Brangero

 

Azienda Agricola Brangero, gerund door Marco Brangero, is een familiaal wijndomein gelegen in Diano d'Alba, op het hoogste deel van de heuvel. Vanuit de cantina heb je een prachtig uitzicht op de heuvels van de Langhe, de mooie stad Alba en de wijngaarden rond het domein.

 

Alle wijnen van Brangero zijn het product van hun eigen wijngaarden. De Dolcetto di Diano d'Alba, Barbera d'Alba, Nebbiolo d'Alba, Langhe Arneis en Langhe Chardonnay worden gevinifieerd, gebotteld en gerijpt in de cantina in Diano d’Alba. In 2006 heeft Brangero de wijnmakerij in Barolo in gebruik genomen voor het vlaggenschip van het domein, de Barolo en de Barolo Monvigliero.

 

Het grondgebied, de klimatologische omstandigheden en de wijnstok begrijpen is voor Marco Brangero de basis voor het kunnen maken van uitstekende wijnen, herkenbaar en met persoonlijkheid. De wijn moet de expressie zijn van het land en de mensen die er werken.

 

Regio: Piemonte.

Gemeente / Provincie: Diano d'Alba / Cuneo.

Opgericht in:  2006.

Wijnen: DOCG Barolo, DOCG Dolcetto di DIano d'Alba, DOC Langhe, DOC Barbera d'Alba, DOC Nebbiolo d'Alba.

Druivenrassen rood: Dolcetto, Barbera en Nebbiolo.

Druivenrassen wit: Arneis, Sauvignon, Riesling en Chardonnay.

Jaarlijkse productie: 60.000 flessen.

Hectare wijngaard:  10 ha.

Herkomst druiven: 100% uit eigen wijngaarden.

Biologische wijnen: Nee.

Erkenningen: Gambero Rosso, Slow Wine.

Website:  brangero.com

Agriturismo:  Ja (buiten het domein).

 

 

7 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina
  Barbera d'Alba
  Een rode klassieker uit Piemonte is de Barbera d'Alba. De wijngaarden van Marco Brangero liggen in Diano d'Alba, iets ten zuiden van Alba.
  De wijn draagt de typische kenmerken van dit druivenras; de zuren en het vers rood fruit domineren in deze gedurende 12 maanden houtgelagerde Barbera d'Alba. Drinkbaarheid, frisheid en authenticiteit zijn de hoofdkenmerken van Marco's Barbera.
  € 11,50
  Arneis Vignacento
  De Arneis, jarenlang een verwaarloosd wit druivenras, is aan een echte revival bezig. Zowel op de linker- als rechteroever van de Tanaro is de Arneis, ook wel "moeilijke jongen" genoemd, in opmars. Marco Brangero heeft er een zeer zuivere en frisse versie van.
  De Langhe Arneis Vignacento kan met haar vrij intens aroma, frisheid en lengte met opgeheven hoofd naast de overbekende rode druivenrasssen van Piemonte staan. De lagering gedurende enkele maanden op eigen droesem draagt bij tot de finesse en elegantie van deze witte Piemontees.
  € 12,50
  Nebbiolo d'Alba Bricco Bertone
  Marco Brangero slaagt er altijd in om een zuivere Nebbiolo met finesse en drinkbaarheid te produceren. Ook met deze nieuwe jaargang 2012 van de Nebbiolo Bricco Bertone krijgen we een zeer typische en zuivere Nebbiolo-wijn voorgeschoteld. Opnieuw een leuk opstapje naar de Barolo aan een merkwaardig mooie prijs/kwaliteitsverhouding. De kleur is robijnrood. In het aroma zijn de kenmerkende rozenblaadjes aanwezig. In de smaak zijn de tannines en houtlagering fijn verweven.
  € 14,95
  Nebbiolo d'Alba Quatro Cloni
  Marco Brangero heeft met deze Nebbiolo d'Alba Quatro Cloni een leuk alternatief voor een Barolo in huis. Ook met deze nieuwe jaargang 2014 van de Nebbiolo krijgen we opnieuw een zeer typische en zuivere Nebbiolo-wijn voorgeschoteld. De kleur is transparant robijnrood en in de geur zijn de kenmerkende rozenblaadjes aanwezig. De 2014 is nog een jonge uitgave maar de typische tannines van de Nebbiolo en de houtlagering zijn al best toegankelijk.
  € 14,95
  Barbera d'Alba La Soprana
  Een rode Piemontees met een stevige reputatie is ongetwijfeld de Barbera d'Alba. Marco Brangero maakt er twee varianten van. De druiven voor deze Barbera d'Alba La Soprana komen uit een wijngaard met oude stokken met een lage opbrengst. De wijngaarden van Marco Brangero zijn gesitueerd in Diano d'Alba, iets ten zuiden van het stadje Alba.
  Na vinificatie rust de Barbera La Soprana 16 maanden op nieuwe eiken vaten van 500L. De wijn heeft een donkere bijna ondoorzichtige robijnrode kleur, het aroma van viooltjes en kersen en heeft een intense diepe smaak met de nodige fijne zuurtjes.
  € 18,95
  Langhe Rosso Tre Marzo
  De Langhe Rosso Tre Marzo is een buitenbeentje in het gamma van Marco Brangero. De wijn waar hij meer als wijnmaker op de voorgrond treed. Waar als zijn andere wijnen mono-variëteiten zijn, is de Tre Marzo een blend van Nebbiolo, Barbera en Cabernet Sauvignon. De beste druiven uit elk perceel vinden hun eindbestemming in deze Langhe Rosso. Elk druivenras wordt apart gevinifieerd en ze komen pas samen tijdens de houtlagering in houten fusten. Deze lagering duurt 16 maanden. De robijnrode Tre Marzo is een stevige en gestructureerde wijn die wat lucht kan verdragen. Een heerlijke Piemontees waar Marco Brangero trots op is.
  € 22,00
  Barolo
  De koning van de wijnen en een wijn voor koningen. Barolo is ontegensprekelijk de icoonwijn van Piemonte en iedereen kent deze naam. Nochtans is de Nebbiolo-druif niet het meest toegankelijke ras. Gekenmerkt door veel tannines moet de wijnmaker zowel qua maceratie als lagering een echte vakman zijn.
  De wijnstijl die Marco Brangero nastreeft kan men tot de moderne Barolo's rekenen. Een kortere maceratietijd, een kortere lageringstijd en een lagering in kleinere vaten. Dit levert een Barolo-wijn op die op jongere leeftijd al toegankelijk is.
  De wijngaarden van Marco Brangero liggen in Monvigliero, beschouwd als een "grand cru" in Verduno, ten noorden van de gemeente Barolo. Een toplocatie die een zeer mooie, elegante en complexe Barolo oplevert. Deze Barolo die net als zijn grotere broer, de Barolo Monvigliero, van oorsprong uit dezelfde wijngaard komt is gemaakt van de jongere wijnstokken.
  € 29,95

7 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina