Ca di Sopra

 

Het wijnbouwbedrijf Ca’ di Sopra is gelegen in Marzeno, en strekt zich uit over de heuvels boven de stad Faenza op enkele kilometers van Brisighella en Modigliano, in een van de meest interessante wijnstreken van Romagna. Het bedrijf heeft 2 wijngaarden die enkele kilometers van elkaar liggen. Ca’ di Sopra en Ca’ del Rosso.

 

Deze plek heeft echter al veel langer een sterke connotatie met de wijnbouw. Het bijzondere microklimaat, de kalk en kleihoudende grond en de hoogte van 120 tot 240 m boven zeeniveau garanderen druiven van een uitstekende kwaliteit en absolute waarde. In 2000 is de familie Montanari gestart met een vernieuwing van de wijngaarden. Er werd begonnen bij de oudere wijnstokken die geleidelijk aan vervangen zijn door nieuwe planten met 5000 wijnstokken per hectare. Er werd geïnvesteerd in de meest representatieve druif van deze streek: de Sangiovese di Romagna!

 

Na jaren van onderzoek, studie en analyse, worden enkel de allerbeste terreinen van Ca’ di Sopra gebruikt voor de teelt van druiven om zo wijnen te kunnen produceren van topkwaliteit. De zaak wordt nu geleid door de broers Camillo en Giacomo Montanari, bijgestaan door hun vader en grootvader.

 

Regio: Emilia-Romagna.

Gemeente / Provincie: Marzeno / Ravenna.

Opgericht in:  2006.

Wijnen: Romagna Sangiovese Marzeno DOC, Romagna DOC, Ravenna Bianco IGT en Ravenna Rosso IGT.

Druivenrassen rood: Sangiovese, Merlot en Cabernet Sauvignon.

Druivenrassen wit: Albana di Romagna en Chardonnay.

Jaarlijkse productie: 19.000 flessen.

Hectare wijngaard: 28 ha.

Herkomst druiven: 100% uit eigen wijngaarden.

Biologische wijnen: Nee.

Erkenningen: Bibenda, Guide de l'Espresso, Luca Maroni, Slow Wine, Gambero Rosso, Vini buoni d'Italia.

Website:  www.cadisopra.com

Agriturismo:  Nee.

 

7 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina
  • UAIT
  • Ca' di Sopra
  • 2016
  • 750 ml
  UAIT
  De UAIT is terug van weggeweest. De basis is blijven bestaan maar voor het eerst maakt Ca' di Sopra de Pinot Bianco de hoofdrolspeler van deze witte wijn en dat is absoluut een goede keuze. De UAIT 2016 is gewoon lekker en ongecompliceerd. De inzet van temperatuurcontrole tijdens de vinificatie en het niet toepassen van een malolactische gisting zorgt dan weer voor een aangename frisheid en mineraliteit.
  En als u wil weten waar de naam vandaan komt, spreek dan het engelse woord voor wit uit op z'n pseudo Italiaans-Engels...
  € 9,75
  • Crepe
  • Ca' di Sopra
  • 2016
  • 750 ml
  Crepe
  Van de nieuwste jaargang maken Camillo & Giacomo Montanari weer een sappige en ongefilterde Sangiovese. Ook jaargang 2016 is een pure Sangiovese di Romagna Superiore waarvan de 20% houtlagering amper merkbaar is. Crepe is Italiaans voor barst, een verwijzing naar de kleigrond die tijdens de zomer openbarst door de droogte en warmte.
  De druiven zijn half september manueel geoogst. De vinificatie gebeurt in stalen tanks bij 28°-30° C en de maceratie duurt ongeveer 12 dagen. Het rijpingsproces van de Crepe gebeurt voor 80% in inox vaten en voor 20% in houten vaten. Na bottelen rust de wijn nog 5 maanden op fles.
  € 9,85
  Sandrona Albana di Romagna
  De tweede witte wijn van Ca' di Sopra is van het witte paradepaardje van Emilia Romagna gemaakt, de Albana di Romagna. Een wijn die Camillo en Giacomo Montanari in een droge versie hebben gevinifieerd.
  Deze Albana heeft na het persen een korte periode van schilcontact ondergaan. Het levert wat extra complexiteit en diepte aan deze mooie Sandrona.
  € 11,95
  Cadisopra Marzeno
  De Cadisopra Sangiovese Marzeno 2015 is de vierde jaargang waarbij de geografische subzone Marzeno op het etiket verschijnt. Sinds het oogstjaar 2011 mogen wijnproducenten uit 12 subzones van Romagna een geografische benaming toevoegen aan, volgens de overeenkomstige regels gemaakte, witte Albana- en rode Sangiovese-wijnen. De Cadisopra Sangiovese Marzeno is een 100% Sangiovese di Romagna afkomstig van de hoger gelegen wijngaarden en zit ook in de rode Remel, waar de Sangiovese geblend wordt met Merlot en Cabernet Sauvignon. Elegant, evenwichtig en weer een prachtige houtgelagerde Sangiovese van Ca' di Sopra.
  € 15,00
  • Remel
  • Ca' di Sopra
  • 2015
  • 750 ml
  Remel
  Het hoogaangeschreven oogstjaar 2015 van de Remel is eindelijk op de markt. De Remel is een topwijn waarin de Sangiovese di Romagna de hoofdrol speelt, bijgestaan wordt door de Merlot en de Cabernet Sauvignon. In 2006, na de bouw van hun nieuwe cantina, hebben ze voor het eerst deze wijn op de markt gebracht om hun passie en kunnen te bewijzen. Camillo wil, in tegenstelling tot de Cadisopra Marzeno met deze wijn aantonen wat de Sangiovese di Romagna kan opleveren in samenspel met de Cabernet Sauvignon en Merlot.
  De wijn heeft een donker robijnrode kleur en in het aroma is de kruidigheid van de Cabernet en Sangiovese duidelijk aanwezig samen met rijp rood fruit. Een wijn met een volle structuur en krachtige, complexe smaak.
  € 15,00
  Cadisopra Marzeno Magnum
  Dit mooi oogstjaar van de Cadisopra Marzeno in magnum-uitvoering is verpakt in een houten kistje. Het is de vierde jaargang waarbij de geografische subzone Marzeno op het etiket verschijnt. Sinds het oogstjaar 2011 mogen wijnproducenten uit 12 subzones van Romagna een geografische benaming toevoegen aan, volgens de overeenkomstige regels gemaakte, witte Albana- en rode Sangiovese-wijnen. De Cadisopra Sangiovese Marzeno is een 100% Sangiovese di Romagna afkomstig van de hoger gelegen wijngaarden en zit ook in de rode Remel, waar de Sangiovese geblend wordt met Merlot en Cabernet Sauvignon. Elegant, evenwichtig en weer een prachtige houtgelagerde Sangiovese van Ca' di Sopra.
  € 35,00
  Remel Magnum
  De Remel Magnum 2015 is verpakt in een houten kistje. De Remel is een topwijn waarin de Sangiovese di Romagna de hoofdrol speelt, bijgestaan wordt door de Merlot en de Cabernet Sauvignon. In 2006, na de bouw van hun nieuwe cantina, hebben ze voor het eerst deze wijn op de markt gebracht om hun passie en kunnen te bewijzen. Camillo wil, in tegenstelling tot de Cadisopra Marzeno met deze wijn aantonen wat de Sangiovese di Romagna kan opleveren in samenspel met de Cabernet Sauvignon en Merlot.
  De wijn heeft een donker robijnrode kleur en in het aroma is de kruidigheid van de Cabernet en Sangiovese duidelijk aanwezig samen met rijp rood fruit. Een wijn met een volle structuur en krachtige, complexe smaak.
  € 35,00

7 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina