignon.

Druivenrassen wit: Albana di Romagna en Chardonnay.

Jaarlijkse productie: 19.000 flessen.

Hectare wijngaard: 28 ha.

Herkomst druiven: 100% uit eigen wijngaarden.

Biologische wijnen: Nee.

Erkenningen: Bibenda, Guide de l'Espresso, Luca Maroni, Slow Wine, Gambero Rosso, Vini buoni d'Italia.

Website:  www.cadisopra.com

Agriturismo:  Nee.

 

4 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina
  • Crepe
  • Ca' di Sopra
  • 2015
  • 750 ml
  Crepe
  Van het veel belovende jaar 2015 maken de broers Montanari weer een lekkere, ongefilterde en kwaliteitsvolle 100% Sangiovese. Voor zijn prijs nog een topproduct. Ook jaargang 2015 is een pure Sangiovese di Romagna Superiore waarvan de 20% houtlagering discreet aanwezig is. Crepe is Italiaans voor barst, een verwijzing naar de kleigrond die tijdens de zomer openbarst door de droogte en warmte.
  De druiven worden eind september manueel geoogst. De vinificatie gebeurt in stalen tanks bij 28°-30° C en de maceratie duurt ongeveer 12 dagen. Het rijpingsproces van de Crepe gebeurt voor 80% in inox vaten en voor 20% in houten vaten. Na bottelen rust de wijn nog 5 maanden op fles.
  € 9,75
  • UAIT
  • Ca' di Sopra
  • 2016
  • 750 ml
  UAIT
  De UAIT is terug van weggeweest. De basis is blijven bestaan maar voor het eerst maakt Ca' di Sopra de Pinot Bianco de hoofdrolspeler van deze witte wijn en dat is absoluut een goede keuze. De UAIT 2016 is gewoon lekker en ongecompliceerd. De inzet van temperatuurcontrole tijdens de vinificatie en het niet toepassen van een malolactische gisting zorgt dan weer voor een aangename frisheid en mineraliteit.
  En als u wil weten waar de naam vandaan komt, spreek dan het engelse woord voor wit uit op z'n pseudo Italiaans-Engels...
  € 9,75
  • Crepe
  • Ca' di Sopra
  • 2016
  • 750 ml
  Crepe
  Nieuw
  Van de nieuwste jaargang maken Camillo & Giacomo Montanari weer een sappige en ongefilterde Sangiovese. Ook jaargang 2016 is een pure Sangiovese di Romagna Superiore waarvan de 20% houtlagering amper merkbaar is. Crepe is Italiaans voor barst, een verwijzing naar de kleigrond die tijdens de zomer openbarst door de droogte en warmte.
  De druiven zijn half september manueel geoogst. De vinificatie gebeurt in stalen tanks bij 28°-30° C en de maceratie duurt ongeveer 12 dagen. Het rijpingsproces van de Crepe gebeurt voor 80% in inox vaten en voor 20% in houten vaten. Na bottelen rust de wijn nog 5 maanden op fles.
  € 9,85
  • Remel
  • Ca' di Sopra
  • 2013
  • 750 ml
  Remel
  De jongste jaargang van dit topproduct uit Emilia Romagna. De Remel is een wijn waarin de Sangiovese di Romagna de hoofdrol speelt maar bijgestaan wordt door twee Franse druivenrassen, de Merlot en de Cabernet Sauvignon. In 2006, na de bouw van hun nieuwe cantina, hebben ze voor het eerst deze wijn op de markt gebracht om hun passie en kunnen te bewijzen. Camillo wil, in tegenstelling tot de Cadisopra Marzeno met deze wijn aantonen wat de Sangiovese di Romagna kan opleveren in samenspel met de Cabernet Sauvignon en Merlot.
  De wijn heeft een donkere tint. In het aroma is de kruidigheid van de Cabernet duidelijk aanwezig samen met gekonfijt fruit. Een wijn met een mooie structuur en krachtige, complexe smaak.
  € 15,00

4 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina